Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Скандал във в. Телеграф- осем колеги на пребития Асен Йорданов напуснаха
13 Декември 2007
Кой поръча побоя на кореспондента в Бургас, се питат всички

Част от екипа на вестник „Телеграф” подаде оставка в знак на солидарност с колегата им Асен Йорданов, който бе жестоко пребит на 10 декември в Бургас от четирима маскирани мъже.

"Ръководството на „Нова българска медийна група”, от която е част вестник „Телеграф”, отказа да подкрепи пребития ни колега и да потърси съдействие от органите на МВР за разрешаване на случая. Твърдо сме убедени, че тези действията са предпоставка подобни посегателства срещу свободата на словото да се случват безнаказано, и знаем, че това може да се случи с всеки от нас, затова напускаме „Телеграф”. ", се казва в съобщение до медиите.

"Вестникът, който всички ние създадохме, никога не е падал толкова ниско. Решени сме да запазим духа му дори ако се налага това да е в ново издание и за сметка на лични средства."

Напусналите в знак на протест са : Диана Донкова, редактор - 0896880148, Мариета Томова, редактор - 0896880142,   Любен Лесидренски, редактор - 0888110810, Георги Георгиев, редактор - 0878518010, Владимир Клисуров, репортер, Ирина Атанасова, репортер, Стефан Топузов и Виктор Гергински, репортери. 

Собственик на „Нова българска медийна група” е Ирена Кръстева (бившата шефка на Тотото), която купи вестниците "Монитор", Телеграф" и "Политика". Тя е майка на прочулия се напоследък Делян Пеевски, скандално възстановен от премиера Станишев като заместник-министър на бедствията и авариите.

    Кореспондентът на в. "Монитор" Асен Йорданов сподели пред "Фокус", че има три версии за причината за побоя: Най-малко вероятната е, че става дума за поръчител, който е искал да си отмъсти след време за изнесена информация. Втората е за трайните разследвания, свързани с интересите в Странджа, далаверите по южното Черноморие и заграбването на пясъчните дюни в Слънчев бряг. Последното предположение е за нещо, което работя в момента, но все още не е публикувано, каза още Асен Йорданов.

    "Ако има такива, които поръчват осакатяване на журналисти, те трябва да излязат на светло. Поръчката срещу журналист е по-различна от тази срещу мутра, банкер или други. Ние не оперираме с пари и мисията ни е да казваме истината. И когато някой иска истината да се скрива и да няма свобода на словото, нещата стават жестоки. Смятам, че има психологическа бариера, която вече е вдигната и насилието срещу журналистите тръгна", споделя Асен Йорданов, който е син на поета Недялко Йорданов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

божанка димитрова
14 May, 2017 | 13:46

морал е вече чужда дума , никой него знае значението,

ТАД
14 Dec, 2007 | 10:59

Поздравления за правилната гражданска позиция и колегиална солидарност на журналистите , подали оставка ! Жалко , че в Бьлгария , собственици на вестници могат да бъдат хора със съмнителни морални и граждански позиции, въпреки натрупаните от тях капитали, а може би само такива хора биха могли да просперират у нас ! Моралът е отдавна чуждо понятие за много богати хора у нас .

valentin
14 Dec, 2007 | 07:06

asen se e izrazil predelno iasno i istinno.chudesno bi bilo da se poiavi nov vestnik itoi da se surevnovava s ATAKA v tursene i proglasiavane na istinata v tova obshtestvo jiveeshto 16 godini v posttotalitaren haos,nasilie i anarhia !!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.