Факти, Анализи, Коментари
   1 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Необикновен фашизъм или обикновен комунизъм
Николай Заяков - 12 Август 2008
Обиден съм на себе си. Защото проживях живота си с мисълта, че историята не е повече от география.
Николай Заяков
Николай Заяков

Русия никога не се е задоволявала с една Чечня. Тя винаги си намира втора, а причината е, че първата все пак трябва да се съживи, за да продължат да я бият.

Това са пасивите, ако можем да ги наречем така, на плиткото заравяне. Палметните монарси на  Русия сега растат в собствените си очи и по един специфичен и бутафорен начин показват на Грузия, че и сами могат да си родят Джугашвили и Берия.

Когато в началото на руската инвазия написах сценария на онова, което сега се случва в Кавказ, разни аноними, мутревци, чалгювци и не знам още какви, патрулиращи из форумите, направиха сценария ми на пух и прах. За хора като мене, сърбали много попари, това не е изненада. Изненада е фактът, че човешки същества, притежаващи достатъчно интелект за интернет, нямат никой в главите си за реалностите на политиката. Е, господа, сега  вдянахте ли кой бута демократичните правителства в държави като нашата ? А светна ли ви кой в Русия живее добре ?

Аз съм обиден.

Обиден съм на моя президент, че мълчи за Грузия и за колегата си Саакашвили. Зная, че на него всъщност колега му е Медведев.

Обиден съм на моето правителство, че, вярно на изневерите си, мълчи за Грузия и мести държавата ни в Кавказ.

Обиден съм на плеядата политически фарфарони, които си говорят из вестниците за всичко друго, но не и за камарите мълчание пред Външно министерство.

Обиден съм на себе си. Че съпротивата ми не стига по-далеч от няколко изречения в един или друг сайт. Че думите ми са малки и слаби, толкова малки и слаби, та никой не ги взема на сериозно. Че, макар да съм написал сценария, авторските права отидоха при Медведев и Путин.

А само като си помисля, че някога приемах за напълно нормално кавказкото битие на военизираните руски поети. Смятах го за неотменима част от руските им биографии. И аз съм за убиване. Защото проживях живота си с мисълта, че историята не е повече от география.

Сега двамата монарси от Кремъл са тръгнали да монархизират и Грузия. Те не обичат, те направо мразят чуждата свобода и чуждата независимост. Саакашвили не ги устройва. В търсене на изгубените си кукли те ще измаршируват пътя до Тбилиси. Обаче там ще започнат и проблемите им. Познайте какво следва след Оранжевата революция и Революцията на розите !

 Следва ферментацията на руската бъчва. Историята като фарс.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
19 Aug, 2008 | 10:14

санаакашвили бил готов за "разговори"...а кой ще му чисти аканото

mdaaa
18 Aug, 2008 | 08:25

Грузия готви мащабна провокация в град Гори, съобщават от руското военно министерство, цитирани от „Новости".
Според получени разузнавателни данни в покрайнините на Гори спешно се сформира въоръжена група от грузинци, украински националисти и чеченски терористи, намиращи се в Грузия.

Те планират - преоблечени в руски военни униформи, да пристигнат в града, където да започнат издевателства и мародерства, които ще бъдат заснети на видео и после представени на света, като „зверствата на руската военщина", коментират още от руското МО.

Щабът на руските миротворци, намиращи се край Гори, вече е уведомил градските власти и чакат от тях адекватни действия.
Руските миротворци се намират на своите позиции и никой от тях не е навлизал в Гори, заявяват още от министерството.

Те подчертават, че ако провокациите не могат да бъдат избегнати, то отговорност за тях ще носят изключително грузинските власти.

По-рано бе съобщено, че преди няколко дни група облечена в руски униформи е засечена от руски миротворци в района на Зугдиди, където се подготвяла аналогична провокация.

С активните действия обаче на руснаците и абхазките опълченци тази провокация била осуетена.


фашком
17 Aug, 2008 | 22:41

Аман от пудели.То бива русофилска напаст,ама толкова не бива.Що не идете да ближете задника на путин, та да ви го вкара в два ката. Ако има какво,де.Радвам се да видя колко простаци са се разселили из форумите.Човек се сдобива със самочувствие като гледа какви нещастници има в нета. Само така.Давайте и ще получите.

