Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Употребените
Евгений Тодоров - 25 Юли 2008
Който вдигнал рейтинг – вдигнал. Който си избил комплексите – сега търси нов повод за избиване.
Eвгений Тодоров
Eвгений Тодоров

 Преди една година се случи нещо като извънреден национален празник – посрещнахме освободените от либийските зандани български мъченици. Днес никой не иска да се среща с тях. Отдавна не са интересни и на медиите.

Театърът, който играхме вкупом цели 8 години, пусна завеси преди 12 месеца. Всъщност не тези, които произведохме за герои,  бяха на сцената – на сцената бяхме всички ние – участниците в едно гигантско шоу. Стотици драматурзи дадоха най-доброто от себе си – то не бяха ПР акции, пламенни речи на политици, демонстрации, горене на чучела, литийни шествия, маскаради с лентички и какви ли не чудесии на сценичното изкуство.

А медиците си стояха в залата и гледаха посветения на тях спектакъл – без да разбират, че са само зрители. Накрая се усетиха, че нещо не е в ред и си поискаха процент от печалбата. Или поне да им върнем парите от билетите. Връщане назад обаче няма. Който направил бизнес – направил. Който вдигнал рейтинг – вдигнал. Който си избил комплексите – сега търси нов повод за избиване.

Днес част от същите кукловоди на онзи спектакъл имат нов проект. Сега пиесата се казва „Да спасим невинния български граничар от лапите на дирижираното от Турция и ДПС българско правосъдие”.

Граничарят, извършил убийство – какво е убийството навсякъде по света казва съдът, стана почетен гражданин на Бургас. Утре ще го предложим за депупат. Сценарият се повтаря в провинциален вариант - засега. Мощни патриотични вълни заливат Бургас и околностите. Все едно, че българският моряк няма да се защитава в български съд, а ще го пратят при палачите в Триполи.
Морякът така и така ще бъде оневинен, но озовал се в епицентъра на медийната, общинската и народната любов, той може да се помисли за мъченик. Както медиците. И да чака да бъде поканен в някакъв пантеон на героите – мъченици.

Или поне Холивуд да снима филм за него. Много скоро обаче ще го видим и него самотен пред Министерския съвет – да чака уважение. Употребен.

Не знам дали момчето съзнава, че ако той беше турчин, а убитият - българин, същите хора щяха да разиграват точно обратния сценарий. Важното е кяр да има от цялата работа.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
28 Jul, 2008 | 12:52

аз пък смятам,че американските бедуини-семити са НАЙ - УМНИ! И най-лъжливи,и най-безцеремонни,и най-богати...за съжаление,и 100% УПОТРЕБЕНИ...сАМО ДЕТО СА 99% най-обикновени ХАЗАРСКИ РАЗБОЙНИЦИ от сесесере

Мутрю
27 Jul, 2008 | 09:46

Либийските бедуини надали са по-прости от нашите политически бедуини!

Пък и въпросът всъщност е ......как така една държава забравя че на първо място при действията на служителите и е..... ЗАЩИТАТА НА ДЪРЖАВАТА ОТ ВРЕДИТЕЛИ!!!


Спомням си как навремето Франузите правиха спеиални филми за "мъките в Латиноамерикански затвори" на един..... франузин, осъден за жестоко убийство и трафик на дрога!!!
Вярно че той "отричаше" но.... негови близки и "патриоти" стигнаха и до Ширак, и до телевзии и медии.....


В резултат.... човека го "прехвърлиха да си лежи присъдата във Франия!!!

А в БГ..... интИликтуални писачи и... разни.... говорят за какво ли не освен....ЗАЩИТАТА НА НАИОНАЛНАТА ГРАНИА И ЗАКОНИ!!!

(верно дето тука всички "обществени мъже и жени" май.... крадат безразборно и си "играят игрички" с международни престъпнии като....Куйович....НО!!!)

Както казваше баба ми: ТО БИВА БИВА.... АМА ОТ БИВОЛ КУРБАН НЕ БИВА!!!


