Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Няма случайни неща в България или кой обслужва световния заговор?
Евгений Тодоров - 28 Юли 2008
Най-напред президентът Първанов намекна, че в атаката срещу България има нещо гнило.
Евгений Тодоров
Евгений Тодоров

 В краткото си и изпълнено с общи приказки слово, имаше едно-единствено конкретно нещо. Съмнението, че докладът на ОЛАФ е бил дописан в последния момент – с цел да се навреди на България.

Кой е го дописал, кога е дописал, защо го е дописал – въпросите оставят да висят със страшна сила.

Преди седмица изгоря половината влак Пловдив – София. Изгоря почти пред очите ми. Разговарях с очевидци – всички твърдяха едно и също: какво може да се очаква от вагони, които се лашкат от 1972 година.

Единствено министър Петър Мутафчиев погледна по-задълбочено на нещата. Той официално обяви, че „пожарът може да не е случаен”. Че два инцидента с горящи вагони за толкова кратък период, ни дават основание да заподозрем нещо. Особено когато това нещо става точно в Дните на публикуването на Доклада. Може би световен заговор?

Че няма случайни неща ни подсети и столичният кмет Бойко Борисов, чийто боклукчии от ромски произход изчезнаха един ден като с магическа пръчка. И това стана точно в Дните на Доклада.

След няколко дни ромите се върнаха. Докладът – по-точно неговият втори вариант, вече беше публикуван.

И в това няма нищо случайно.

Забелязвате ли връзките? Откривате ли брънките на световния заговор?

Къде са били ромите?

Дали и те като Шекспировия мавър вече са свършили своето дело и могат да се върнат. И да продължат да ринат софийския боклук. До следващото им изчезване.

Толкова е лесно да се намери отговор.

Една част от ромите – боклукчии са били изпратени в Пловдив – да запалят влака.

Друга част са били изпратени в Брюксел – да допишат Доклада.

Знаем, че ромите със своята подкупност по време на избори се превръщат в главна пречка за развитието на нашата демокрация.

Очевидно и сега са свършили това-онова за пари.

Остава да си отговорим на въпроса – кой този път им плати?

И кой дърпа конците на световния заговор срещу България?


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Чалгю
30 Jul, 2008 | 19:54

Кво Сърбите бе?

Те да не са водили като нас .... изтощителната преходна операия???

Те се забавляваха там с разни кръвопролитни войни, бомбардировки на НАТО и евро силите.... изпоизмряха им доста хора...
Но пак не им е намаляло колкото нашето ...населението!

Нито пък си трошат още колите по дупки по пътищата!!! Даже вече вземат луди магистрални такси от преминаващите през Сърбия автомобили!!!
И само от един автомобил вземат десетки пъти повече пари отколкото Българските пътни такси са за преминаване на страна ни!!!

Ама тои и Ибан Костоф навремето обясни че Сърбия се е оправила след гражданската си война щото..... си е била мнооого богата!!! Затова и в сегашния момент Сърбите получават по-високи заплати от Българите!!!

Иначе.... май е по-добре да си спретнем една гражданска война.... че да го приключим този МАРАТОНСКИ МИРЕН ПРЕХОД!!!

Мутрю
30 Jul, 2008 | 19:46

И Господин SD е прав!

Но пък..... не са ви виновни мангалите или хелзинкски комитети там... нито пък скапаните ви ченгета!!! (Щото кучето скача наистина според тоягата....и понеже в Булгаристан НЯМА защитаващи закони и задължения политически тикви или пишман-журналисти..... МАНГАСАРИТЕ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ!!!

Даже дават под съд държавата... осъждат я... и и вземат дори от парите като..."компенсаии"

А иначе.... има ли бъргарски гражданин или журналистин...... да е дал ДЪРЖАВАТА под съд за антидържавна и предателско-мафиотска дейност???....(игането Я осъди ДЪРЖАВАТА за един шамар.....и откъде ли си взе адвокати и пари за делото....)

Както виждате... подскачат си тука мислещи с боички бабичко-партизани ..... дрънкат едни и същи простотии, или пък..... са им вече ОТКРАДНАЛИ дори и мозъка и душата)


Вижте поне кво правят сърбите бе.... жалки мрънкала такива!!!

