Факти, Анализи, Коментари
   1 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Как един идиот се радваше на загубата на Станка
Евгений Тодоров - 19 Август 2008
Лошо върви олимпиадата. Няма надежда Първанов да преживее това, което преживяваше Тодор Живков. Да не говорим за Брежнев и Хонекер
Eвгений Тодоров
Eвгений Тодоров

До този момент от цялата олимпиада съм гледал само няколко минути от женската борба - когато взехме сребърен медал.

Преди двубоя между нашата Станка /забравих й фамилията// Златева - б. ред./ и неизвестната китайка се чуха топли думи от коментаторката Свобода Маданска -  ето, нейното име помня. Тези топли думи бяха адресирани към президента, който лично беше дошъл да гледа как ще вземем златен медал - евентуално.

Двете състезателки първо се дърпаха за косите, за момент забравих коя е нашата, коя е азиатката.

Не усещах никакво вълнение.

Разрових се в душата си и не можах да открия и грам патриотично чувство в нея.

Усетих даже ужас -  дълбоко в мен се зараждаше желание Станка да загуби.

А може би нямах нищо против нея - исках всъщност друго, исках да стане нещото, което да смачка самодоволната физиономия на държавния глава. След което щеше да хвърли листчето, на което вече някой беше написал какво трябва да се каже при нова олимпийска титла.

Вече го бяха обявили за КАДЕМ на нашите олимпийци.

Ако спечелехме втори златен медал в негово присъствие, спортните журналисти щяха да изприказват още безброй глупости.
Всъщност аз мислех за тях - не исках златен медал, защото усещах колко ниско ще паднат.

Скубането прерасна в извиване на ръце и крака. Две жени, в които не беше останало нищо женско, се биеха като животни.

На техния фон нашата Председателка Стефка Костадинова направо блестеше - цялата в бяло. Като че ли беше булка - забеляза един мой приятел, а Първанов беше като жених.

Сетих се как същата Стефка завлече преди години една моя позната с 10 000 долара. Всички в Пловдив знаят тази история, но се правят, че нищо такова не е станало. Сетих се за бизнеса на бившия мъж на Стефка с един друг шампион...И за още далавери на разни шампиони.

И за това кои са в олимпийския комитет около Стефка и за техните платени и неплатени данъци.

Представих си как Станка - ако вземе златото, автоматически ще стане почетен гражданин на своя град - не знам кой е този град, но правилото важи за цяла България. И така ще заеме мястото в почетния списък на някой лекар, примерно, който цял живот е тичал от болен на болен, не е спал, преживявал е всяка смърт и се радвал на всеки живот.

Още малко трябваше на Станка, още 1 секунда може би - и ставаше почетна гражданка. Освен това щеше да получи в родното си място подарък апартамент. Същият апартамент, за който чакат стотина сиромаси.

Щеше да получи и парична премия - няколко пъти по-голяма от тази, на която се радват американските шампиони. Защото България е богата страна, а в Америка са скръндзи.

1 секунда не стигна и до олимпийската пенсия.

Китайката обаче просто за миг се оказа по-яка. Нейната мама китайска.

След което Свобода Маданска изобщо забрави за президента - трябваше все пак да ни каже: плаче ли човекът,  тръгна ли си веднага...Или все пак се зарадва на сребърния ни медал?

Изобщо лошо върви олимпиадата. Няма надежда Първанов да преживее това, което преживяваше Тодор Живков. Да не говорим за Брежнев и Хонекер.

Изглежда олимпийските успехи нямат нищо общо с другите държавни успехи...

Спирам дотук. Ако продължа, ще напиша кой знае още колко идиотщини...


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Valenc
09 Mar, 2009 | 20:18

Абе, г-н евГений Тодоров, Вие сте голям БОКЛУК (с извинение)!!! То бива комплексарщина, ама да се радваш на ЗАГУБАТА на една БЪЛГАРКА, пък била тя и в един доста измислен спорт, какъвто е женската борба - струва ми се доста пошло, не знам... И все пак - ДА ГО ДУХАШ, евГений, не си на нивото нито на Първанов, нито на Станка Златева! За такива като теб има един лаф - скрий се някъде и умри...