АНОНИМЕН
27 Jul, 2008 | 09:31

ТАЗИ БАСНЯ ЗА ИЗПУСНАТОТО ОРЪЖИЕ СИ Е ПАК НА НАШИТЕ ИБРИЦИ. СТРАХ ГИ Е ДА КАЖАТ, ЧЕ ЧОВЕКЪТ ПРОСТО Е СТРЕЛЯЛ. И ТО ПРИ БЕЗСПОРНА НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА. А СМИСЪЛЪТ НА НЕИЗБЕЖНАТА ОТБРАНА, КАКТО СОЧИ ЗАКОНА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, Е, ЧЕ ПРИ НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ ТЕБ ИМАШ ЗАКОННОТО ПРАВО ДА ОТВЪРНЕШ СЪС СРЕДСТВА, КОИТО СЪОТВЕТСТВАТ ПО ТЕЖЕСТ И СИЛА НА НАПАДЕНИЕТО. ТАКА ЧЕ НА ВЪПРОСА: КОГАТО НЯКОЙ ТРЪГНЕ СРЕЩУ ТЕБ ПЪРВО ДА ТИ ПОТОПЯВА ПОНТОННАТА ЛОДКА, КАТО ЗА ТОВА СИ СЛУЖИ С КАНДЖА (ОСТЪР РЕЖЕЩ ИНСТРУМЕНТ, ЗАКАЧЕН НА ПРЪТ), КОГАТО НАПАДА САМИЯ ТЕБЕ С ТОВА НЕЩО (МОМЧЕТО ИМАШЕ ПОРЕЗНИ РАНИ ПО РЪЦЕТЕ) - ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВИДНО Е, ЧЕ НАПАДЕНИЕТО ЗАСТРАШАВА ЖИВОТА ТИ И Е НАСОЧЕНО КЪМ ТОВА ДА ТЕ УБИЕ. ПИТАМ СЕ, НЕ Е ЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО ЗА ВСЕКИ НОРМАЛНО РАЗСЪЖДАВАЩ ЧОВЕК, ЧЕ ГРАНИЧАРЯТ Е ДЕЙСТВАЛ ПРИ НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА - ЗА ДА НЕ ГО УБИЯТ, ТОЙ ТРЯБВА ДА УБИЕ НАПАДАТЕЛЯ СИ. В ТОЗИ СМИСЪЛ ПОДПИСКАТА В ПОДКРЕПА НА ТАЗИ МЪЖ, КОЯТО Е ОРГАНИЗИРАНА В ЦЯЛАТА СТРАНА ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ПОКАЖЕ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ, ЧЕ ТАЯ НЯМА ДА СТАНЕ - ДА ОСЪДЯТ НЕВИНЕН ЧОВЕК, Т.Е. ДА ПРИНУДИ БЪЛГАРСКИЯ СЪД ДА ПОСТАНОВИ СПРАВЕДЛИДА ПРИСЪДА, А НЕ ТАКАВА, КАКВАТО Е ПОЛИТИЧЕСКИ УГОДНА НА ИБРИКЧИИТЕ И СРАМНА ЗА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА. НЕ Е ЛИ АБСУРДНО - С ПРОТЕСТИ ДА ПРИНУЖДАВАМЕ НЯКОИ ХОРА ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ПО ЗАКОН И ПО СЪВЕСТ.

до Парис
26 Jul, 2008 | 23:08

А който заразява деца със СПИН също заслужава да бъде застрелян- по същата логика. А аргументите са въпрос на селективно поднасяне на факти и на въздействие върху емоциите на тълпата. В услуга на една или друга политическа кауза. Много ми се иска нашето момче да е невинно, но когато съвсем сериозно ни поднасят версия за изпуснато оръжие, което се заплело в мрежите и само произвело 4 изстрела, имам чувството, че ни вземат за по-глупави от либийските бедуини.

бай Пешо
26 Jul, 2008 | 11:05

Г-не АНОНИМЕН
26 Jul, 2008 | 10:31, не се коси, ако да си прав, щото ибрикчийството е по рождение и е до гроб, не се лекува, пък като си червенотиквениче отмалък и мусюлманско зетче...

