Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пенсионер дари спечеления от него джакпот в размер на 40 милиона долара
18 Декември 2013
Канадецът Том Крис спечелил джакпота в лотарията през май, но едва преди два дни той решил да сподели това с близките си

Канадец, който спечели 40 милиона долара (около 28 милиона евро) от лотарията, обяви във вторник, че ще дари сумата изцяло за благотворителност.

Том Крис (Tom Cris) спечелил джакпота в лотарията през май, но едва в понеделник той решил да сподели това с близките си. Дори и децата му не са знаели, каза той във вторник пред обществената канадска телевизия.

Той обясни, че причината да чака толкова дълго, преди да обяви добрата новина е, че се е надявал да избегне вниманието на медиите. Всъщност то е неизбежно заради правилата на лотарията. Спечелилият трябва да се появи на снимка, държащ в ръце уголемения чек с милионите.

"Мислех да го направя по време на коледните празници, когато хората са заети, но не стана както си мислех", казва мъжът.

Том смята, че има достатъчно късмет. Току-що се е пенсионирал от фабрика за електрооборудване в Калгари, а парите ще отидат до цент за Канадската асоциация за борба с рака, както и за местно здравно заведение, в което са полагали грижи за съпругата му. Самата тя е отнесена от болестта през 2012 г.

"Нямам нужда от тези пари, за да живея", заяви бившият служител. "Аз съм късметлия. Щастлив съм, че спечелих пари. И съм щастлив, че съм в състояние да ги дам". Неговите деца са одобрили този акт на милосърдие, уверява той.

Щастливецът, спечелил джакпота, се появи за задължителната снимка с нахлупена на главата бейзболна шапка и тъмни очила. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.