Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Германия спира вноса на въглища и петрол от Русия
13 Юли 2022
За въглищата това ще стане още от 1 август, а на петрола от 31 декември тази година
Германия напълно ще спре да купува руски въглища от 1-ви август и на руски петрол на 31-ви декември тази година, като това ще представлява съществена промяна по отношение на доставките на енергийни източници във водещата европейска икономика, заяви в сряда заместник-министърът на финансите Йорг Кукис на конференция в Сидни, предаде Ройтерс.

Ключовото предстоящо предизвикателство ще бъде запълването на огромната празнина, която ще остане, когато Европейският съюз се откаже от 158-те милиарда кубически метра руски природен газ газ годишно, отбеляза още Кукис.

"След няколко седмици ще се откажем от руските въглища", посочи тй по време на енергиен форум в Сидни, Австралия, организиран съвместно от австралийското правителство и Международната агенция по енергетика.

Според него преди това Германия доставяше от Русия 40% от необходимите въглищата и 40% от петрола.

"За всеки, познаващ историята на тръбопровода "Дружба", който вече беше инструмент на съветската империя над Източна Европа, освобождаването от тази зависимост не е маловажен въпрос, но това е нещо, което ще постигнем след няколко месеца", отбеляза немският зам.-финансов министър.

Германия бързо разработва терминали за внос на втечнен природен газ (LNG), за да помогне за запълване на празнината в доставките на газ, но Кукис подчерта, че докато САЩ и Катар могат заедно да доставят около 30 милиарда кубични метра газ под формата на LNG за Европа, това все още оставя огромна празнина.

"Просто не можем да си представим този проблем“, добави той.

Йорг Кукис каза, че въпреки че Германия е фокусирана върху прехода към нетни нулеви емисии и наскоро е въвела законодателство за ускоряване на развитието на проекти за възобновяема енергия, газът ще бъде от съществено значение за този преход.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.