Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Искаме убийства!
Евгений Тодоров - 20 Октомври 2008
Толкова свикнахме на поръчкови убийства, че вече всяка друга форма на човешка смърт ни изглежда неестестествена.

Особено самоубийствата.

Особено, когато самоубийства започнаха да  стават по две на ден.

Цялото журналистическо войнство бе мобилизирано, за да изкове от самоубийството убийство.

Една част от воинството  тръгна към село Козница, за да натисне близките на Ахмед Емин, въпреки че Моралният кодекс на журналистите, за чието въвеждане в България Европа изхарчи милиони, ясно дава указания да не се безпокоят близките на жертвите и да се оставят спокойно да преживеят мъката си.

В ръка Воините с микрофони атакуваха баща, вуйчо и къде когото намерят, за да получат заветното „Не вярвам Ахмед да се е самоубил".

До фактите се стига трудно, но мнения от един баща с разбито сърце се получават  лесно.

Останалата част от воинството тръгна да търси мнения на политици.

Трудно е да се хване Ахмед Доган, но затова пък Яне Янев и Атанас Атанасов са винаги на разположение. А щом скандалът е в ущърб на ДПС, насреща е Волен Сидеров. Макар че ако се вярва на старата история за „онези пари”, които Ахмед Емин предава на „Атака”, би трябвало и Сидеров да е в кръга на заподозрените.

Засега при описанието на т.н.самоубийство най-важният детайл е, че това е станало след „тежък скандал” с Доган.

И веднага ни прищраква в главата – ами ако лидерът на ДПС е поръчал убийство?

Ами ако сам го е извършил?

И тъй като нямаме никакви факти, ще се задоволим тази картинка да прищраква в главата на повече хора. Уж между другото.

Самоубийството на професора също дава поле на фантазията ни.

Ами ако това убийството е резултат от присъдите след убийството на Чората?

Тази версия не се връзва много с представите ни за храбрите борци срещу престъпността, на които политиците и правосъдието скроиха номер.

По ни се иска връзката да е с убийството на сестрите Белнейски.

Дали професорът – освен, че стигнал до извода, че момичетата са били ударени от кола, не е успял да разпознае колата?

А дали тази кола не е на НСО?

И кой ли тогава се е возил в нея?

Ех, как се развихря човешката фантазия.

Достатъчно е да се каже, че въжето, с което е извършено обесването, не е изнесено от къщата.

Очевидно това въже е на убийците. И т.н.

Ако трябва да бъда честен, и на мен дълбоко в душата ми се иска това да са убийства. И в тях да са замесени публични личности, както се казва, които не мога да търпя.

Да, ами ако са замесени публични личности, които ми са симпатични?

Душата ми се разкъсва…

А може би целият шум идва от това, че просто не сме свикнали на самоубийства.

Българинът е гьонсурат и може да изтърпи унижения, които други народи не биха преживели.

Хиляди чиновници знаят за далаверите на своите началници, но си траят и служат – напук на съвестта си.

Хиляди партийци знаят как техните босове ограбват България, но мълчат и си плащат членския внос – с надеждата, че парче от баницата някой ден ще достигне и до тях.

Хиляди пенсионери водят жалко съществуване, но това не им пречи да обичат горещо родината си, първи да си плащат данъците и да гласуват за престъпници.

В друга страна този начин на живот сигурно щеше да доведе до масови самоубийства.

При нас се случиха само две и вдигнахме такъв шум…

Дано, дано да се окажат убийства…


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

мистерии
23 Oct, 2008 | 02:46

Jeniata,kato edin super kriminalist ste razsadi varhu tozi tekst,zashto koridor,zashto zaglu6itel i ostanalite 5 misterii

Седем мистерии след изстрела

От вечерта на 17 октомври, когато беше намерен трупът на Ахмед Емин пред турската баня в къщата на "Беловодски път", до днес бяха опровергани почти всички информации от първия ден на трагедията. Близки на Емин са категорични, че той е бил убит. МВР - че се е самоубил. Прокуратурата - че се работи и по двете версии.





Информация за резултатите от аутопсията, марката пистолет, от който е произведен фаталният изстрел и съдържанието на предсмъртните записки все още няма. Но пък има доста разминавания в информациите около случая.