Менжургунчункарашвили
17 Aug, 2008 | 14:55

Да жимвей глобализма, майна! За пет пари зелени продавам идеалчетата си червени! Ха наздраве!

фил
16 Aug, 2008 | 20:15

" Обиден съм на моя президент, че мълчи за Грузия и за колегата си Саакашвили. Зная, че на него всъщност колега му е Медведев."
Не знам колко трябва да си изперкан, за да се напише горното....



ot baba mi
16 Aug, 2008 | 16:35

Ima edna bg pogovorka "Da bi mirno stoialo,ne bi 4udo vidialo."
Ako ne si dovolen,grabvaj avtomata i begaj da trepe6 jivi hora,na koiato si strana 6te6.No taka,s bezmisleni draskanici, e po-lesno,nali?

Шекспир
15 Aug, 2008 | 20:17

ДА БЪДЕШ-ИЛИ ДА ИЗГЛЕЖДАШ!!!..... това е верния превод на фразата на моя Хамлет!!!

СОКРАТ
15 Aug, 2008 | 20:11

Не се сърдете на Интелектуалите де!

Те са си от школата на Софистите, и за тях не е важно да оборят нечии доводи, ами да ..... публикуват там нещо за което някои си да кажат....браво бе!!! (....дори и изтривайки другомислещи фрази... че и личности!)
И да напочнят ЧЕ СА ИНТиЛИКТУАЛНИ И УМНИ!!!

(е, междувременно... да получат малко стотинки за баничка и боза)

Чалгев
15 Aug, 2008 | 20:03

Господин Мутрев, не забравяй да напомниш на страхливите мрънковчета че ДПС-татаДоганчовчетадето си водят ...кохорти с избиратели-еничери....... са всъщност най-вече с татаро-черкезо-мангало.... и дори българо-мохачедански генетически семки!!!


Но като добре обучени ЕНИЧЕРИ.... сега се борят па наионалните ни медии дори да звучи...."майчиния им ТУРСКИ език!!!

Без значение че дедите им, дотътрени тук по споразумение между Султана и Руския Император .... не знаеха дори турския език!!! Да не си мислиш че няко ще седне да чете Ботев (поне за примерите от турското правосъдие).............. Панайот Хитов ... "Как станах хайдутин"- дето плюе по руско-турските опити да обезбългарят родината му дотътряйки тука татарочеркезки измети на мястото на българи пратени в Бесарабията и в Крим???

Или пък да прочетат поне трудовете на Банатския професор-етнолог Васил МАРИНОВ!!!

Българските интИликтуали са пъзливи и жалки...ЧУКЧИ ПИСАТЕЛИ!! (НЕ ...ЧИТАТЕЛИ)

Мутрю
15 Aug, 2008 | 19:54

Алооо....pump it!

Ти май още си на лозунга..... който не скача е червен???

Аз пък няма да ти казвам що използвам такива никове, нито повече от това че..... подобни на тебе "пишман-интелектуали и ДС-подлоги....... създадохте и СДС-то, и ДПС-то, и Атака, и българската Брижит БаРдо-МЕДИЙНА КУРВА-БойкоБорисоф!!!

И точно празноглави и страхливи като тебе.... докарахте РОДИНАТА ми на туй дередже!!!

обаче....БОГ Я ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

пък и ВИДОВДЕН май иде!!!

Тео
15 Aug, 2008 | 15:30

Господин Заяков, вярно е, че трябва да си заработим заплатата, но не и за сметка на собствената си съвест и морал

Буратино ТОС-1
15 Aug, 2008 | 13:08

Николай Заяков, смешен си !

Чалгев
15 Aug, 2008 | 12:52

Бе, те още си мислят че "овните" винаги ще са овни.... и няма да се случи като в приказката за голия император.... или за магарешките уши на сар Траян!!!

Но пък.... кво значение има ако някои си дават сметка, но си мълчат от страх!!!

Мутрев
15 Aug, 2008 | 12:46

Съжалявам че казаното от мен се взема като "прокомунистически" приказки!

Нямам нищо лично против автора! (а против празните приказки)

Коментара е интересен (ако не беше доста едностранен)

Да!!!......."Следва ферментацията на руската бъчва. Историята като фарс."

