Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Стара авиационна бомба е открита между блокове в Пловдив
3 Май 2017
Това се е случило при изкопни дейности в жилищен район "Тракия" в Пловдив между блоковете с номера 245 и 248
Стара авиационна бомба е била открита във вторник при изкопни дейности в жилищен район "Тракия" в Пловдив между блоковете с номера 245 и 248, съобщи БНТ.

Дълбочината, на която е бил боеприпасът, когато е изваден от багер, е не повече от 30-40 см. След първоначалния оглед не става ясно дали бомбата е учебна или бойна.

Сигналът беше подаден още около 17:00 часа вчера, но до тази сутрин така и не е обезвредена, поради което районът остава отцепен. Причината е, че се чакат сапьори от София, които очевидно не са успели да пристигнат своевременно.

Обезвреждането на снаряда започна едва днес, като близо 250 души от съседните 4 блока са евакуирани. Хората са предупредени и да преместят автомобилите си.

По думите на районния кмет Костадин Димитров няма опасност за населението. Той посочи, че са предприети всички необходими мерки. Все още не е уточнен видът на взривното устройство. Предполага се, че това е учебна бомба, тъй като преди застрояването на този район, тук е имало военно летище. Жителите твърдят, че и друг път са откривани подобни устройства. Около обяд бомбата беше обезвредена.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.