Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Willkommen zuhause, детегледачки, заварчици, сервитьорки и хигиенистки
20 Януари 2009
Нали е готино днес всички да се връщат отвсякъде

 Силно психологическият момент от безславното образователно и безуспешното финансово завръщане в Родината някакси избледнява пред евентуалните вреди от престоя в чужбина в период на финансова криза.

Или периодът просто е перфектното оправдание. Няма значение…

Крайно време е всички гастарбайтери да вземете да си натъпчете парцалите в двата найлонови сака и да хванете първия low cost към София. Оттам към централна автогара и вкъщи! Защото когато няма друг избор, дори България е избор.

Когато стъпите на българска земя обаче, най-добре посетете психиатър. През първите няколко месеца ще се сблъскате с многообразие от психологически горни греди – у нас все още са модерни извратените чалга певици-проститутки. Политическа партия Атака все още е парламентарно представена, а шкембати чичковци с основен процент от личните доходи, инвестиран в полунов немски автомобил, все още всяват обществено-разпознаваем респект.

Ако в горното изречение обаче намерите роднини, предпочитам да не се прибирате! Яжте си там майонезата, депресирайте си се в 12-те си квадратни метра площ и плюйте по мизерията в България.

Може един ден да си завършите Българската филология в Берлин и практиката от сервирането на албанци успешно да приложите в невероятната си кариера по преподаване на кирилица в училище за умствено изостанали деца.

Доста интересна би била една статистика на процента получили диплома BG студенти спрямо всички, завърнали се със студентски визи. Очаквам да е едноцифрен.

Едноцифрен ще е, тъй като става въпрос за гастарбайтери, а не за студенти. Сигурен съм обаче, че между вас има и активни, интелигентни и проспериращи млади хора, които точно сега имат бъдеще у нас.

А тук все още е зле, да… Толкова е зле, че с удоволствие бих застрелял премиер, президент, 14 министри, 34 зам.-министри и след това бих хванал гората.

Но това се случва в моменти на емоционалната ми зависимост към България. А те са все по-редки. Все по-редки са и случаите, в които се чувствам българин. Непознати са ми изблиците на родолюбие, които са се изтръгвали от сърцата на Ботев и Вазов например.

Това е друг рейс. Не бих искал децата ми един ден да бъдат обучавани от днешните сервитьорки, тъй като при нас, за разлика от времето на Ботев и Вазов, образованието на цялата нация се потъпква успоредно с нейните култура, морал и ценности.

Не бих искал един ден децата ми да учат в часовете по история на културата имена като Азис, Кондьо… Повръща ми се от подобна мисъл!

В същото време България днес разкрива възможности, които след 10 години ще са изключителна рядкост. Всички некадърни лелички от административния държавен апарат ще изчезнат. Всички корумпирани мишки с дребни душици - полицаи, лекари, професори, ръководители на публични звена, юристи… - ще се самоликвидират. Тези места ще трябва да заемете вие.

Клишето “всеки народ си заслужава управниците” ми звучи логично с оглед на ширещата се у нас простащина. Но за щастие вече не всичко тук е клише. Вече не всички гледат Слави Трифонов, вече има фолк-певици, които минаха на джаз, вече има заведения, в които винаги ти сервират точно това, което си поръчал – от първия път…

Перверзно звучи и идеята, че цялото благосъстояние на една държава със 7-милионно население е за сметка на 10 джоба. Или 100. 1000 да са…

Бъдещето ви във Франция, Англия, Германия, Испания обаче е лишено от всякаква стойност, ако е за сметка на семейство, приятели, свободно време, самочувствие… А тук тези неща си ги имате по default.

Милан Коев, Business Network Group


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Сервитьорко
21 Jan, 2009 | 14:47

Стига сте го плюли господин Коев де!

Той просто се страхува да не то измести от поста му.... някой завърнал се сервитьорин.... или заварчик от Испания

vulgar
21 Jan, 2009 | 11:10

със сигурност "свободния пазар" е по-голяма химера от комунизма на когото само името сменят / фашизъм,глобализъм/, но НРАВА - НЕ! Той набира скорост,увличайки масите...като онова подплашено стадо бизони. И в сляп устрем то,следвайки водачите-самоубийци,като нищо ще се сгромоляса в пропастта...защото ТОВА е начертаната посока,независимо от пропагандните внушения за вечното "светло бъдеще". В бездната всъщност ни водят! Дотолкова сме увлечени от стаден ритъм,че дори да се оттеглиш е трудно - ще те стъпчат.

vulgar
21 Jan, 2009 | 06:30

тя,като се обърне каруцата,акъли много...а ние всички сме в една разнебитена каруца,която се крепи някак...на фантазия. Нека си дадем сметка за пропагандата! Тя е една и съща - било комунистическа,капиталистическа,космическа...все е лъжовна.Ание все и се хващаме. Да, широк е пътя,коъто води към гибел и ...всеки си има своя пътека.Вмомента аз дори пътечка не виждам пред себе си. Само смътен,неясен,интуитивен автопилот ме води и единствената ми утеха е да се опитвам поне да не повредя други около себе си. Примката ми е надяната вече...Исусе Христе!!!