Катя
29 Aug, 2008 | 11:40

Деси, мисля, че идеята е да се радваме, защо смяташ че си присвояваме победите на състезателите ни.. Аз смятам че това е израз на гордост и възхищение, а не присвояване.....
И все пак е неумесно да се прибавя и политиката към тези постижения, в края на крайщата пък най-малко г-н Президента или г-жа Костадинова имат заслуги в това отношение........ По-скоро те вредят на българския спорт отколкото да помагат. И защо трябва да се намесват точно те в подобен тип статия. И какво би си помислила самата Станка Златева, ако прочете тези редове. За мен, в журналистиката няма място за писатели, които в опита си да оплюят правителството ни, запращат, така да се изразя, в небитието българския спорт.
Още нещо искам да добавя, защо някои коментатори тук, недоволстват спрямо спортистите ни, не зависимо дали са известни или не.
Мога да ви кажа, че в днешно време да си спортист е адски трудно, поне за България, защото тук никой нехае за тях. Защо не се огледате какви спортни бази има само, всичко е толкова пропаднало и вместо тези прословути управляващи да си купуват всеки месец автомобили, нека направят нещо за бездруго вече затъналата ни в калта държава.
Но докато продължаваме да свързваме всичко с политиката, ще си останем все така в неведение и все така ще плюем не само по спортните ни постижение, още по-лошо след някои и друг месец вече никои няма да помни какво сме постигнали на олимпиадата в Пекин.
За мен това си е срам и позор

desi
25 Aug, 2008 | 13:32

Много мислих, преди да започна да пиша този коментар.
На първо място относн нападките срещу автора - дали наистина смятате, че този човек не е следял Олимпийските игри и по-специално изявите на БЪЛГАРСКИТЕ спортисти?!? Изборът му да кометира поведението на българските журналисти и политици на фона на сребърния медал на ЗЛАТНОТО момиче е малко или много успешен. От една страна МЪКАТА в очите на Станка ЗЛАТЕВА можеше да накара и най-студеното сърце да отрони една сълза. От друга страна официалните "български" ВИП персони открито демонстрираха критичното си отношение към ЗАГУБАТА и то в момент, когато трябваха да засвидетелстват уважението от постижението на нашата представителка и да изразят истинска подкрепа. Защото е лесно да аплодираш, когато някои печели и да си присвояваш неговите успехи, като плод на твоя собствен "неоценим принос". Но се изисква мъжество, самоуважение и сила, за да помогнеш на един "паднал" човек да се изправи. Не че Станка Златева има от какво да се срамува и не, че се нуждае от поздравленията на г-н Президента, г-жа Костадинова и т.н.
Всяко едно отличие, независимо от цвета на медала, всяко едно лично постижение, всяко едно красиво изиграно съчетание е достойно за уважение, поощрение и благодарност от страна на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Защото тези хора - спортистите на първо място представят страната и народа ни. Защото, колкото и банално да звучи, те са предпочели да представляват Трибагреника, независимо от тежките условия, при които тренират или липсата на такива. Защото, когато по вина на някои от тях прозвучи българският химн, не мисля, че има човек, чието сърце да не се изпълни с гордост, а очите му с щастливи сълзи и една тръпка, неописуема и истинска.
Постиженията на БЪЛГАРИТЕ, в която и да е сфера, е споделен и истински момент за всички нас, масата, неизвестните Българи. А носителите на тези постижения не се нуждаят от фалшиви поздрави и извличане на политически дивиденти.
НО ВСЕКИ ЕДИН ТРУД ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪЗНАГРАДЕН и ако наградате е почетно гражданство, апартамент, кола или друга материална награда, то тези хора са заслужили това и то повече от всеки един друг. Защото спортът е ежедневно, ежечасово и ежеминутно отдаване и безкрайно много лишения. И защото смятам, че моралната награда НАШИТЕ ШАМПИОНИ са я получили - 8 милиона, или колокото сме останали, чифта очи и сърца са били с тях. Приели са техните постижения и провали като свои собствени. Мечтали са и са се сблъскали с реалността заедно с тях...
Стана доста лирично, но това е което мисля и чувствам и за край:
Възходите и паденията на спортистите са най-вече техни лични моменти, но политиката в спорта /колкото и абсурдно да звучи това съчетание на думи/ е приеоритет на държавата, в лицето на Правителството, Парламента, Президента; на българските спортни организации, представлявани от г-жа Костадинова, г-жа Лечева, г-н Михайлов. Това са хората, които САМИ са ИЗБРАЛИ да бъдат лица на оглавявани от тях организии. Те САМИ са поели ангажимента да работят в името на страната си и нейния спорт и е крайно време да започнат да работят, с всички възможни средства за развитието на масовия и професионалния спорт в България.

