Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Корабокрушенци
Георги Папакочев - 24 Януари 2009
Зле повредена от бурите, гемията на сегашното управление в България започва да се пълни все по-застрашително с вода
Георги Папакочев
Георги Папакочев

Пробойните в кораба на управляващата в България тристранна коалиция се увеличават и перспективата БСП да не докара управлението си до спасителен бряг става все по-реална. Фактите – от Георги Папакочев.

Ефектът от „наслагващите се кризи” в България, както ги определи не друг, а държавният глава Първанов, вече става видим в настроенията на екипажа на управленската гемия. С инстинкта на плъхове от потъващ кораб, те вече се оглеждат за спасение във вълните на разбуненото политическо море

Силно притеснена от безрадостната възможност да не реализира пълен управленски мандат преди предстоящите парламентарни избори, Социалистическата партия вместо да консолидира собствените си редици, продължава да затъва все по-дълбоко в бездната на управленските си и политически грешки.

Хаотичните мерки на новия вътрешен министър за изправяне на крака на повереното му ведомство се оказаха точно толкова неуспешни, колкото и изпълнението на конкретните му задачи около протестната вълна. Безсмислените изявления и действия на министъра на икономиката и енергетиката около газовата криза създадоха допълнителни вибрации в нестабилния корпус на властта.

Критиките през седмицата на гостуващия в София заместник-председател на ЕК и комисар по правосъдие и вътрешен ред Жак Баро по адрес на намиращата се от години в състояние на ступор българска съдебна система, подсказаха и изводите, които неизбежно ще направят авторите на междинния доклад на Комисията през февруари, без въобще да се трогнат от воплите на премиера Станишев, че управлението се нуждаело „както от критика, така и от насърчаване и подкрепа” в борбата срещу корупцията и организираната престъпност.

В условията на цялата управленска неразбория около кризата, газова и глобално-финансова, около спрените европари, около клокочещото обществено недоволство, коалиционният партньор НДСВ, който отдавна се намира под натиска на своите избиратели да напусне коалиционния екипаж, реши, че е време да покаже политически характер и настоя категорично предстоящите евродепутатски и парламентарни избори да бъдат произведени в един ден, обяви, че „гениалната” идея за повторното отваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй” е най-скъпата предизборна кампания за БСП, подписа безусловно на своя глава Обществения договор за провеждане на свободни избори и поиска компенсации от „свещената крава” за социалистите – Москва, за загубите от газовата криза. Като капак на този етап, президентът Първанов съвсем не изненадващо, а по-скоро целенасочено подкрепи НДСВ за едновременния двоен вот, като през следващите дни вероятно ще продължи критичната си риторика по темата за „завитите гайки от времето на Тодор Живков” от сегашното управление.

Така останалата без мачта и сериозно повредена от бурите гемия на сегашното управление в България започва да се пълни все по-застрашително с вода. Дали ще успее да доплава до заветния юнски бряг или екипажът й ще наскача в морето със спасителните си пояси още през пролетта, ще се разбере много скоро.

Дотогава драмите и изпитанията на политическите корабокрушенци със сигурност ще продължат.

DW


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Mselo Tala-tala
25 Jan, 2009 | 20:33

Гусине Таткоовньов, я си земи фотоапарата - кой те излъга, че можеш да пишеш!!!

P.S.
25 Jan, 2009 | 13:02

souls...

vulgar
25 Jan, 2009 | 04:18

така и не успях на времето да прочета "Корабът с алените платна"...а сега сигурно е късно. Аз съм така - все закъснявам. Отдавна съм круширал. Тъй че сега и да потъне гемията - няма да разбера...или няма да се впечатля. Впрочем,доколкото познавам гемиджиите,те удавяне нямат - нали са едри риби всъщност...Направо ще си паднат в свои води.Кораб им не требе!Да му мисли екипажа...пътниците и пр.
Иначе корабът няколко пъти сменя платната - сини,жълти...живопис! особено на фона на черната действителност
ТРИМАРАН
Сега какво остана?.. Освен скъсаната бабина чергица...шаренка иначе
И кой откъдето...и закъдето
Save Our Soles

emigrant
25 Jan, 2009 | 02:22

TURSKO-RUSKI KENEF !!!!!!!!!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.