Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Родните похитители тръгнаха по пътя на хайдутите и Робин Худ
Веселина Божилова - 30 Юли 2008
Вземай от богатите и давай на бедните, крайно време беше някой да го направи

Изненадваща развръзка получи двумесечният казус с отвличането първо на Ангел Бончев, вече бивш президент на ФК "Литекс", а после и на съпругата му Камелия. С начина си на действие похитителите объркаха представите  на нашите служби, които не били подготвени за такива престъпления. Така поне си признаха. Да, но те объркаха май и представите на чужди служби, които са подготвени. Пряк аналог с финала - дарението на откупа за Камелия на фондация за борба с рака на гърдата, можем да търсим единствено в хайдушките легенди или в историите на Вилхелм Тел и Робин Худ. И хайдутите ни, и споменатите двама западни прототипа, останаха в историята. Кои сте, днешни похитители, за да ви запишем и вас?

Агенция Фокус съобщи днес, че внезапната благотворителност на Ангел Бончев вчера била продиктувана от изрично искане на хората, отвлекли жена му. Според неназованите източници, които обаче не били от семейството на Бончев или негови близки, похитителите са избрали фондация "Бъдеще за утре" не за да и вземат парите или за да и ги източат накрая, а защото тя е медийно популярна.

Така е, напоследък фондацията излъчва социален клип с призив за дарение със цел създаване на център за рехабилитация на оперирани от тумор на гърдата жени. Председател на фондацията е Нина Хаджийска, пред Фокус тя обяснява, че фондацията приема дарения само по банков път чрез сметка в ДСК и има партньори, които следят как се изразходват средствата.  Фондацията е регистрирана февуари 2008 като юридическо лице, а сдружението “Аюрведа-Рейки”, което е част от фондацията и се занимава с проблемите по рехабилитацията на рака на гърдата съществува от 5 години. Тази година Министерството на здравеопазването им е предоставило сграда в двора на ИСУЛ, където ще бъде изграден дневен център за жени претърпели диагнозата рак на гърдата, като дарението на Ангел Бончев ще отиде именно за този проект.

Първата реакция на новината е по- скоро смехотворна - едва ли не фондацията е отвлякла Камелия Бончева. Според Минчо Спасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, тя работи в условията на пълна прозрачност и въпреки това ще бъде проследено как ще се похарчат парите. Той настоя разследването да не спира, защото било недопустимо. Спасов определи развръзката като " щастлива", а начинът на действие - "странен".

Откъдето и да го погледнеш, така е. Чудя се само дали да не започнем съставяне на списък с граждански организации, които се борят за решаването на социално тежки проблеми и от години удрят само на камък при опити да получат подкрепа от държавата. Като започне човек с изоставените деца, лечението на наркозависимите, дневни центрове за деца с увреждания, домашно насилие...край няма. Е, някой все пак се сети за тях. Не е този, който трябва, но в тази объркана държава все е нещо...


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Дякова
31 Jul, 2008 | 16:45

Съжалявам за преживяното от сем. Бончеви. Но като гледам наглите усмивчици на политиците ни, безсилието и безхаберието на полицията, безнаказаността като нещо в реда на нещата си мисля, че на хората вече им е дошло до гуша и нищо чудно да се появи движение на нашенски Робин Худ. Данъчните служби прекрасно могат да влязат в тази роля. Съдебните органи също. Иначе...един Господ знае накъде може да тръгне вече прелялата чаша на народното търпение.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.