vulgar
23 Aug, 2008 | 09:33

EU-гений,НЕ СИ ИДИОТ! БРАВО!!! а фамилията на станка е Залатева

vulgar
23 Aug, 2008 | 09:21

мога да потвърдя,че повечето спортисти/нарочени от чифутистите в България/ са най-низшата прослойка плебеи...като господарите си,които се борят с Бога

Плебея
23 Aug, 2008 | 00:31

Сега щели да минат вече на...КОПИ/ПЕЙСТ от други сайтове или дори от чат-форуми !!!

И нямало вече никой да се осмелява да напише коментар с името и снимката си !!!

Това е просто един от..... 99просента .... анестезионни интернет медии - наионални уж информасионни агенсии ( радиоточки на ЕНИЧЕРИТЕ !!!)!!!

Чалгев
22 Aug, 2008 | 23:16

А като им види читателят "коментарните теми" поне от месес насам..... интересно защо СПРЯХА да пишат по наистина горещи проблеми ???
Да не мислите че някой ще се осмели да каже нещо за поредния политически скандал около...ОЛАФ... и уволнените там ... някакви....???

Да не мислите че някой ще посмее вече.... да си дрънка глупостите (щото си знаеше преди........ че ще му дадат там хонорарчето за послушанието)


И че .......никой няма да ги пита.... за конкретни идеи и предложения.....

Нито пък.... защо не спират да преливат...ОТ ПУСТО В ПРАЗНО???

Мутрев
22 Aug, 2008 | 23:09

Кати,

И никовете, и "агресивността на постингите ми са избрани умишлено"!!!

Бидейки..... ДОБРЕ.... запознат с техните среди знам че САМО неспорещ да е по-умен от тях.... може да ги нарани и да ги накара да си дадат сметка колко са..... изпростели!!!

и... между нас казано.... тези люде НАИСТИНА ги вълнува хонорара... снимката и името им на показ.....

затова и никой от тях (дори и с анонимен ник.... не се заяде с Хамлетовото:

- ДА БЪДЕШ-ИЛИ ДА ИЗГЛЕЖДАШ! Туй е въпросът на днешните нарсисисти!!!


А ти не мислиш ли че С поведението и писането на мнозина днес е нормално да го считаме за.... ЕНИЧЕРСКИ КОРПУСИ ???

Продиджи
22 Aug, 2008 | 14:13

Ама в тоя сайт плащат ли за статиите? Не знаех. :)

Катя
22 Aug, 2008 | 12:29

Мутрев, благодаря, че мислиш така. Аз не искам някой да оценява писаниците ми, а да се замисли над тях и да си отговори на въпросите.
Съгласна съм с теб, че да се плюе автора, не е особено коректно, но е повлияно от негативните му мисли.
А аз смятам, че всеки има право на мнение, дори и повечето да не сме съгласни (включая и себе си в това число).
И все пак, не е никак коректно да се поставят нещата по този начин, а колкото за хонорарите - на мен не ми трябва някои да ми плаща, достатъчно ми е повече хора да прочетат мнението ми, защото за десет лева не бих се принизила до степен да обиждам, едва ли не цяла България :)

