Факти, Анализи, Коментари
   1 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Приложение за iРhone предпазва от забременяване
17 Юли 2013
То информира потребителките кога могат да правят секс, без риск от забременяване

Американска фирма със седалище в Берлин разработи нова апликация, която може да замени противозачатъчното хапче и да информира потребителките кога могат да правят секс, без риск от забременяване.

Разработката е дело на 34-годишната основателка на фирмата "Клу" Айда Тин. При едноименния софтуер за айфони и айпади жените трябва да вкарат последни данни от техните месечни цикли, за промените в настроението им и изпитаните менструални болки.

Така апликацията изготвя точен портрет на потребителката въз основа на специфични алгоритми, разработени съвместно със специалисти по женски фертилитет, съобщава БТА.

Въз основа на заложените в приложението математически модели, то указва в кой период е най-ниска и най-висока вероятността от зачеване. Освен това "Клу" дава информация на потребителката кога би изпитала последствията от постменструалния синдром.

В бъдещи усъвършенствани версии на апликацията ще бъдат вкарвани данни и за телесната температура, за да бъде постигната още по-голяма точност.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.