Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Водка от мляко подлуди знаменитостите
2 Април 2013
Сред големите поклонници на "Черна крава" е Даниъл Крейг, изпълнителят на ролята на агент 007 в поредица филми за Джеймс Бонд

Британски фермер произвежда водка на базата на краве мляко, която буквално се разграбва от знаменитости. Сред големите поклонници на напитката е Даниъл Крейг, изпълнителят на ролята на агент 007 в поредица филми за Джеймс Бонд.

47-годишният Джейсън Барбър, който притежава ферма с 250 крави в графство Дорсет, заяви, че идеята му хрумнала, след като гледал документален телевизионен филм за република Тува в Сибир, където местните хора умеят да правят водка дори от мляко от якове.

Над секретната си "рецепта" Барбър работил три години. Напитката си нарекъл "Черна крава". Популярността на продукта се оказала неочаквано висока. В ресторантите на известни британски майстори готвачи като Хестън Блументал и Хю Фърнли-Уитингстол тази водка стана неотменна част от спиртните напитки в менюто.

Дегустатори уверяват, че тя има особен каймачен вкус. Сред почитателите на напитката, освен Крейг, е и известната британска актриса и модел Елизабет Хърли.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.