Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сбогом, господин Президент!
Николай Заяков - 19 Юли 2008
Ела, ОЛАФ, че без теб още по- ОЛАФ...

Преди години г-н Първанов, господ да го поживи, твърде живописно и малко просташки нарече г-н Иван Костов “кръстник на българската мафия”. С годините таз модна приказка подхващаха и други непретенциозни господа, базирайки се всеки път на казаното от г-на Първанова, господ здраве да му дава.

 Какви ли не простаци слушахме от парламентарната трибуна, какви ли не дебелашки подмятания, телеграми от борда на самолета, страховити гадания в миналото и бъдещето, анатеми, оплаквания на адреса на арменския поп и нашенските патриарси, земетръси, наводнения, отвличания, убийства, атентати, пожари, взривове, - и всичкото туй на сметката на главния виновник в държавата, визиран някога си от г-на Първанова, господ да го поживи.

Тъй, ама вчера ОЛАФ рече, че за всичките тез катаклизми наистина си има виновник, но името му не е името, изречено от Главния проговарящ. Оказа се какво, че г-н Първанов, господ здраве да му дава, натоварил е г-н Иван Костов със собствената си кръстническа функция. Значи българската мафия наистина си има кръстник. Само че, според ОЛАФ, името му е г-н Първанов, господ да го поживи.

Ами ако наистина е тъй...

 Ами ако калпавата защита на Станишев излезе вадене на очи вместо изписване на вежди. Ами ако опозицията наистина рече да отърве държавата от вседържителя на разните мафиотски практики и майстор на мазното говорене г-н Първанов, господ здраве да му дава. Че защо да търпим такъв човек за президент, господ да го поживи. Наистина ли ще да се наречем последни измежду народите, та да го имаме за нещо тоз г-н, господ здраве да му дава, и да му се  кланяме като последни несретници.

И какво, взел той, жив и здрав да е, да ми говори за Челопечене, за много важния закон за отбраната /разбирай – от критиките на евросъюза/, и за точката “разни”.

 Разни, бе, разни, дами и господа.

Ама както разбираме, говорил си самичък г-н президентът, поживо-поздраво си говорил, кой го знае какво е рекъл, то кой ли се и интересува, но нали трябва да се каже нещо все пак, пък и някой трябва да слуша, то затуй Станишев там, да слуша, слушател, това е. И каква ползата. Никаква. Ама никаква, направо загуба.

О, хитър човек г-н президентът, господ да го поживи, учен човек, интелигент, интелектуалец, мълчи по въпроса, щото вече се изплюл с официално някакво си комюнике, от неговото информбюро. Каква душичка, боже, няма да повярвате какви ги каканиже, нямало, вика, политически чадър над никого, е то се знае, че няма, щото чадърът не е политически, ами направо президентски, там няма политика, там има търговия с цветни и безцветни метали, и със знаци, пристигнали директно от офшорната държавица Финикия, хубави знаци, отличителни едни такива, образно казано финикийски знаци, ако трябва да бъдем точни.

 Само че, ядец. Ядец, дами и господа.

 На г-н президента, господ здраве да му дава, му резнаха пъпната връвчица, ОЛАФ му я резна, клъцна я, та човекът си измълча на умряло. Ще има импийчмънт, няма как вече. Забелязвате ли, г-да съдебни заседатели, как оглушително мълчи г-н Доган, аллах да го поживи, щото и него май го клъцнаха, най-вече него, то се знае, той десет години подготвя хората си за голямото крадене, ама то таман започна и взе, че спря. И кво сега. Като не им дава Европа, ще трябва пак да дадем ние. От нас ще крадат, то се е видяло, че няма спасение. Ех, Европо, Европо, кому ни оставяш, помисли ли.

Загубена работа, дами и господа, крадат ни както и турчин не ни е крал, не този турчин, де, а оня, този-онзи все тая, обаче те пак невинни, пък нашата работа пак спукана.

Ела, ОЛАФ, че без тебе още по-ОЛАФ.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
21 Jul, 2008 | 16:08

знаете ли кой ши испичели?-Станишеф,щото е 4ифут! него ще подпрат,все пак комунягите са след 4ифутите...на второ място

Трибун?
21 Jul, 2008 | 08:22

Какво искате от човек, който като зам.председател предаде председателя на партията си, за да заеме по-късно неговото място и по-късно да стане президент?!

vulgar
21 Jul, 2008 | 07:15

тоя нито съм го избирал,нито мога да го изгоня...щом вие можете-4ао

Димитър
21 Jul, 2008 | 04:19

Срамно!Присъдата е произнесена преди делото! Напомня на Сталиниските времена! И този подигравателен тон! Това е Президента на твоята страна
Заяков!Едва ли ще се трогнеш, но близачите винаги отвращават!
Никой не го е виждал този доклад, а пък всички говорят с вещина за него!От Дойче Веле и Файнаншъл таймс до Канал1 и Заяков.О Т В Р А Т!ОБРАБОТКАТА НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ Е СМАЗВАЩА! КОЕТО ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ!ЗНАЧИ ПРИЧИНАТА Е МНОООООООГО ГОЛЯМА!

татарДоган
21 Jul, 2008 | 01:15

Първанооглу си е наш човеки ще си стои където е! А ако трябва ..... ще го обгрижиме ОЛАФ.... и ще му донесем ОШАФ!!!

Но нашто място си е... нашто място!!!

Анадънму?

Imigrant
20 Jul, 2008 | 13:45

Bravo,bai Kolio!Triabvache niakoi da go izrazi toshno taka.Prekaleno e za edna darjava da bade vodena ot prezident-donos4ik i mafioz.

pump it!
20 Jul, 2008 | 11:43

Чудесен текст, Кольо!
С удоволствие те чета!
А нашенските сърпо-чукенски мафиоти си намериха майстора в лицето на главния Виновник/ главната буква съвсем не е употребена поради неграмотност, на мястото си е/.
Той ще ги закопае! Този път ще успее!
Само че и ние трябва да помагаме. Всички ние!

Чалгю
19 Jul, 2008 | 21:21

А пък....кърлеж който се е бая вече издул от насмуканата чужда кръв....... със СБОГОМ... няма да го накараш да си иде!!!

Просто.... ще ти доотрови кръвта!!!

Мутрю
19 Jul, 2008 | 13:21

"Преди години г-н Първанов, господ да го поживи, твърде живописно и малко просташки нарече г-н Иван Костов “кръстник на българската мафия”."

Обаче автора забравя че ели войни водят мафиотските групировки за да си има СВОЙ кръстник!!!

Кво сега.... Първан-Станишеф-и били взели на Костоф кръстничеството???

Нормално!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.