Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
От 1 юни ще бъдат удвоени възнагражденията за научни степени доктор и доктор на науките в БАН
22 Май 2013

От първи юни ще бъдат удвоени възнагражденията за научни степени - доктор и доктор на науките в БАН. Това заяви министърът на образованието и науката Николай Милошев на тържество по случай 24 май в Академията, съобщи БНР:

Това не е крупна сума, много повече би ми се искало, това са 60 лева за малки докторски и сто лева за големи докторски, които бяха досега. Ще се удвоят, разбира се, засега до края на годината. Да видим как ще бъде бюджетът за догодина, но все пак и това е нещо. Това е първа стъпка. Средствата са осигурени до известна степен от икономии.

Поради финансови затруднения повече от 10 години Академията не уважаваше достатъчно своите учени, каза председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров:
Досега ни беше унизително. След като в другите университети сумите са тройни и четворни по-големи, надявам се, че по този начин българските учени от Академията ще разберат, че може да има и хубави мигове.

4 милиона лева от бюджета на Министерството на образованието за тази година ще се пренасочат към Българската академия на науките, реши правителството.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.