Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съдът отстрани от длъжност кмета на Перущица
26 Септември 2016
Срещу него се води разследване по три обвинения – за искане на 40 хиляди лева подкуп, за присвояване на 12 400 лева общински пари и за съзнателно използване на фалшиви документи
Съдът отстрани от длъжност кмета на Перущица Ради Минчев. Срещу него се води разследване по три обвинения – за искане на 40 хиляди лева подкуп, за присвояване на 12 400 лева общински пари и за съзнателно използване на фалшиви документи по обществена поръчка.

Шест дни след като Ради Минчев беше освободен от ареста под парична гаранция от 10 хиляди лева, окръжните магистрати го отстраниха от длъжност по настояване на прокуратурата. Прокурор Даниела Стоянова заяви, че, изпълнявайки длъжността кмет на община Перущица, той може да повлияе на разследването, и допълни.

Огромна част от свидетелите, всъщност, това са служители на общината, които в детайли са запознати с обществената поръчка, предмет на разследване, както и сключените други договори през 2013-2014 година, по които е обвинението за присвояване.

По време на заседанието защитата на Минчев представи декларация, подписана от заместниците му и секретарят на общината, които твърдят, че без неговото пряко участие ще се забави реализирането на започнатите европейски проекти. От своя страна Ради Минчев каза, че много от документите са иззети, че той не би въздействал на служителите си, както и че не ги е съдействал на разследването:

Това е несериозно. Убеден съм в своята невинност. Винаги съм съдействал за тази преписка, която е образувана от 2014 година.

Той беше категоричен, че ще обжалва решението на съда. След оповестяването му съдия Христо Симидчиев заяви, правейки уговорката, че изявлението му е извън протокола: Това е христоматиен пример как едни държавни органи раздават с лека ръка пари, а други, да не казвам как, ги харчат. 

Следващото заседание в Апелативният съд беше насрочено на 4 октомври.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.