Чалгев
21 Jan, 2009 | 01:29

Докога ли пък Милан Коев ще има правото да засира не само своето, ами и името на

Business Network Group

???

Нищо че името на ....бгфактор вече е засрано!!!

Чалгев
21 Jan, 2009 | 01:23

Милан Коев, Business Network Group .......си е баш "чага-мислещ" идиот


който не може дори себе си да уважава, камо ли опитващите се да оцелеят .... с честентруд....та дори и в чужбина!!!

Ники
20 Jan, 2009 | 20:34

Този който го е писал това е много глупав.

Bravo
20 Jan, 2009 | 16:53

Браво на автора за сполучливите сравнения. С една малка забележка: тук целия живот прилича много повече на един скапан глобален Биг Брадър отколокото в страни като Франция, Германия, Испания и др. Кретенията ни залива отвсякъде. Целта на всички предавания на голяма част от медиите, особено БТВ и НОВА , са предназначени тотално да видиотяват населението. Къде, къде е по хубаво да имаш една маса от послушни и не разсъждаващи индивиди и да правиш каквото си искаш с тях. В щатите и някои западни страни този похват е отработен до съвършенство.
В Дания, обаче, Биг Брадър е отпаднал още след първия сезон, заради нулевия интерес към подобен род предавания.

Бай Пешо
20 Jan, 2009 | 16:04

БРАВО автору за:
- "извратените чалга певици-проститутки"
- "Не бих искал децата ми един ден да бъдат обучавани от днешните сервитьорки, тъй като при нас, за разлика от времето на Ботев и Вазов, образованието на цялата нация се потъпква успоредно с нейните култура, морал и ценности."
- "Не бих искал един ден децата ми да учат в часовете по история на културата имена като Азис, Кондьо… Повръща ми се от подобна мисъл!"
Тъй, тъй гусине Милане Коев!!!

prezokeanski
20 Jan, 2009 | 15:39

Dobre, wry6tam se. I...
Nali w BG e pazarna ikonomika, kolko pla6ta6, a i kakyw tip harakter si za da rabotia za teb? 1 kra4ka ot teb, 1 ot men :-)

mr_Y
20 Jan, 2009 | 15:21

Ама стига сте мрънкали де... страхотна статия, евала! За всичко е прав... Колко от "студентите" се връщат дипломирани?!? А тези пари които казвате, че внасят гастербайтерите... колко ли процента са от тези които "печелят" разни политици, бизнесмени и други подобни от фондове, проекти и "лесен бизнес" като котрабанда, дрога и т.н. И за Атака е прав дори...! Да, малко преувеличил с тези убийства, но... това да му е проблема...

osvaldo
20 Jan, 2009 | 14:11

Винаги ми е било чудно откъде се пръкват гьонсурати-журналисти и не мога да си обясня! Няма ли отговорен редактор туй издание, нищо, че е електронно, та да иска бележка от психодиспансер на авторите, които пишат?
Този "автор" ще да е навярно братовчед на Румен Леонидов. България издеяни мирно и кротко своя преход имено благодарение на половин милион гастарбайтери по белия свят, на милиардите които пратиха в страната. Ето защо при традиционно отрицателен търговски баланс, накрая държавата ни има няколко милиарда долара резерв! България внася за повече пари, отколкото изнася и разполага въпреки всичко с близо 4 милиарда!?
Няма ли някой отговорен редактор накрая да пусне сериозен материал на тази тема, а не да дразни хората с бълвочите на превъртели пишман интелектуалци?
Поради каква причина някой, който вади поне жалки 1000 евро примерно, да се върне по време на криза та да си търси работа за 500 лв в България?!?!

тгжк
20 Jan, 2009 | 13:53

И за такава глупост дават хонорар?Наистина всеки,който може да драска се мисли за голям писател!Какви болни мозъци има само?!

--**--
20 Jan, 2009 | 13:22

Tozi psevdo-zurnalist e izkukal psixar !!! Sigurno zavizda na talanta na 4oli-Boli :-)

Тц, тц, тц!
20 Jan, 2009 | 12:42

Ама много знае тоя Милан Коев, бе! Много е учено туй момче! А то - ученото си е учено - и в клозета да го оставиш, гладно няма да остане.



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.