Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гофен най-накрая победи Григор
18 Февруари 2017
Въпреки поражението, българинът заработи 46620 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста
Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на тенис-турнира в холандския град Ротердам с награден фонд 1,85 милиона евро. Поставеният под номер 5 Димитров претърпя поражение от третия в схемата Давид Гофен (Белгия) с 4:6, 6:1, 3:6.  

Григор Димитров загуби подаването си в петия гейм на първия сет, а във осмия получи шанс на два пъти да пробие Гофен, но белгиецът издържа и поведе с 5:3, за да затвори сета на свой сервис. Българинът изравни резултата след два безответни пробива във втория сет, но в началото на последния Гофен спечели три поредни гейма, включително един при сервис на Димитров. Той от своя страна пропусна две разигравания за пробив в петия гейм, а Гофен спечели останалите си подавания за крайната победа.

Така 11-ия в света Гофен прекъсна серията си от шест загуби в шест мача срещу Димитров и взе реванш за пораженията си от българина в последните три седмици с 3:6, 6:2, 4:6 на четвъртфиналите на Откритото първенство в Австралия и със 5:7, 4:6 на финала на турнира в София миналата неделя.

25-годишният хасковлия, 12-и в класацията на АТП, пък допусна едва втора загуба в 18 мача през сезона. Той вече спечели две титли през кампанията в Бризбейн и в София и игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия.

Въпреки поражението, българинът заработи 46620 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста. 


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.