дано обаче тази ферментаи започне също в оная бъчва ...в "световната кръчма" за която пишеше Ботев!!!

Щото, господа, който си търси покровител..... намира си РОБОВЛАДЕЛЕС!!!

А в това отношение..... спящите български "търсачи на покровители"..... ще са роби....(е... някои от тях ще са "робски организатори" за плановете на господарите си!)

Иначе.... както вече се уморих да казвам.... в Булгаристан ще има "демократични" избори в които единствено ще гласуват дотътрените с автобуси ....еничерски кохорти, и обслужващите "всякакви интереси" бирено-кебапчени" орди!!!

Иначе..... НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК ТАКА ... авторът на "Гулаг".... и нобелист
СОЛЖЕНИИН..... стана "персона НОН грата и в Щатите???

Някой да е чел написаното от него в...изгнание?

Някой да има обяснение за знака на равенство който Солжениин сложи между ИМПЕРСКИТЕ АПЕТИТИ .... и на Щатите, и на ЕВРО- капиталистите... и особено на сионистите???

ИНТЕРЕСНО БИ БИЛО АКО ПОНЕ ИНТЕЛЕКТУАЛИТЕ БЯХА В СЪСТОЯНИЕ ДА НЕ СЕ ПОДДАВАТ НА БОЛНИ ЕГОТА И НА......пост-Хамлетовото: "ДА БЪДЕШ.... ИЛИ ДА ИЗГЛЕЖДАШ!!! - туй е май въпроса???


pump it!
15 Aug, 2008 | 10:51

Свестен текст си написал, Кольо, човечен текст!
Всъщност, само заради теб наминавам тъдява.
На галфона с многото никове не обръщай внимание - той просто е много, много болен от комунизъм. А излекуван от тази зараза няма. Хубавото е, че скоро ще псовиса и с него в ямата ще заровят и заразата. Не е много, защото болни бол - този е само по-нагъл от другите - но все пак средата ще стане по-чиста, а светът по-здравословен.
А след време дотолкова ще се изчисти това място, та дори ще става за живеене.
Неизбежно е!

Митю паниката
14 Aug, 2008 | 19:51

Вай, вай, вай!!!

Тука кво става бе?

Верно ли дето на някои им сканирали писаното още като го пращали.... и се канели да дават под съд хубавия ви сайт за сензуриране???

Наистина ли трият тука бе?

Бате Митко
14 Aug, 2008 | 15:52

Абсолютно правилно-това,че 2000 души бяха избити а на 10 пъто повече хора,домовете ляха разрушени с платено с български пари оръжие,доставено на Грузия е едно от тържествата на демократичната идея.Истинския демократ пази снимката с лежащите по осетинските улици хора(защо ли лежат там?)до сърцето си,където е и снимката на Джордж Дабълю,истинския жерналист,пише,без да се замисли,по темата 140-реда.Като станат 500 и ще вземе зелена карта...Жалко,че Русия се намеси...ако беше стояла безучасно,докато артилерията стреляше по осетините,щяха да станат още по-хубави коментари...

Кънчо П.........
14 Aug, 2008 | 12:18

Абе автора си е много в час - нали за това му плащат.

Плебея
14 Aug, 2008 | 01:19

Тука един ...Севастократор.... си е направи "българско харакири" т.е. щото много умен.... сам се наниза на заострен кол!!!

Щото уж .... май...Руската армия нападнала "мирните грузини" пък като е да излъже.... изтърва се КОЙ започна конфликта!!!

Пък по въпроса за "уж обявените отначалото 1600 жертви ..... аз гледах и западни, и руски медии по същото време....

И не беше така.... пишман-Севастократоре!!!

.......................Но те ти обясниха, че оттука нататък.... двойните стандарти и обидите и ненаказаните лъжи.... ПО ТРУДНО ЩЕ ЧЪДАТ ПОГЛЪЩАНИ от..... плебеите!!!

Сократ
14 Aug, 2008 | 01:06

И ако някой сензуриращ или властимеющ ти угаси свещичката...... ЗАПАЛИ Я ПАК !

Докато хората започнат да си харчат свещите и мисленето за да си осветят и стоплят живота, а не както казваше Р.Ралин:

- "Горят си бедните свещите.... на богатите броят парите!!!"

