Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Благодарното отвличане
Веселина Божилова - 28 Януари 2009
Следващият похитител сигурно ще отвлече автобус в прайм-тайма на телевизиите
Мирослав Блажев- Атила
Мирослав Блажев- Атила

След толкова холивудски екшъни и толкова енергия, вряща под повърхността, един не издържа. Тепърва ще става ясно доколко е жертва на собствените си демони в главата и доколко е герой на времето. Отвличането на автобуса с близо 40 пътника завърши благополучно. Мен лично ме впечатли нещо друго- то беше толкова благодарно за медиите. Впечатлих се снощи, когато bTV пуснаха записи на разговори с похитителя Мирослав Блажев - същото обаче пуснаха и Нова тв, и БНТ. Репортери от вестници цитират лични разговори с него. Как успяха полицаите през това време да се свържат с него, за да преговарят, не е много ясно. Оторизирани пътници са се обаждали от автобуса. Освен оръжие, Блажев сигурно е носел и списък с телефони на медии и той е бил по-важният за него.

Цялата работа ми прилича на една изкривена версия на "Зрител се обажда в телевизията". Ако се оправдаят опасенията на комисарите и психолозите и някой реши да повтори екшъна, нищо чудно да го направи в прайм-тайма. За да влезе в ефир на живо и да се прочуе още повече.

Още преди да се предаде, и аз самата с благодарност разглеждах богатата реколта на Гугъл срещу името на този човек. Противно на всякакви традиции за анонимност в Интернет, той щедро споделя информация за себе си, пише където му падне, на каквито му паднат теми, има мнение за всичко. Мрази комунистите и славяните, яростен противник е на абортите, иска Ифандиев за премиер, смята, че с турците имаме общ корен. Мрази и напада Атака и се декларира като привърженик на ВМРО. Сигурно има диагноза за това, това желание непременно и непрекъснато да си във фокуса на общественото внимание. Става така, че дори никой да не го пита, след няколко посещения и постинга в някой сайт той сам се разкрива. Дава и телефоните си. Този човек е бил лаком за внимание.

Случаят се разреши щастливо и бързо, за всеобща радост. Според мен, точно така е бил замислен. Блажев - луд или нормален- постигна целта си, всички заговориха за него, всички го чуха. Чудя се по- скоро на реакцията на пътниците, която по данни на репортерите, е била доста странна. Прекалено бързо тези случайни хора развиха Стокхолмски синдром. Прекалено лесно се съгласиха с похитителя си, че ако някой е блъснал любимата ти жена на улицата и в резултат на това тя е абортирала, ти нямаш никакъв друг изход, освен да се хванеш за кобура и да отвличаш автобуси. Историята се оказа съшита с бели конци от горе до долу, същите тези хора най- вероятно вече не мислят така, защото и пистолетът се оказа истински, и куршум имаше в цевта, и неуравновесеният профил на похитителя спокойно можеше да ескалира в агресия... По- важното е, че в такава една ситуация те се идентифицираха с онзи, който е отказал да се примири с нещата. Макар и по такъв начин. А това показва, че е въпрос на време някой следващ да разиграе екшън на живо...Дано и той завърши толкова безоблачно.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
30 Jan, 2009 | 18:49

Веселина,моите уважения, /и скрити мераци/ тоз...бих го гръмнал,като му видях суратя,но Н-еговата дръжава-НЯМА да го отстреля...ТЕ са едно и също!!! гарван гарвану око не вади...но виж аз дете бих направил,на стари години

Mутрев
30 Jan, 2009 | 11:11

Да, разбирам се още! И просто ..... дообяснявам казаното от аффтора!

С две думи, опитвам се да напомня на читателите тук поне, да спрат да се водят по манипулаторските лъжи и промивки на мозъци които НИ налагат...."интИликтуалцити" в Бг.

Зящото, приятелю, нивото на днешните наши мислители е наистина отчайващо дебилно!! Но те продължават да се крият зад гърба на...."скапаните ни политици"

Всъщност основния проблем в Бг. не са продажните и корумпирани политици, ами....ДУХОВНАТА ДЪЛБОКА КРИЗА в която е вкаран народа ни от......"медийно-интелектуалните ни"...... манипулатори!!!

и да напомня че, докато народът не излезе масово да гласува....все ще ви "избират" политици-продажници с гласовете на екскурзианти от съседни държави, както и с бирено-кебапчени гласоподаватели!!!

Дядо ми някога казваше че "Волът като рови - на гърба му пада изровеното"

Това е важно както за жалките ни медийни продажници, така и за всеки от нас!!!

gerryqu
29 Jan, 2009 | 16:33

Абе, Мутрев, моите уважения, ама много неясно пишеш - ти поне разбираш ли какво искаш да кажеш?

Мутрев
29 Jan, 2009 | 14:29

Медиите са длъжни....да се грижат за тиражите и за броя зрители! ( макар че понякога това е и срещу .... ибрикчийството им към мутро-паралиите)

Тежкоим обаче на онези дето не си дават сметка че и ОВЧЕТО мислене на стадото ..... си има лимити!!!

И гнева на манипулираните...... може да подпали гадни пожарища!!!

(ще се намерят ли мислещи...... анализатори да понапишат нещо и по този парадокс???

Чукчо-писателството е нож с ....няколко остриета)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.