Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Как завърши поредното състезание между Оксфорд и Кеймбридж по Темза?
3 Април 2017
През седмицата имаше опасения, че надпреварата ще бъде отменена заради откритите наскоро във водите останки от бомба от Втората световна война
"Оксфорд" победи "Кембридж" в 163-тото издание на традиционното състезание по гребане между отборите на двата водещи университета в страната. През седмицата имаше опасения, че надпреварата ще бъде отменена заради откритите наскоро във водите останки от бомба от Втората световна война, но те бяха премахнати от военните.

Отборът на "Оксфорд" беше категоричен фаворит за напдпреварата по река Темза, проведена за първи път през 1829 година. Гребците на университета оправдаха очакванията и спечелиха с над една дължина. При преполовяването на 6,8-километровата дистанция по-леката с цели 26 килограма лодка на "Оксфорд" водеше с разлика срещу отбора на "Кембридж", който не успя да стопи пасива си въпреки финалния щурм след Барнс Бридж. В крайна сметка "Оксфорд" спечели победата със 17 минути.

"Кембридж" спечели по-рано през деня при жените с рекордно време от 18.34 минути, доминирайки още от старта. Това се случи след лоша грешка на Ребека Еселщайн от "Оксфорд".


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.