Сократ
14 Aug, 2008 | 00:58

Някой беше казал:

ВМЕСТО ДА ВИКАШ СРЕЩУ ТЪМНИНАТА- ЗАПАЛИ ЕДНА СВЕЩИЧКА!!!

Чалгев
14 Aug, 2008 | 00:53

На такива като Кънчо-пленника.... даже не им и отговаряйте! Дайте им време да се освободят от "плена на натрапеното им отнякъде еднобоичково мислене!

Това че едните са много долни..... не означава че..."другите" са .... с ангелски крила!!!

И ако човек САМ СЕБЕ СИ НЕ УВАЖАВА....КОЙ ЩЕ ГО УВАЖАВА??? И защо?

Пък и само сляп няма да види парадокса в който се навря....Наакашвили!
И то не е само заради приказката за лъжливото овчарче!!!

Лично аз, макар и антикомунистин.... свалям шапка на русите! Защото в този Грузински конфликт не военната победа на Русия има значение, ами ФАКТА ЧЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ.... вече не смеят толкова да използват ДВОЙНИ СТАНДАРТИ!!!

Ще видите какво ще се говори оттука нататък


Чалгев
14 Aug, 2008 | 00:45

Даже пишман-медиите си и журналистите си можете да повразумите!!!

Тъй както те ви доказват презрението и несъобразяването си с вас и ... с реално ставащото по света... и унас.....

Спрете да им купувате вестниите!
Спрете да мъльчите, ами винаги като има възможност...РЕПЛИКИРАЙТЕ ГИ!!!

Разпространявайте..( ако трябва с ксерокопирани бюлетини.... какво се казва и мъльчи за нещата в други (чуждестранни) медии и "неказионни сайтове и вестнии"

Ми не
14 Aug, 2008 | 00:43

Автора май не е в час.

Мутрев
14 Aug, 2008 | 00:39

Гледам някои..... не могат да се измъкнат от пустото му "ветно" мислене!!!

Дали са бивщи членове на комунистическа партия, дали са .... сегашни политически лидери (като в Китай)..... има ли голяма разлика???

Или иска някой да каже че.... в Щатите хората са много по-щастливи?

В Западна Европа все по-малко се използват пропагандни политически дрънкани;и!!!

Хората знаят добре че.... парата прай борбата, и че леви или десни.... гадовете са си гадове!!!

А пък ВИЕ, господа.... не разбирате ли че ви делят умишлено на "различни боички"..... за да ви отклонят вниманието от ставащото?

И ако някой иска да знае..... няма друг начин да се оправи съдбата на един народ.... докато този народ не се замисли сам! И не спре да псува по кръчми и интернети.... ами да действа!
Било с демонстраии и стачки... било с МАСОВО гласуване!!!

Иначе.... все ще ви "избират екскурзиантите и мангалите"...... техни си пионки!!!


кънчо пленникът
13 Aug, 2008 | 22:21

хайде, подлоги руски, раздвижете се, че тоя Севастократор още малко и ще излезе прав. затворете му устата. вържете си попа, да ви е мирно селото. ай, сиктир.

севастократор
13 Aug, 2008 | 22:18

на заинтересуваните лица ще дам информация за размишление:
още в първите часове от настъплението на грузинската армия в сепаратистката Южна Осетия, руски медии съобщиха, че са убити 1600 души накуп. тази цифра остана валидна след всички останали съобщения за убити до днешния ден. не е необходим много мозък, но вероятно нашите приятели от форума нямат и него. ай, останете с ъс здраве, бетоновози.

Българин
13 Aug, 2008 | 18:09

Саакашвили(заешката уста) трябва да баде съден от международен съд заради етническо прочистване и геноцид срещо осетенците

Георги
13 Aug, 2008 | 17:39

Поправка :

Благодаря на останалите за точните и абсолютно безпристрастни коментари с изключение на Севастократор достоен заместник на лицето Майната /им/ - мозък промит от САЩ пропаганда .


Георги
13 Aug, 2008 | 17:35

Ей най после да намеря сайт с мислещи хора.
Олекна ми на душата.

А на коментатора МАЙНАТА / ИМ / ще му кажа :

Господине как не Ви се доповръща сутрин като се гледате в огледалото и виждате какво сте долно тартюфче ,дето за пари ще продаде и майчиното си мляко бутилирано .


