Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Самолет Боинг падна в Иран - 167 пътници и 9-членен екипаж загинаха
8 Януари 2020
Украинският боинг излетял от Техеран за Киев в 4,42 часа българско време и е спрял да предава данни 2 минути след това
Няма оцелели при катастрофата на украински „Боинг 737" в Иран, съобщи иранският Червен кръст, цитиран от БГНЕС.

Иранската държавна телевизия съобщи, че всичките 176 души на борда са загинали. Украинският боинг излетял от Техеран за Киев в 4,42 часа българско време и е спрял да предава данни 2 минути след това - в 4,44 ч., според услугата за проследяване на самолети Flightradar. Според сайта украинският „Боинг 737-800 е катастрофирал малко след излитането".

По-рано иранската агенция Тасним съобщи, че украинският самолет със 167 пътници на борда се е разбил поради „технически проблеми" след излитане от международното летище „Имам Хомейни" в Техеран. Според агенцията информация за инцидента е потвърдена от шефа на летището.

Пожар в двигателя е предизвикал катастрофата на украински пътнически самолет след излитане от Техеран, заяви говорител на летището.

„Украински самолет „Боинг 737" излетя тази сутрин от летище Техеран към Киев, но поради пожар в двигателя вследствие на техническа неизправност, той се разби в близост до летището на юг от Техеран", заяви говорителят.

Първоначално беше съобщено, че броят на хората в катастрофиралия самолет е 180, но по-късно тази информация беше коригирана от иранските власти, които обясниха, че на борда са били 176 души - 167 пътници и 9-членен екипаж.

Иранските власти съобщиха, че към мястото на катастрофата са се отправили над 20 линейки. При падането самолетът е избухнал в пламъци.

Към 7:30 ч. българско време няма данни за пострадали български граждани при катастрофата на украински пътнически самолет в Иран, съобщиха от Министерството на външните работи. Посолството ни в Техеран следи ситуацията и е готово да оказва съдействие при необходимост.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.