Факти, Анализи, Коментари
   1 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В ЮАР откриха най-стария човек на планетата
29 Юли 2013
В момента за най-възрастна жена на планетата, според Книгата на рекордите Гинес, се смята Мизао Окава от Япония на 115 години

Най-старият човек на Земята живее в ЮАР. Това е Джоана Мазибуко, която е на 119 години. Тя е родена на 11 май 1894 година. Сега тя живее със 77-годишния си син в малкия град Клерксдорп, югозападно от Йоханесбург, съобщава ВВС. Жената е надживяла пет от седемте си деца.

В момента за най-възрастна жена на планетата, според Книгата на рекордите Гинес, се смята Мизао Окава от Япония на 115 години.

Министерството на вътрешните работи на Южна Африка все още не потвърдило автентичността на документите на Джоана Мазибуко, но журналисти на AFP имат тяхно копие и твърдят, че са валидни.

Джоана Мазибуко може сама да готви, да се облича и се гордее, че е в състояние да оправи леглото си всяка сутрин. Може да се движи самостоятелно, обаче й е трудно да стои дълго време права.

За най-стария човек на планетата за всички времена се смята Жана Калман. Тя почина на 4 август 1997 г. на възраст от 122 години.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.