Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Жените геймъри над 35-годишна възраст са повече от мъжете
26 Ноември 2013
Зрелите жени са склонни да играят, за да се откъснат от ежедневието, като в същото време търсят и умствена стимулация

Онлайн игрите са изключително популярни сред мъжете на възраст между 15 и 24 години, но жените над 35 години са повече от мъжете геймъри в тази възрастова група, сочи изследване на компанията за електронни игри Spil Games, цитирано от The Telegraph.

В Турция, Бразилия, Холандия, САЩ, Великобритания и Франция жените геймъри над 35 години са повече от мъжете на същата възраст. Проучването е установило, че 73 процента от турските жени между 35 и 44 години играят онлайн.

Зрелите жени са склонни да играят, за да се откъснат от ежедневието, като в същото време търсят и умствена стимулация. Те предпочитат игрите пъзели, игрите, в които се търсят съответствия, както и тези в Mahjong стил.

Електронните игри са популярни и сред тинейджърите и по-специално сред момичетата, които обичат да си представят живота си, когато пораснат. Ситуации, в които трябва да действат като възрастни, като ходенето на работа, например, ги карат да се чувстват независими, сочи изследването.

Общият брой на хората по света, които играят на електронни игри се очаква да надмине 1.2 милиарда до края на 2013 година, според данни на comScorе, а това ще представлява 44 процента от „онлайн населението” на Земята. Международният пазар на електронни игри в момента се равнява на 70.4 милиарда долара, като тенденцията е да расте със 6 процента на година.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.