Благодаря на останалите за точните и абсолютно безпристрастни коментари.

севастокрватор
13 Aug, 2008 | 12:57

само тъй, поете. на зла круша - зъл прът. разните му нека си джафкат, те затуй са кучета на режима. нали не мислиш, че комунистическият режим е свършил.

JFA
13 Aug, 2008 | 09:11

Според мен е по-добре да потърсиш помощ и да отидеш на психолог той може да ти помогне, иначе не виждам как писането на глупости в интернет мрежата може да ти е от полза, даже мисля че е опасно и за други като теб да се депресират още повече. Ако това си ти на снимката време ти е да отидеш в пенсия, и да общуваш с такива като теб осакатени, обременени и подтиснати от собственото си минало в което все още самите те се намират и което няма нищо общо с настоящето.

анонимен
13 Aug, 2008 | 01:10

Няма отърване. Не ни стига Женя да словоплетства, а сега и някакъв гризач.

Веселин
12 Aug, 2008 | 23:32

По неискрен коментар не съм срещал. Какъв трябва да си за да изкривиш обективната истина. Такива измислени и платени президенти-маши като Саакашвили се надяват да предизвикат световен конфликт заради мършавите си държави. Ако му трябваше тази Осетия щеше ли да я разрушава. А написалият статията с тези си разсъждения може да се хвали само на жена си и тъста си! Друг път приятелю чети, а не пиши!

АНОНИМЕН
12 Aug, 2008 | 22:24

ОТ ГЛУПАКА САМО ГЛУПОСТИ МОЖЕШ ДА ЧУЕШ, В СЛУЧАЯ СА И БЕЗДАРНИ.

555
12 Aug, 2008 | 20:40

Браво Обективний, забрави да кажеш, че и за Турция, и за Грузия членство в ЕвроСоюз минава през решаване на сепаратиски проблеми. С такива проблеми Союз през крив макарон.

учуден
12 Aug, 2008 | 20:20

Интересно какво щеше да стане ако Сърбия беше решила да възстанови конституционният ред в Косово с военни средства разрушавайки Прищина и убивайки американските войници там.

Petko
12 Aug, 2008 | 19:27

Ще кажа само следното; Дори и Хитлер завоалира нападението си над Полша-уж те нападнали:) Този демократ грузинец срина цял град до основи(независимо какъв е повода), и иска помощ:)))))))))) Като дете са ме учили който почне пръв да се бие той е виновен!!!
P.S. Това не важи само за САЩ!!! Те могат да правят каквото си искат!!!:))(((((((

Обективния
12 Aug, 2008 | 16:58

Зайко е повярвал на сладките приказки за Нежната революция, Революцията на розите и Оранжевата революция, както е вярвал като дете и на приказката за Червената шапчица. Но все пак , вече не е дете! А ако пък не е повярвал на приказките, - значи се опитва да ни манипулира.
Аз съм професионален анализатор и съм убеден, че както винаги истината е по средата.
Като пълен глупак Горбачов повярва на елейните обещания за демокрация и братство на Рейгън - американският президент с най-ярко изразени световни имперски стремежи. И на Джордж Буш - старши, бивш директор на ЦРУ. Това доведе до срива на бившия Съветски съюз. Резултатът е, че в Русия се установи див капитализъм с азиатска окраска /всъщност с такава окраска беше и социализмът в Русия/.
Сега Путин и Медведев се ловят и за сламката, за да спасят останалите последни трошици от някогашното величие на Русия - Абхазия, Осетия и Чечня. Разбира се, че има и мирис на газ, петрол и наркотици. Нима така не смърди и "демокрацията" в Ирак?!
Всъщност, това което се случва между Русия и Грузия е, че Медведев прилага с "копи-пейст" същото решение, което евро-американските политици наложиха на Сърбия за Косово. Това решение прегази международното право и ще даде оправдание за налагане на подобни промени на граници в целия свят /помнете ми думата - това е само началото!!!/. Защо никой, в това число и Зайко, не се завайка, когато Турция направи същото - прати войски в Северен Ирак и изби цели села с деца старци и мъже кюрди???
Зайко се почувствал преебан душевно, заради случилото се с Грузия. Защо не се запита колко българи се чувстват преебани днес в България, когато слюнкаджии като него лепят клеймо върху този и онзи и изкарват хората, които са работили честно за България предатели; крадците и мутрите наричат "честни" бизнесмени; проститутките и педалите според тях, са "елитът" на България, който трябва да гледаме и слушаме по всички телевизии - като пример пред обществото. Ето, за това Зайко, трябва да те е срам и да се укоряваш. Плачи на нашия гроб - не на чуждия!