SD
30 Jul, 2008 | 12:52

"И едната и друата теза са верни. Че има заговор, има. Но че и нашите управници не си вършат работата, не я вършат".
Подкрепям този извод.
В материала на Е.Т. с ирония се пласира една превенция, да не би БГ електората пак да помисли да обвини за бедствията братския ромски етнос, а да се вгледа първо в собствените редици и да не се нагнетява етническа омраза. Само,че от прекаленото пазене да не бъдем обвинени в расова или етническа ненавист, бяха променени закони и НПК така, че се получи прекалено толериране на един етнос /наченките на този процес са още при бай Тошево време/, за сметка безопасността и нормалното съществуване на другия, основния етнос - българския, което породи в ромския чувство за безнаказаност и груповщина при извършване на тежки криминални престъпления. И в тази "грижа за онеправданите" се включиха много международни правозащитни организации. Само, че защо е тази селективност при защитата правата на човека ?. С риск да ви отегча ще се спра на някои очевадни факти, за да не бъда голословен:
1. При убийството на проф. Захариев на гара Зах. фабрика, следствените органи сложиха клеймо на папката "убийство от неизвестен извършител", и никога няма да стане известен, защото в побоя са участвали над 50 цигани и не може да се установи при чий удар от тояга или прът е престанал да диша професорът. Въпрос - кой и кога предложи да се промени НПК, така, че докато не се хванат от полицията всички участници в едно престъпление, да не може да започне съдебен процес и да се осъдят хванатите ?. При този случаи не се чу "справедливо" възмущение и думи в защита на невинно загиналия от страна на Хелзинския комитет и други подобни. Какво е за тях професора, кокошка или плъх, който всеки който пожелае може да пребие ?.
2. Редовна практика станаха безпричинното замеряне с камъни на новите мотриси "Сименс"и циганските рейдове върху влакови композиции, превозващи метални отпадъци, при които се блокира и прегражда релсовия път, като при последния случай дори изкочи локомотива от релсите. Естествено "пъргавата" родна полиция довтасва след 30 мин. , когато са разграбени вече 2 вагона и пътьом се моли да не завари на мястото нито един циганин, и къде и на какво разстояние могат да избягат извършителите с пълни каруци. Странно, при всички тези случаи, няма заловени и съдени извършители. Чисто и просто полицията не желае да се замесва, защото бдителният Хелзински комитет бди да не им се нарушат "човешките" права - вечно да крадат. В коя африканска държава сте чули да има такива случаи ?. Защо партизаните преди 1944 г. , които са вършели същото - нападения на влакове, складове и мандри за да се изхранват, сега се наричат терористи, а престъпните действия на циганите ги оправдават с мотив, че били гладни и безработни. Не следва ли и тези действия да се квалифицират също като тероризъм?.
3. Защо циганите от кв. Столипиново вече години наред се отопляват с включени пружини от легла и не плащат задълженията си към Електрическата компания и не им се изключва електрозахранването, а на българите, след 7 дневен срок, им се прекъсва загранването, а сега и му въвеждат 40 лв такса за включване след като си плати сметките ?.
4. Защо контрольорите в градския транспорт се правят на разсеяни и не проверяват изобщо пътниците-цигани ?.
5. Защо слеед като толкова са загрижени за циганите у нас, нашите приятели в ЕС - от Холандия, Норвегия, Швеция и др. върнаха стотици пристигнали цигани, които са отишли на "гастроли" у тях, като им подариха по един сак и билет за връщане ?. Защо не ги приемат сред тях и не ги интегрират ?.
6. Преди няколко дни Италия прие специални закони и мерки против румънските и нашите цигани - създаване на гета и жестоки глоби на местните работодатели, които ги приемат нелегално да работят ?. Не чувам протести от Хелзинския комитет по този повод за нарушени човешки права.
7. Миналата година правителството взе решение за отпускане на 2 милиарда лева за изграждане на къщички на бедните цигани, за същите тези, на които дадоха апартаменти във "виетнамските" жил. блокове, като ги превърнаха скоро в кочини до такава степен, че не подлежат на ремонт, а са за събаряне. Защо къщички само за бедни цигани, а бедни българи няма ли в "тази държава". А за хилядите бездомни възрастни хора - изоставени от близките си или нямащи такива и ровещи в кофите за боклук, няма ли да има къщички ?. Какъв е този двоен стандарт в милостинята ?. Явно целта е всички бедни и бездомни българи час по-скоро да си сменят паспортите и да се пишат с циганска националност и да се преименуват на Хасан и Айша, за да им се обърне внимание.

VULGAR
29 Jul, 2008 | 23:18

Няма случайни неща! Освен случайните. Дето се случват. На въпроса "кой обслужва световния загобир"- да ОБИР - 4ифутите просто нямат конкуренция...само да не ви оберат ума и душата

Чалгю
29 Jul, 2008 | 17:42

pump it!.... Подобни "шарено-мислещи" като тебе.... обслужват също световните заговори!!!

Щото само празноглав ще продължава повече от двайсет години вече да е "двуполюсно-мислещ" и да счита че .... единственото зло за България са гадните комунисти и тяхната ДС ?!?

А ако ти кажа че твоите "сини" приятели са именно "чеда" на червените???

Ако ти напомня че и в Щатите, и в Италия, и във Франия ИМА КОРУМПИРАНИ И ЗАГОВОРНИЧЕЩИ.... от всички боички на дъгата???


Ще се замислиш ли най-после???

