Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Швейцария е най-щастливата държава в света
24 Април 2015
България е на незавидното 134-то място от 158 страни

Швейцария е най-щастливата държава в света според годишния световен индекс на щастието, изчисляван от Мрежата за решения за устойчиво развитие към ООН.

Държавата, чиито символи са шоколадът, луксозните часовници, частните банки и ски курортите оглави класацията на най-щастливите страни, следвана от Исландия, Дания, Норвегия и Канада.

България е на незавидното 134-то място от 158 страни. Последни в класацията са Того, Бурунди, Бенин, Руанда и разкъсваната от гражданска война Сирия.

Индексът на щастието се изчислява въз основа на брутния вътрешен продукт на човек от населението, продължителността на живота, нивата на корупция и социалните свободи.

Целта на инициативата е да се повлияят политиките на правителствата в съответните държави.

Нарастващото щастие се приема за точен измерител на социалния напредък и за цел на обществената политика, се посочва в доклада. Все повече държавни и местни власти използват данните и проучванията за щастие, за да помогнат на хората да живеят по-добре, се отбелязва още в документа.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.