Майната (им)
12 Aug, 2008 | 16:28

Кольо, защо пишеш изобщо? Не виждаш ли всичките му доводи на Чалгю Мутрев са стари като света - американците бият негрите, на Чърчил, на третият му братовчед любовницата е била еврейка, Саакашвли чука американка, следователно ти, Заяков, си турчин с фес...

Просто русолизците отново изскочиха. С изплезени езици. Първом изблизаха ботушите на The Fool On The Hill, льошката от Бунара, демек. Сега вече тръпнат от нетърпение за настоящий руский жоб. И както сме я подкарали с Гоце Путкин, ще им стане работата...
Ама така е, какъвто народът - такъв му и президентът. Чалгю Мутрев е следствие.

Пижо
12 Aug, 2008 | 16:23

Каква е разликата между Ю. Осетинския и Косовския конфликт? Защо американците хвърляха бомби в центъра на Европа по мирни хора? Кой ги подкрепяше? И защо тези същите сега не подкрепят Осетинците? Защото са смешни гъзолизци, ветропоказатели и човешки нищожества - затова!!! И ти писачо си точно такъв!!!

G.Kasabov
12 Aug, 2008 | 16:08

Gospodin Zaikov ,ne sam nito anonimen ,ne sam nito edno ot izbroenite kvalifikazii.Proste se opitvam da bada realist.E tova e koeto lipsva pri Vas v komentara za Georgia..A da ne ste zapoznati s faktite se samnajvam,,Dori mnogo zapadni perdstaviteli poso4vat vinata na Georgi. Lex Valensa e prinuden da kage istinata...Na tozi svjat sam ot 59 godini...Naslu6al sam se na lagi i tendenziozna informazija prez tozi vreme...Znam 4e e trudno da kagem"Na6eto dete e vinovno" Istinata trjabva da ni e po- svjata ot prijatelite ni...Prijatelite mogat da ni izneverat,No ne trjabva da izneverjavame na istinata nikoga.

Mутрю
12 Aug, 2008 | 14:55

Искрено се надявам, вместо да се ядосва от агресивните реплики на някои форуми, авторът и колегите му сензури просто да си дадат сметка че..... ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ЧУВСТВАТ обидени и провокирани ..... обикновените граждани...... ежедневно!

Гадно е да ти се демонстрира .... неуважение... критика.... презрение, нали господа и дами ???

Сократ
12 Aug, 2008 | 14:26

Е.... липсва ми една буква, но......

...."Пък по въпроса за "Необикновения фашизъм"... имаше една резолюия на ООН през седемдесетте години която обяви СИОНИЗМА за най-страшния вид фашизъм!!! Но през 1992 година.... Сионистите успяха за "изтрият тотално" тази резолюия!!!

opened_eyes
12 Aug, 2008 | 14:18

Съгласен съм с Сократ...и за Ионизма и за неудобната истина че Грузия осъществи геноцид (за два дена над 1500 човека) но в крайна сметка Руснаците излязоха злите... Ако навремето холандският контингент не беше избягал с подвита опашка от Босна и Херцеговина щяхме да имаме същият сценарий и на балканският полуостров но.. "великите" сили прецениха че е удобно да има малко по-продължителна война поради други интереси.. Сега западното еврейско ложе се дразни яко че Бритиш Ойл не "помпа" на 1000% Азърбайджан заради този никому неудобен конфликт..

rammstein
12 Aug, 2008 | 14:13

Наистина е обидно човек да прекара по-голямата част от съзнателния си живот ........ незнаейки че Историята е отражение на ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ И ИНТЕРЕСИ В МОМЕНТА!!!

И че именно затова учебниите по "история" периодично се.... пренаписват според интереса и силите на деня!!!

Нашия човек Гьобелс добре ви каза че: ЕДНА ЛЪЖА, ПОВТОРЕНА ХИЛЯДА ПЪТИ - СТАВА........ИСТИНА-та!!!