Мутрю
29 Jul, 2008 | 17:36

Както казва Аферим..... но с добавката за АКТИВНОТО УЧАСТИЕ В ЗАГОВОРА на...Българските журналисти и... обществени мислители!!!


(не се заяждам а просто констатирам един тъжен факт)

Аферим
28 Jul, 2008 | 13:44

Свежо и с лек хумор е написан материалът. Заговор има и този заговор не е от вчера. Цялата ДС и демократичните й филиали денонощно работят, за да изтрият от лицето на земята Българския народ.

vulgar
28 Jul, 2008 | 13:15

нене,мамале, комунистите не си били признавали гьонсуратлъка...ами 4ифутистите ли/техните наставници/си го признават??? Нали това им е тактиката - изсерат някое лайно и ни убеждават/а някои им вярват/,че се грижат за наторяването...Крадеца викал:"Дръжте крадеца!"Трябва да не сте добре за да не разбирате...или ДА ВИ ПЛАЩАТ

pump it!
28 Jul, 2008 | 13:00

Добре, Евгени!
Само че наистина ли си предполагал, че комунягата ще признае своя грешка?
Ами това противоречи на идеологията им!
Затова навсякъде му се привиждат врагове и заговори - как иначе ще оправдае некадърността си?
По чужбина доскоро дори не подозираха за съществуването на нашата държавица, обаче според комунягата всичката чужбина се беше наговорила да ни съсипе. Щото иначе как да оправдае галфонщините на Татото си и шайката му.
Е, покрай докладите на ОЛАФ и ЕК, вече по всички чужбини научиха, че имало и такова чудо - България.
Еталон за хайдутлук и гьонсуратлък.

vulgar
28 Jul, 2008 | 12:31

ти,вместо да ми излизаш с постановки / волни и неволни / ми КАЖИ : Имаш ли хотел на морето? Кой българин има? И като видим КОЙ...ще разберем откъде взе паричките за него... По пътищата се блъскат блъснатите -кой от незаслужени пари,кой от трагично безпаричие,но най-вече ОТ ЛИПСА НА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА...щото и децата вече разбират,че ТАКАВА НЯМА...Що не обвиниш ИИИИИИИсААААААка паси,а мен,дето и кола нямам?! Вземете му трабанта дето се лигави с него пред сънародниците си,демонстрирайки 4ифутско дебелоочие,но нали гарван гарвану око не вади...пък и те очи ИМАТ ЛИ

Майната (им)
28 Jul, 2008 | 11:28

Точно така, vulgar. Пцилютно си прав! Всички са против нас и всички наедно правят конспирации непрекъснато, за да съсипят великата ни държава! Ето - влакове горят, автобуси катастрофират, мрем по улиците заради бясно каране, падаме от строежите като круши, застрояваме си курортите така, както и турчин не ги застроявал и още ехе колко има за изброяване, НООООООО, това фактически не сме ние, а другите.
Примерно, не ние караме вулгарно по пътищата, не, това са гадните турци и чат-пат гърци - те идват да карат у нас и ни катастрофират, за да измрем и да ни вземат киселото мляко.
За влаковете ти го каза, но не уточни кой е виновникът. а това са македонцитесърбите, подпомагани от сърбите, те пък ни искат азбуката и Самуил, е, и още двама-трима.
За строежите - пак е ясно - румънците, искат да ни съсипят курортите, за да ги изкупят на безценица, м-ка им мамалигарска.
А зад всичко това, а и други неописани вражески действия стои ... кой мислите - Рейгън естетсвено! Ще кажете - умрял бил. Умрял, умрял, ама си изпълнил пъкления план - САК, което ще рече Световна Антибългарска Кампания. Империалист си беше и си остана такъв. Защо е всичко това – Волният Атакист ще ви отговори, веднага и немедленно.
Та такива ми ти работи, vulgar...


Кламерун
28 Jul, 2008 | 10:26

И едната и друата теза са верни. Че има заговор, има. Но че и нашите управници не си вършат работата, не я вършат.

vulgar
28 Jul, 2008 | 10:17

автора,на времето казваха,че и децата в Америка знаят причината за американското нападение в Ирак - нали се сещаш,нефта. И сега ли децата трябва да ви кажат,че с изгорелите влакове става въпрос за ТЕРОРИЗЪМ?.. Абе то и очите да ви извадят,ще обяснят,че сте ги погледнали накриво,което си е престъпление,обясняващо демократичния акт ОСЛЕПЯВАНЕ. Бих дал награда на цял влак пушачи ако успеят да го запалят с по една кутия НЕИЗГАСЕНИ фасове,от Бургас за София и обратно...и като Колю Фичето ще "изгоря" вътре,ако наистина се запали! Ама нашите господари съвсем се забравиха,бе...те и за деца ни нямат вече...може би за луди крави ли...да имаше как по един рог да им забием,а то пак рога на изобилието им забиваме


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.