Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Григор Димитров пак твори история
13 Ноември 2017
Гришо спечели първа победа за България в заключителния за сезона турнир на АТP в Лондон
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа в дебютното си участие на заключителния за сезона турнир на АТP в Лондон. Първата ни ракета надделя с 6-3, 5-7, 7-5 в изключително оспорван двубой от група „Пийт Сампрас“ над австриеца Доминик Тийм, с което стартира успешно похода си в престижната надпревара. След равностойни начални минути първи възможност да пробие получи българинът, но Тийм съумя да се измъкне от трудната ситуация. В последвалия шести гейм първата ни ракета поведе с 40-15 и в крайна сметка от втория си опит проби подаването на австриеца, за да поведе с 4-2. Впоследствие Гришо затвърди безпроблемно аванса си, с което разликата набъбна до 5-2. До края на сета Димитров не изпусна водачеството си и заслужено затвори частта след 6-3 в своя полза.

Във втория сет шестият в света българин бе близо до угрозата да допусне пробив в два последователни гейма, след като допускаше изоставане с 0-30. Хасковлията обаче показа характер и в двата случая и в крайна сметка успя да спечели своите подавания. В десетия гейм Григор стигна първи до възможност за пробив в сета, но Тийм съумя да се справи с трудната ситуация. За съжаление в ответния гейм първата ни ракета допусна спад в играта си и след няколко непредизвикани грешки позволи на четвъртия в света австриец да реализира решаващ пробив, с който да изравни сетовете.

В заключителната трета част нивото на тенис, което демонстрираха и двамата тенисисти, продължи да е много високо. В петия гейм Димитров първи получи възможност да пробие, но Тийм съумя да отрази два брейкбола. За радост в следващия си сервис гейм първата ракета на Австрия допусна колебание в играта си, с което позволи на българина да пробие. Димитров макар и трудно затвърди преднината си на свой сервис и така поведе с 5-3. Драмата на корта стана пълна, след като сервирайки за спечелването на мача, Гришо не успя да сложи точка на спора в срещата. Тийм от своя страна показа характер и съответно успя да реализира брейк в последния момент, за да изравни за 5-5.

В последвалия гейм обаче хасковлията бе безпощаден, след като проби на нула подаването на своя съперник. При втория си опит за спечелването на двубоя, първата ни ракета показа завидна психика и в крайна сметка заслужено се поздрави с успеха след 7-5 в своя полза и точно 2 часа и 21 минути игра.

По-късно тази вечер предстои да се изиграе втората среща от група "Пийт Сампрас“. Световният номер 1 Рафаел Надал ще започне участието си на турнира малко след 22:00 часа българско време с мач срещу белгиеца Давид Гофен. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.