Факти, Анализи, Коментари
   1 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Руските войски влизат в Харков
27 Февруари 2022
По улиците на втория по големина украински град преминават руски военно-транспортни средства
Руски войски влязоха в Харков, заяви Антон Герашченко, съветник на украинския вътрешен министър, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. По улиците на втория по големина украински град преминават руски военно-транспортни средства, написа Герашченко в Телеграм.

На видеозаписи, публикувани от Герашченко и украинската Държавна служба за специални комуникации и информационна защита, се вижда как по улица в Харков се движат няколко леки военно-транспортни средства и, отделно от това, горящ танк, отбелязва Ройтерс.

Украински сили се сражават днес с руски войници по улиците на Харков, заяви областният управител Олех Синегубов.

Украинските власти предупредиха за опасност от екологична катастрофа и заради взривеният през нощта газопровод до Харков, и заради избухналия пожар в склада за петрол на авиобаза Василков.

Междувременно операторът на газопровода в Украйна съобщи, че транзитът на руски газ до Европа през Украйна не е бил прекъснат, тъй като  газопроводът не е бил повреден от взривовете.

Експлозии се чуват в различни украински градове, включително и в столицата Киев, където след сирена беше нанесен въздушен удар. Би Би Си съобщават и за въздушни нападения над два града - Ровно на запад и Луцк на северозапад.

От руското министерство на отбраната обявиха, че техни въоръжени сили  са блокирали градовете Херсон и Бердянск, както и че под техен контрол са били взети Геничевск и летище Черобаевка. От министерството твърдят и че украинските военни масово отказват да продължат военните действия в района на Харков.

Руските войски са окупирали южния украински град Нова Каховка, съобщават украински медии.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.