Tsveti
22 Aug, 2008 | 09:23

За пореден път показваме какви комплексари сме.Аз съм лекар и въобще нямам намерение да се сравнявам със Станка Златева,Стефка Костадинова ,Руми Нейкова,момчетата от волейболния отбор и който да е друг голям спортист на България.Не се чувствам недооценена в сравнение с тях.Защото те са велики,лицата на нацията.Чрез тях светът знае за нас.Все още се говори за рекордите на Стефка и Йорданка Донкова,които 20 години не са подобрени,радваме се ,че са български.Стане ли въпрос обаче за битовизми и материални измерения на техните постижения сме готови да ги оплюем-и това е типично българско.
На мен лично винаги очите ми се пълнят със сълзи,когато победи български спортист.Така беше и с моя баща/лека му пръст/.
Ето защо предлагам ви да не злобеете,а да се наслаждавате на радостта от техните победи.Може би ,ще се почувствате по-щастлив.

Мутрев
21 Aug, 2008 | 20:14

V, Кати..... вашите коментари са по-смислени от "есето" на афтора ( с тази разлика че той за няколко нихилистични приказки..... получава хонорар!)

Е....И "подкрепа от люде като .....Багратион Пети.... и пишман българи (все идиоти? ... или просто платени?)

Иначе.... ако "го обижда някой афтора.... това е от....липсата на друго освен.... провокаия и нихилистични обиди към "обикновените хора".... дето нямат дори достъп до "платени публикаии дори" И до публична изява на исканията си!!!


И дето СА ОБИДЕНИ от тоталния ЕНИЧЕРСКИ интелектуално-политически тормоз!


V
21 Aug, 2008 | 15:14

Единствено мога да изразя дълбокото си отвращение от направения коментар за постижението на Станка Златева (това е фамилията й за непросветените)! Момичето е намерило своето поприще. Без значение е в случая дали на вас ви допада този спорт или не!!! За разлика от вас тя не стои и не злобее отстрани, а върши нещо, в което е добра. Заради българи като вас се "самоизяжда" нацията ни. Жалко е!

Колкото до сиромасите - винаги ще ги има! В крайна сметка защо не се вземат малко в ръце и да си набавят това, за което цял живот хленчат и да не обвиняват само държавата и времето за своето състояние! Трудът винаги се възнаграждава! В това съм се убедила, тъй като съм на 20 години - владея два чужди езика, работя като бизнес анализатор и като преподавател по английски и същевременно уча в най-елитния български университет компютърна специалност!

Без оглед на това кой по какъв начин се труди, усилията му биват възнаграждавани. Всеки може да се оплаква от липсата на пари, но все пак това, което правим трявба да ни отличава от останалите!

Катя
21 Aug, 2008 | 12:17

Ми като чете написаното от вас, много трудно ще е да ги намери. Боклуци мутряги.

Не знаех, че щом изказваш негативно мнение, повлияно от статия написана от един ИДИОТ, е присъщо само на боклуците и мутрягите.
Вече почвам да се замислям дали всъщност в България не сме само такива, защото според мен и самото заглавие си е доста смешно. Да се радваш на загубата на човек, който те представя в цял свят едва ли е присъщо на интелигентен човек, ценящ родното. И защо според някои коментатори тук, да се влагат средства в спорта е едва ли не идиощина. Малко или много, трябва да ценим българското. А аз имам един въпрос към всички - Как бихте се почувствали, ако някой започне да плюе по това което правите, в което сте вложили сърце и душа, за да зарадвате всички?!
И още нещо, защо трябва всяко едно постижение, независимо спортно или друго, да се принизява до политическо ниво? Та нима политиците ни са постигнали това или се дължи на собствените ни усилия.
Предният ми коментар беше доста субективен, защото беше повлиян от негативната емоция, излизаща от всеки ред на тази статия, но сега като се замисля и ми става любопитно, защо авторът глада на този медал от политическа гледна точка, а не от тази на простия българин, за когото, поне според мен, независимо какъв е медалът, си е истинска гордост.....


Багратион Пети
21 Aug, 2008 | 12:04

Авторът сполучливо е използвал някои от прийомите на писането, за да провокира интерес. Не виждам защо трябва да го обиждате.

Българин
21 Aug, 2008 | 11:28

А бре... ряпо- пишман Хамлете!
..... за какъв акъл си седнал да говориш ти бе???

Къде са ти....УМНИТЕ в БГ???

