Факти, Анализи, Коментари
   25 Февруари 2020
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Клюките ни правят хора
8 Юни 2015
Те ни помагат да държим връзка със семейството и приятели и да си предаваме важна информация на кого да вярваме

Говоренето за хората зад гърба им може и да е смятано за непочтена дейност, която не трябва да бъде одобрявана от обществото, но това ни различава от животните, твърдят учени. Клюкарстването ни прави хора, според Робин Дънбар, професор по еволюционна психология в университета Оксфорд, защото ни помага да си предаваме важна информация на кого да вярваме и ни помага да държим връзка със семейството и приятели, съобщава The Telegraph.

В действителност, вместо да се чувстваме виновни, че клюкарстваме за другите, ние трябва да го приеме като важна част от човешки живот, която може би ни помага да живеем по-дълго.

„Най-важното нещо, което ще ви запази жив е обхвата на социалните ви контакти. Това има по-голям ефект от всичко, освен от отказа от цигарите. Вашата социална мрежа има огромен ефект над щастието и благоденствието. Проблемът е как да поддържаме тези контакти. Речта се е появила, за да ни позволи да поддържаме пламъка на социалните контакти, да сме в течение и да разказваме истории наистина важни за единството на общността“, казва той.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително