Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нормализира се обстановката в Пазарджишко и Пловдивско след пороя
12 Септември 2015
Над 350 сигнала са получени в пожарната в Пловдив по време на снощния пороен дъжд

Обстановката в Пазарджишка област се нормализира след поройния дъжд снощи. Част от улиците на Пазарджик бяха залети, но водата вече се оттича. До момента са получени само три сигнала за наводнени приземни етажи. Вятърът е прекършил две дървета, които тази нощ са отстранени от екипите на противопожарната служба. Трафикът в общината е нормален.

Над 350 сигнала са получени в пожарната в Пловдив по време на снощния пороен дъжд, съобщи говорителят й Петър Тосков. Екипи за отводняване са били изпратени на над 150 обекта, където опасността е била по-сериозна. Наводнен е и приземният етаж на болница "Каридад" в район "Южен". През нощта коли на спасителната служба са изтеглили закъсали автомобили на Коматевския транспортен възел, както и на колелото на възел "Скобелева майка". Всички подлези в Пловдив в момента са в кал след оттичане на водата.

Остава в сила обявеното вчера и частично бедствено положение в община Карлово. Причината е във високите води на реката в село Богдан, обясни областният управител на Пловдив Розалин Петков. Едва след спадането на нивото им, ще стане възможно отводняването на наводнените 10 ромски къщи, които се намират в ниската част на Богдан. Днес следобед предстои оглед на място на спасителните екипи, добави областният управител.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.