Ми като чете написаното от вас, много трудно ще е да ги намери. Боклуци мутряги.


Мутрев
21 Aug, 2008 | 11:08

А бре... ряпо- пишман Хамлете!

..... за какъв акъл си седнал да говориш ти бе???

Къде са ти....УМНИТЕ в БГ???

Кой пък те излъга че тебе някой ще те смята за умен.... само защото наричаш другите прости ???

Като си умен.... обясни ни на нас простите... за какво е тази НИХИЛИСТИЧНА статия бе !!!

Шекспир
21 Aug, 2008 | 10:57

ИнтИлигент-ЕНИЧЕРИТЕ ... си назначили тука и ... пишман литературни герои да им защищават.... дебилизма?

Хамлете... лошо са превели твоята "велика фраза" Аз я написах така:



Да бъдеш, или да ИЗГЛЕЖДАШ! Туй е въпросът!!!



А ти също... изглеждаш като жалък интИликтуален КЛОШАР!!!

Хамлет
20 Aug, 2008 | 23:17

Абсолютно съм съгласен със статията. Тези, които я отричат, просто не разбират за какво става дума. Къде и с какво отиваме: с акъл или с крака? Дават се повече средства за спортисти, отколкото за качествени хора

ROM/AN/
20 Aug, 2008 | 20:12

IDIOT E CHIVEK PALEN S IDEI ZA RALIKA OT TEBE.IMA NIAKAKVO OBIASNENIE ZA VAS RASISTITE VIE STE OSOBENA KATEGORIA HORA NEREALIZIRALI SE KOMUNISTI I SDESARI.AMI KOITO GO MOJE GO MOJE BE PROSTAK TAKAV CHE MALKO LI E NIAKOI DA RAZVEE SLAVATA NA BG. PO SVETA V POLOJITELNA ¨POSOKA ZA RAZLIKA OT VAS ATAKISTITE KOITO SAMO ZA BANDITIZAMI NEZAKONNI DEISTVIE PRAVITE I RASHAVATE.TAPI KRETENI STE.

шоп
20 Aug, 2008 | 18:27

жалък си Евгени, много си жалък. Сигруно се чувстваш неоценен. Може би на теб трябва да ти даде държавата премия или пък апартамент, та да спреш да се жалваш. Сигурно е трудно да си "журналист" и да копи/пействаш новини от руски сайтове (да не говорим, че понякога пропускате да преведете по цели абзаци)? Помисли ти какво си направил за тази държава и за този народ, и после си позволявай да кометираш спортистите ни! Всеки от тези спортисти може да върши твоята работа*, но ти тяхната не!

* не визирам работата на истинските журналисти!

Che Guevara
20 Aug, 2008 | 15:22

По коментарите съдя, че голяма част от писалите не са разбрали идеята на автора, което е много жалко.
Браво, Евгени, страхотно попадение, поздравления!

ivaceda
20 Aug, 2008 | 14:53

Ми той авторът сам си е дал определение : ИДИОТ! Наистина, само идиот може така да принизява труда, постижението, амбицията, олимпийския медал ... и да се радва, че не бил златен... за да лъснело нищожеството на властимащите. Честно, господине, Вие сте чиста проба идиот, щом сте ПОЖЕЛАЛИ Станка да загуби, че фамилията и да не си спомняте... Ами, то тези злобно стиснати устички Ваши, Ви издават червивата душичка и бездруго!

Чалгев
20 Aug, 2008 | 14:50

И понеже коментаро-анализите тука били .... отчайващо идиотски.... щели били да започнат.... ДА ПРЕПЕЧАТВАТ западни и руски дори анализи на ставащото по-света поне.....

До месе най-късно.... щели да преведат и информаията за убитите 11 и за 21 ранени френски войнии в Афганистан!!!

(даже щели били да преведат и някои от тревожните анализи за надигащата яко глава.... фундаменталистка терористична зъплаха!!!

... ама щели да внимават... да не разсърдят .... татарДоган - ЕНИЧЕРИТЕ .... от Булгаристан!!!

Mутрев
20 Aug, 2008 | 14:46

Даааа! ИнтИликтуалната криза в сайта се е задълбочила!

