Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Китай започва строежът на най-високата сграда в света
22 Юли 2013
Небостъргачът ще е висок 838 метра

В Китай започва строителството на най-високия небостъргач в света, с височина 838 метра, предаде БТА. Церемонията по полагането на първия камък на градежа "Скай сити" се състоя в град Чанша, столица на провинция Хунан. Очаква се зданието-рекордьор да има разгърната площ от 1,05 милиона квадратни метра. Строителството на небостъргача трябва да приключи през 2014 година. Цената на проекта възлиза на 850 милиона долара.

Височината на "Скай сити" ще надвишава с 10 метра известният небостъргач "Бурдж Халифа" в ОАЕ - най-високото досега здание в света. В 208-те етажа на китайската сграда ще се помещават офиси на компании, ще има хотелски стаи, училище, болница, магазини, ресторанти и спортни зали, както и квартири за 4 хиляди семейства.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

tony
22 Aug, 2013 | 15:40

след 100 години само бедняците ще живеят в небостъргачи. нешо повече, убеден съм че на вратата долу ще има въоръжена охрана не да не влезе някои а да не излезе.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.