Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ще осъмнем в барикади
27 Март 2013
Хората отново ще бъдат излъгани и отново няма да получат исканото от тях и в крайна сметка нужното и за България политическо представителство

Не виждам ясно разбиране в политическите партии, почти без изключение, да не кажа и без изключение, за това какво искат хората.

Интерпретациите, които чуваме са на улично равнище и никой не слага пръст в раната. В този смисъл, това, което виждаме е, че отново хората ще бъдат излъгани и отново няма да получат исканото от тях и в крайна сметка нужното и за България политическо представителство. В системата на демокрацията най-доброто е когато големи групи граждани имат определени искания, те да получат политическо представителство и да се търси решение на тези искания по политически път.

След като това не се случва по политически път очеваден е изводът, че не просто ще видим отново улицата въстанала, но най-вероятно ще видим и следващата фаза на бунта, барикадите. Ще осъмнем в барикади. Това предвиждам аз, тъй като нито един въпрос на хората даже не се поставя правилно. Освен това сме свидетели на перманентна лъжа. Най-голямата лъжа е служебният кабинет. Това е кабинет на ГЕРБ изцяло.

Това, че се мълчи по въпроса за това какво се заварва е не просто безобразие, това е политическо престъпление, защото допълнително обрича страната на страдание и допълнително пропилява ценното време, което имаме да се окопитим и да се хващаме на работа. Става време за същата ГЕРБ-овска наглост, арогантност и лъжене.

Доверието към ГЕРБ е концентрирано в една отделна личност, Бойко Борисов. Когато употребяваме тази партия, трябва в кавички да я употребяваме. Става дума за едно лице, което увлече хората и в момента, в който го няма това лице, то просто няма да има и такава партия. Това е една изключително прагматична организация, създадена с определена цел, а именно употреба на политика, употреба, а не използване на политиката за целите на хората. Единствената смислена задача на всяка една политика е хората да живеят по-добре и за някакви значително големи групи хора да се подобряват нещата. ГЕРБ стават и ни казват "Ние прекрасно управлявахме, срязахме всички възможни лентички, но имаме една много малка вина, просто забравихме за хората". Ако не беше толкова трагично, щеше да бъде много смешно.

Струва ми се, че огромната част от българите не са си дали ясно сметка какво се е случило през последните 42 месеца и това ме кара да мисля, че ще има ново изригване, защото една сутрин все повече хора ще се събудят с ясно съзнание какво се е случило. Това, че продължават да прикриват истината и образно казано да натискат капака на врящата тенджера, няма да намали взрива, а напротив – ще го направи по-силен./БГНЕС

Коментар на социолога Кънчо Стойчев


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
22 Apr, 2013 | 01:54

Обща Българомакедонска комисия ще разгледа детайлите по преминаването на Родопите към турция. После Родопстан и БЮРМ ще се споразумеят за преминването на Пиринска македония в Меча на Мира АА - Азербайджан Албания. В същото време Евросъюза ще достави чрез Дунав мост всички роми на Европа, с което ще покаже на дело че ромите имат право на държава. Първият Декрет на Ромния ще бъде че ще проведе Референдум за преминаване към турция, при условие че ще се достави за всеки ром/ка/че двойна порция кебапчета и бира. ЕС ще приеме и Ердоган ще го одобри. След това Виена ще бъде обкръжена от башибозушко опълчание, а и Лондра, а и папата ще емигрира в Мексико. Русия ще вдигне желязна завеса, този път железобетонна, и ще държи под наблюдение Третия свят и унищожава лъчево всяка бетонорежеща остановка. Гърция ще направи отчаен опит да прелъсти руснаците като люлка на православието - "учен гръг", но безрезултатно, и ще оттегли останките си обратно в сомалия. А носителката на цивилизацията Европа ще стане на гора от минарета, строени с китайски заеми. Това което е останало от България, но със сегашните си правителства, вече заслужили паши на султана, ще се опита да заиграе с Русия на - вековно братство. Русия ще отговори - ако избите всички бандити от няколко десетилетия, а те са около сто хиляди, почити всички жиди? Ще оцелее ли България, като се има редвид че от сега се чуди кой жид е по изгоден?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.