Казват че имало конкурс за.... нови ЕНИЧЕРИ-ИНТиЛИКТоАЛИ.....

да правят по-бронирани нихилистично-антибългарски коментари!!!

алекс
20 Aug, 2008 | 14:25

"Сетих се как същата Стефка завлече преди години една моя позната с 10 000 долара. Всички в Пловдив знаят тази история, но се правят, че нищо такова не е станало." И всички в Пловдив знаят как не плащаш на хората, които работят за теб и как не уважаваш труда им. Евгений само добър човек може да бъде добър журналист. Не струваш!!! Лицемер!!!

канал 1
20 Aug, 2008 | 12:45

ЕвГейни, ти си пьлен боклук, земи се грьмни, ти си гей

Катя
20 Aug, 2008 | 10:47

Кажете ми, що за човек трябва да си, за да пишеш подобни статии... Според мен тук въпросът, който автора обсъжда е, защо изобщо трябва да печелим медали........ Според мен подобни изказвания могат да се направят от някой, който не се интересува от реодината си и не му пука, че едикой си се опитва да покаже на света, че съществува държава на име България и тя "ражда" хора достойни да станат легенди, независимо дали имат златен или сребърен медал...... Все пак това е медал, доказали сме, че сме нещо повече от другите. Но не трябва всяко едно постижение да се оплюва от подобни самозвани журналисти, които гледат да пишат някакви глупости, само и само да си получат десетте лева за статията........ За мене това не е държава, а истински шарж.

Коментатор
20 Aug, 2008 | 10:11

Силна статия Евгений, и аз виждам нещата така както си ги описал - за съжаление. Продължавай в този дух за да четат хората и да си правят равносметка.

vulgar
20 Aug, 2008 | 07:47

i az исках да не вземем НИКАКЪВ медал за да ЛЪСНЕ кирливата ни действителност. Но се радвам на всяка българска победа! Защото и децата би трябвало да усетят,че победите са ИНДИВИДУАЛНИ...ВЪПРЕКИ действителността

Кашалот
20 Aug, 2008 | 07:28

За Първанов авторът е прав - държавният глава си прави PR, евтин при това. Но за патриотичното чувство, дето му липсвало на г-н Тодоров и за кофтите намеци в статията... е, не е гот. Достатъчно сили се опитват да объркат самосъзнанието на тоя народ, за да се подиграваме с националните му чувства. За такива медийни димки се плащат пари, помага се за апетитно позициониране на авторите им или им се правят добри бизнес услуги. Не ми се ще да вярвам, че г-нът е сред тях.

начинаещ
20 Aug, 2008 | 01:35

Днес за пръв път решавам да се обадя, но не знам какво да пиша. Едни викат Браво на автор, други, че е тъпанар, а той си признава,че е идиот. Всичко това много ме обърква. Няма ли кой да каже кое е истината.

Tox
19 Aug, 2008 | 23:39

"Спирам дотук. Ако продължа, ще напиша кой знае още колко идиотщини..."


Човече, трябвало е да спреш да пишеш тая статия още преди заглавието! Ако беше спрял тогава, наистина нямаше да има толкова идиотщини.

Па президента тва, па Свобода Маданска онова, па "нашата Станка /забравих й фамилията/" (ей тва показва пълната ти липса на уважение и колко завършен тъпан си) еди кво си.

Преди началото на статията е трябвало да видиш колко и е тъжно момичето и как едва-едва не заплака по новините и после тихо да се гръмнеш...

Todorov
19 Aug, 2008 | 21:29


PONIAKOGA CHETA STATIITE NA TOZI MIZERABAL - evgeni.
OSNOVNO , VSIAKOGA KOGATO PROCHETA NEGOVA STATIA ME ZABOLIAVA STOMAXA - POVRASHTA MI SE . TAKAVA OTROVA I PARVENUSHTINA , STIL NA ORIGINALNICHENE ( POCHTI KATO DOGAN . POVISCHETE MU XONORARA NA TOVA MOMCHE BE XORA , CHE TOKU E RESCHIL CHE E ORIGINALEN , RAZLICHEN OT KOLEGITE SI ILI PROSTO PROVOKIRA .
MNOGO BLISKO DO JALTOTO PISANE. OTVRAT.