АНОНИМЕН
26 Jul, 2008 | 10:31

ТО БИВА ИБРИКЧИЙСТВО, БИВА, АМА ДА ИЗОПАЧАВАШ ПОД ФОРМАТА НА КОМЕНТАР СЛУЧАЯ С ГРАНИЧАРЯ, ДЕТО ЗАСТРЕЛЯ ПРИ САМООТБРАНА НАРУШИТЕЛ НА ГРАНИЦАТА, КОЙТО ГО Е НАПАДНАЛ В БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИАЛНИ ВОДИ - ТОВА ГО МОЖЕ САМО ЕВГЕНИ ТОДОРОВ. А НА ПИСАНИЦИТЕ МУ ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ВЯРВА, ОСОБЕНО В ТОВА МАЛКО СЕЛО, КАКВОТО Е ПЛОВДИВ, ДЕТО И КУЧЕТАТА СЕ ПОЗНАВАТ. ТОЙ ВСЕ ПАК СИ ПИШЕ. НЕ Е НУЖНО ДА Е УБЕДЕН В НАПИСАНОТО, НЕ Е НУЖНО ДАЖЕ ДА Е УБЕДИТЕЛЕН - ВАЖЕН Е ОБЕМА И ПОРЪЧАНАТА ТЕМА, ЗА КОЯТО ВСЕ НЕЩИЧКО ЩЕ ПЛАТЯТ. ДАНО ДА МУ СТИГАТ ИБРИКЧИЙСИТЕ ПАРИ ЗА ЯДЕНЕТО И ПИЕНЕТО И ДАНО ДА НЕ СВЪРШВАТ, ЗАЩОТО ДЪРЖЕЙКИ ИБРИКА, СЕ ОТУЧВАШ ОТ КАКВИТО И ДА Е ДРУГИ НОРМАЛНИ НАЧИНИ ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ.

paris
26 Jul, 2008 | 08:10

koito narushva chujda granica ili razbiva vrata na kushta ili apartament znae kakvo go chaka osven ako e naloumen ,kato sergei yakov muhin,ili kato neshtastnia kradez ot slaboumnata mala azia.na granicharja-nagrada i blagodarnost-smel i reshitelen.bravo i na Ataka i na celia obshtinski suvet v Burgas! sravnenieto sus sestrite e neumestno.te sa nevinni za umishleno zarazjavane.te znajat otlichno che tova delo gi spasi ot tri drugi dela no ne gerochni ,a opozorjavshti.za teh e dobre da se otdalechat.za avtora puk e dobre da ne pravi glupavi paraleli

vulgar
25 Jul, 2008 | 20:05

Ало-о-о,умниците,хайде да не си пожелаваме да ни 4укат манафите за...пенсия. Мерси,г-жа Саркози/бивша/.

Бухалкоф
25 Jul, 2008 | 18:17

Кого ши бийти бе?

Я се вижте! Като червените рибки от аквариум сте - с около три минути памет!

Три дни....медиите и интилИктуалцити ви земат парите за ....уж страхотни скандали..... после "закриват темата" щото не се чакат отгоори и решения

И после.....ПАК СКАНДАЛИ И....разярени интиликтулничения ....
и после....ПАК


И НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА ДОРИ ДА ПОПИТА..... що ли ги ядем тези жабета?


и докога?

Чалгю
25 Jul, 2008 | 17:32

Аз пък си мисля че е най обре да почнем НИЕ да ги бием ....с техните интИлИктуални бухалки!

Даже с дипломи за средно професионално образование..... ще ги размажем!!!

Пък и нали...... най-доброто оръжие срещу врага е.....НЕГОВОТО ОРЪЖИЕ???

Mутрю
25 Jul, 2008 | 15:04

За съжаление сте прави, приятели! Даже има и други интересни сайтове по тези въпроси!

Тъжното е че оставяме подобни "псевдоинтелектуали" да ни бият с "интИликтуалните си бухалки" по най-мутренския начин......

А когато някой от нас се усети и протестира..... пребиват го с тези "медийни бухалки" и го обявяват за "гадна мутра с двупръстово чело"


Та, господа и дами..... Кои са най-гадните и вредни за БГ мутри???

anonymous
25 Jul, 2008 | 14:57

towa sy6to: http://www.youtube.com/watch?v=m313JsHynCQ

наблюдател
25 Jul, 2008 | 14:49

Мутрю, казва се "контрол на ума" и се прави с много средства, медии и пари. www.youtube.com/watch?v=OSAOQuLxSdY

Мутрю
25 Jul, 2008 | 14:09

Е!

Авторът поне има кяр от "тази работа" (хонорар и нова снимка в сайта)


Но пък и.... трябва спешно да се намери "Отдушник" за любопитството на публиката по въпросите за Евроскандалите на "милата ни Патковина"-

(грешката е вярна защото България е нашата Татковина, а Българското политико-медийно управление е за "тяхната Патковина")


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.