Мутрю
12 Aug, 2008 | 12:37

А изтриването на конкретни 4итати и препратени коментари от други медии е просто..... ЖАЛЪК ФАШИЗЪМ!!!

( други го наричат.... манипулиране и промивка на мозъ4и)

човекът на светло
12 Aug, 2008 | 12:22

не ви ли прави впечатление, уважаеми дами и господа, че нашият уважаван президент е знаел с точност до минути кога путин ще прекрати настъплението в грузия, и точно в тази вминута започна сбирката на съвета по сигурността при него за изработване на позиция по руската агресия. агентът на дс, оказва се, е и агент на една друга служба в действие. халал да са ни такъв президент и такъв премиер. позор и за двамата.

Mутрев
12 Aug, 2008 | 12:22

Господа и дами Сензури!!!

Мислите ли че някой ...става по-голям отсичаки главата на другия?

Или ...като изтрива конкретно обосновани мнения???

Сократ
12 Aug, 2008 | 11:44

Иначе.... дори западните и проамерикански медии отначало се объркаха да кажат че Грузия е нападнала Осетиния!(и грузински "миротворни войни са застреляли свои колеги руси??? (щото там имаше международни ... руско-грузински.... умиротворителни части!!!
А показваните сега "руски бомбардировки" май са повече Грузински! Щото Грузия била закупила (и от България дори) огромни количества оръжие и боеприпаси!!!

Но това са "опасни уточнения"!!!
Пък по въпроса за "Необикновения фашизъм"... имаше една резолюия на ООН през седемдесетте години която обяви ИОНИЗМА за най-страшния вид фашизъм!!! Но през 1992 година.... ионистите успяха за "изтрият тотално" тази резолюия!!!

Пък който търси... може и да види какво пишат по западни сайтове за "Израелския и за британския принос" в ескалаията на Грузинския проблем сега!

Но това също са опасни теми, нали???

Мутрев
12 Aug, 2008 | 11:04

Всъщност грешката ти, приятелю, както и на "колегите ти".... е дето сте стигнали само до Аристотел: "Хората не слушат този който е умен, ами който крещи по силно!"

И дори не знаете че ви наричат някои...Софисти....т.е: "Не е важно какво казваш, важното е да го казваш....убедително".....(все пак хората не са чак толкова тъпи колкото си мислите ....защото имате само вие достъп до..."медии")

Добре че не са измрели всички последователи на Сократа.... който не се уплаши, не си смени ризата.... ами прие смъртта вместо позора да се откаже от мисленето си!!!

Чалгев
12 Aug, 2008 | 10:46

Да, обаче никой освен "лошите" руси..... не е признавал съществуванието на обявилите се за независими...АБХАЗИЯ... или ОСЕТИНИЯ!!!

Щото такива републики......НЯМА!!!

и думи като демокра4ия и права на човека.... НЕ СА ВАЛИДНИ ТАМ!!!

Чалгев
12 Aug, 2008 | 10:37

Не се сърди на себе си Зайко!

Намъкни там една лъвска кожа, научи се да хапеш.... и ще видиш как ще те...УВАЖАВАТ глупави мутрьа-чалгьо глупави!!!

И не си обиждай президентина де! Той, както и всички други държавни водители знае по-добре от тебе (и то отдавна) за подготвяния конфликт в Грузия)

И че не е въпрос там.... за правата на разни нищожни племена и личности.... ами за сериозни неща като: петрол, паплайни, нари, приоритети.... и да се размаже опасния враг Русия(дето има наглостта да си търси печалбата от собствеността.... и място в световната иерархия)

На твое място щях до напиша коментар сравнение за това....

Как така на Американите никой не им поставя дори въпроса за печалбите от петрола на иракчани.... за "обосноваността" им при намесата в една "бивша" държава като Югославия....(и как лесно признаха "независимостта" на народите и ..... без тази на сърбите)

Нормално.... най-безопасно е да се джавка срещу "имперските апетити на русите".....

Иначе.... ще останеш и без работа... и без стотинки за баничка и боза, нали? (пък и някоя мутра може да ти повреди нежното тело)

И да не седнеш сега да ни разкажеш нещо за правата на абхази, осетини.... и други "нищожни" долнокачествени племена?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.