Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създадоха преводач от ... кучешки
1 Януари 2014
Прототипът на машината, наречен "Без повече "Бау" ще анализира мисловните процеси на животните и ще ги преобразува в човешки език

Група шведски и финландски учени твърдят, че са близо до разработването на преводач от кучешки на английски, съобщи ББС. Прототипът на машината, наречен "Без повече "Бау" ще анализира мисловните процеси на животните и ще ги преобразува в човешки език. Устройството-преводач, което учените планират да пуснат в продажба през април 2014, ще превежда емоции като умора, въодушевление и любопитство.

Експертът по кучешко поведение Ники Браун приветства изобретението. Никак не е лесно да се срути бариерата между различните животински видове. Но смятам, че всяко нещо, което ще помогне на хората да разберат, че трябва да научат езика на животните, е много хубаво. Защото очакваме кучето да науши нашия език, а постоянно повтарям на клиентите си, че трябва и ние да научим малко от техния.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.