ISTINSKITE PISHESHTI , PISHAT OTKRITO I SMELO, NO PREDI VSICHKO TRIABVA DA SA KOMPETENTNI I CHESTNI A NE MIJETURKI.

Спиридон
19 Aug, 2008 | 19:03

Браво Евгени!!!
Мислех си, че всички журналя са покорни блюдолизци, но такива изключения като тебе потвърждават правилото!
Господ здраве да ти дава!

До ПС
19 Aug, 2008 | 18:15

Прав си - трябва "УВАЖЕНИЕ КЪМ БОРЕЦА". Че ако не бяхме борците сега щяхме да бъдем някаква селска държава. А сега - лъскави коли, джипове, яхти, на морето - хотел до хотела. Кой го направи всичко това - ние борците.
Така че - уважение. Да не ви се случи нещо друго.
Борец, шампион

кой е идиот?!?!
19 Aug, 2008 | 14:26

Авторът е прав по отношение на появата на гоце в Пекин и на отъркването му в спортистите (да не забравяме как веднага награди с орден " Стара планина" Денкова и Стависки). Журналистите веднага се хвърлиха на килимчето, ега ти и "кадема". Стефка Костадинова е по-добре да не си отваря устата, защото всеки път изръсва някаква глупост - всеки си има ниво на некомпетентност, а тя отдавна го е преминала. Това че е била шампион не означава, че става и за шеф на БОК. Но за Станка ми е жал, тя заслужаваше да спечели, защото да си помислим за труда, който е вложила, както и Данчо Йовчев...

ПС
19 Aug, 2008 | 14:14

То ,че нещата не са розови не са. Най-вече - най-горе. Но колко ли е черно и червиво в сърцето и в душата на този автор, че така грозно да вижда и да се изразява. Малко уважение поне към бореца. Защо всичко в бълвоча?

Някой
19 Aug, 2008 | 13:01

Добре, че са по-малко хората, приличащи на автора на тази статия. Срам и позор - и после кажи, че в другите не можеш да откриеш грам патриотично чувство...

Бай Ганчо
19 Aug, 2008 | 11:39

Руми Нейкова е друга бира бе приятел! Тя е и красива н всичкото отгоре. А това женската борба спорт ли е изобщо? Някакви мечки се дърлят и дърпат помежду си.
Трябва да се дава, но с мярка, в съответстие с нивото на държавата, в която живеят. Щото това излиза от няшия джоб.
А иначе, ако има благодетели и фенове сред богаташите, те нека да им даряват каквото и колкото си искат.

rio
19 Aug, 2008 | 11:18

Значи според Вас заслужилите спортисти не заслужават премии и награди, така ли? Значи Руми Нейкова, която тренра в потресаващо отвратителни условия не заслужава премия? Нима Данчо Йовчев не заслужава апартамент във Варна? И нима не може президента, чиито функции са чисто представителни да отиде на олимпиадата и да покаже поне малко заинтересованост към спортистите ни? Ами той идва във Варна на всеки мач на Волейболните ни национали, доколкото знам и на футболни мачове ходи почти редовно? А какво да прави според вас? Да си седи в кабинета или да ходи до Тайланд за екзотично командировки!?!?! Единствено съм съгласен, че състоянието и на държавата и на спорта е ТРАГИЧНО!!! Останалото, господине, си е чисто "хейтърска" работа. Думичката в кавичките сам ще си разберете какво значи (на може и да се досетите сам).

Бай Генчо
19 Aug, 2008 | 10:58

Браво Евгени! Перфектно написано. Колкото по-тъпа и загубена е някоя държава, толкова повече пари дават на разни тупани за олимпийски медали. Мислят че медалите ще скрият кирливите им ризи и ще изтрият негативното мнение за тях. Четох някъде, че най-високата премия за медал се давала в Киргизия или нещо подобно. Киргизия, както добре знаем е една от най развитите и най-богати държави в света, далеч пред Щатите, Англия, Франция, Германия и т.н.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.