Текст в тефтерче с обръщение към Ахмед Доган, баща си и децата си - това е предсмъртното писмо на Ахмед Амин. За него беше съобщено два дни, след като МВР обяви, че предсмъртно писмо няма. Въпросното тефтерче, намерено в сакото на шефа на политическия кабинет на Доган, е съдържало и други записки, с които в момента се занимава полицията. На 17 октомври, часове след като Емин беше намерен прострелян в сараите на Доган на ул. "Беловодски път" 46 в кв. "Бояна", генералният комисар на МВР Павлин Димитров съобщи, че не е намерено предсмъртно писмо.
48 часа по-късно на сайта на МВР се появи кратко съобщение, че писмо е открито. В него обаче не беше уточнено, че това е тефтерче, в което Ахмед Емин си е водил различни записки. Отлично запознати с разследването казаха за "Стандарт", че досега не е ясен мотивът за самоубийството на Емин. Ако обаче той наистина е оставил предсмъртно писмо, от него би трябвало да се разбере защо е решил да посегне на живота си.
2. Веднага след вестта за смъртта на Емин главният секретар ма МВР Павлин Димитров обяви, че става дума за самоубийство. Ден по-късно говорителят на столичната районна прокуратура Руси Алексиев не беше толкова категоричен: "На този етап не можем да кажем, че Ахмед Емин се е самоубил. Това ще стане ясно, след като получим резултатите от аутопсията и всички лица, били на мястото на инцидента, бъдат разпитани".
3. Павлин Димитров побърза да добави часове след инцидента, че вторият човек след Доган се е гръмнал със законнопритежавания си пистолет. Така, на око, без експертиза, това не би могъл да определи и най-добрият криминалист в света.
4. Съмненията се задълбочиха, след като се появиха противоречиви сведения за това в кое точно помещение в сараите се е разиграла трагедията. В първото съобщение се говореше, че това е станало в кабинета на Емин. След това стана ясно, че мъжът се бил гръмнал в коридора. Съдебният медик доц. Станислав Христов пък каза, че следите от пръските кръв по дрехите и предметите в СТАЯТА са обект на криминалистично изследване. Депутатът Ахмед Юсеин пък твърди, че инцидентът е станал, докато Емин чакал Доган "долу". Къде долу засега не е ясно.
5. Няколко дни по-късно все пак почти със сигурност се разбра, че всичко се е разиграло в коридора. Където пък нямало камери. Това веднага предизвиква нов въпрос - защо никой от обслужващия персонал и НСО не е чул изстрела?
Това би могло да стане единствено, ако пистолетът е бил със заглушител. От МВР обаче са категорични, че заглушител не е имало.
6. Мълчанието на институциите за резултатите от аутопсията породиха нови съмнения. Бащата на Ахмед - 79-годишният Емин Хюсеинов, е категоричен, че е видял по време на погребението на сина си, че входната рана на главата е отляво. Той твърди, че Емин не може да се самоубие с лявата ръка, защото винаги е боравел с дясната. Хюсеинов обаче може и да бърка, защото има входна и изходна рана в главата на Ахмед и той може просто да е видял мястото, откъдето куршумът е излязъл.
7. Неясен засега остава и фактът срещал ли се е Емин преди смъртта си с Ахмед Доган. Според едни от източниците той е имал тежък разговор с лидера на партията, според други - тяхната среща е предстояла. "Той е чакал Доган, но не е успял да се срещне с него. Обадил му се е, но Доган е обяснил, че довършва последната част от изказването си, подготвяно за конгреса на НДСВ. Емин е останал да го чака долу и след това го е направил, не знаем защо", твърди депутатът Ахмед Юсеин. Със сигурност стана ясно, че за 15-ина минути Емин се е срещнал в къщата със земеделския министър Валери Цветанов. Според първоначалната информация това е станало около 15,30 ч. Резултатите от аутопсията показват, че смъртта е настъпила между 14,00 и 16,00 ч. Това означава, че минути след срещата с Цветанов Емин е бил мъртъв. Позвъняването в полицията е станало в 16,50 ч - близо час след смъртта на Ахмед, през който никой в къщата не е разбрал за разигралата се трагедия.



Ирен Делчева

В. “Стандарт”


hahaha
22 Oct, 2008 | 22:19

Ne,beeee,Jenia,ne e taka.
Toj doktora,nali e DOKTOR, re6il da si bie bezbolezneno-upoiava6ta smartna injekcia,no ot zdravnata kasa ne mu otpusnali materiali i toj taka se iadosal,4e re6il da potarsi i se obesi na detska kateru6ka,ta da im izprati upla6eni detski pacieti,za da im uveli4i razhodite napuk.

SOVA
22 Oct, 2008 | 04:54

JENIA ti si ena jalka ******!

бай Пешо
21 Oct, 2008 | 17:25

Поздравления , гусин анонимен
20 Oct, 2008 | 18:36, той Женя, комсомолеца дърт си е точно такъв.

Амаркорд
21 Oct, 2008 | 10:43

За професора мога да допусна всичко освен едно да го "направи показно на детска катерушка". Все пак това е 76 годишен специалист виждал смъртта във всичките и измерения и грозни и красиви/ако въобще има такива-красиви/. Не е възможно да не е допуснал, че сутринта рано може да го открие някоя майка повела двете си дечица на детска градина. Децата могат да получат трйни увреждания от една такава картина на съоражението предвидено за тях.

муспи
20 Oct, 2008 | 21:52

Соломон Паси снощи е направил опит за самоубийство, но не улучил, за което се извинява на българския народ. Ахмет Дуган приел извинението.

анонимен
20 Oct, 2008 | 18:36

На времето имах учителка по руски език чистокръвна рускиня, която така и не успя да се научи да членува думите. Затова въпросът й, когато правехме литературен анализ на произведение, звучеше така: "Каква е идея на автор?". Членувано или нечленувано и аз се питам: "Има ли идея тази "творба" и каква е тя?" Ей Богу, въпреки усилията ми, не ми става ясно. Прозира една ИДЕЙЧИЦА, с чисто прагматичен цвят - да се хареса на някого. На кого - това вече ясно се вижда и без размишления.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.