Факти, Анализи, Коментари
   22 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Да подкрепим родната мафия!
Евгений Тодоров - 15 Юли 2008
От години не бях срещал по- любопитно четиво от интервюто със Златко Баретата

Миналата седмица две медии публикуваха интервю със Златко Баретата, набеден – както разбираме -  в далавери, свързани с гръмналите военни складове, а преди това в организиране на голям наркоканал.

По-любопитно четиво не бях срещал от години.

Героят на интервюто сам си е поръчал медийната изява. Някакъв глас се обажда на героичната репортерка от БТВ Миролюба Бенатова и казва, че Златко „ИСКА  да обсъдите някои въпроси.” Няма „моля” и разни други глезотии.

И репортерката тича да запише и предаде мъдрите мисли на набедения за мафиот.

Между другото тези мисли търпят сериозен икономически анализ. От тях разбираме, че на българската улица плановата социалистическа икономика вече е победила.

ВСИЧКО В ИМЕТО НА ЧОВЕКА, ВСИЧКО ЗА БЛАГОТО НА ЧОВЕКА

В подземния свят цари ред – разбираме от интервюто. Всеки си знае мястото. Потребностите на всеки гражданин на републиката се изпълняват. В случая се дава пример с наркоманите – имат нужда от прахче, прахчето се доставя „без екцесии”. Нещо повече – наркотикът е „лайт”. Жалят наркопласьорите нашите деца, не ги тъпчат със силни наркотици, както правят „шанаджиите”, опитващи се да отвоюват пазар с по-силен наркотик, който може да убие свикналите на нещо по-разредено.

ПЛАНОВА ИКОНОМИКА, А НЕ КОНКУРЕНЦИЯ

От интервюто разбираме какво лошо нещо е конкуренцията. Изглежда  кадровите смени в МВР водят до смени и в редиците на наркодилърите. Появяват се нови пласьори, които се представят за хора с покровители. Така се създава напрежение, ражда се насилие, стига се до престрелки и така се излагаме пред Европа.

Така че е добре да има приемственост. Когато се наложи в системата на МВР да дойде нов човек, нека той да получи с поста и в комплект  досегашните пласьори, свързани с предшественика му. Едно по-дългосрочно планиране само ще помогне. Докато борбата за пазари, характерна за капиталистическата икономика, създава само главоболия.

От това страдат и нашите младежи. Точно са свикнали с един доставчик и с една концентрация на дрогата, сега трябва се пренастройват.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

Златко Баретата се проявява като истински патриот, а медиите разнасят неговите родолюбиви призиви до всички кътчета на родината.

Сигурно малко хора до този момент са се замисляли какво би станало, ако Златко и неговите колеги биват арестувани или по-някакъв начин отстранени от играта. Ами тогава ще дойдат чужденци.

В интервюто се дава един зловещ пример. След като италианската мафия бива разбита, празното място се заема от руската мафия.

Ако е сигурно, че ще дойдат руснаците – как да е. Все пак са наши православни братя. И сърбите да дойдат – също не е лошо. Имаме добри традиции в дружбата между двете мафии.

Лошото е да не дойдат албанците, примерно. Защото не са от нашата вяра. И част от парите, спечелени на родна земя, може да отидат за построяване на джамии, а не на православни храмове, както правят родните бандити..

Да подкрепим родната мафия – почти в прав текст призовава Златко.

Може да е мафия, но си е наша!


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
22 Jul, 2008 | 15:16

Левски беше с нас-простаците и ние с него, а по телевизията дават тебе-умнико като "защитник"на правдата

Мутрю
19 Jul, 2008 | 21:07

Ми Вулгарине! Даже самия Левски да възкръсне..... дрънкала като тебе не му трябват!!!


Лозето не ще молитва.... ами мотика!!! Пък радиоточки отдавна си имаме!!!

vulgar
19 Jul, 2008 | 16:41

Да подкрепим НАродната /надродната,безродната,уродната/ 4ифутска мафия!? НЕ! НЕ! НЕ! Ако имаше наша-щях да се замисля... що да не последвам някой като Левски

Чалгю
18 Jul, 2008 | 23:49

А ето ви и новата мода! .... Да ви разпознават и пожалват дебеловратите


http://www.cafepress.com/chalga

Martin
18 Jul, 2008 | 19:21

Искрено се надявам, че този пост е нещо като шега и такова интервю не съществува! Иначе горко ни, това е дъното! Мафиот по телевизията да признава за нелегални дейности и да говори за това с гордост и никой да не го закача...

vulgar
16 Jul, 2008 | 22:48

prawi ste,majna! Господу да се помолим! Помилуй,Господи! Мен,грешния вулгар,помилуй!

Петоцветник
16 Jul, 2008 | 13:08

Вярно, вярно... Хубав текст, лоша действителност.

КАБАК
16 Jul, 2008 | 12:28

Спомени от Бъдещето "проздсветно"
За съжаление това твърдение е вярно.Щом веднъж обществото отвори място за съвместно съжителство с престъпността,дори и чрез външна намеса да бъде изчистена,тази каверна остава отворена до момента в ,който бива отново запълнена.Така постепенно чрез преминаването през тези паралелно съпътстващи ни миазми,обществото ще достигне до радикализране на съществованието си и ще се върне към проверените и изпитани исторически шаблони.
А нашия народ обича да се върти в кръг-/като куче захапало опашката си/докато разумните -" вървят народи възродени".
Един ден ще се появят умници,който ще реорганизират общественият живот в тази страна-кеф ти военна диктатора,кеф ти фашизъм,кеф ти комунизъм-нови модерни концлагери и национализация.................
Разбира се тогава ще се обръщаме назад във времето и ще си спомняме с умиление и насълзени очи,какви смели престъпни групировки сме имали-имали йош тачили на високи постове издигали,грешни европари сме им плащали чалгарски песни пеели......
И така до Априлскя Пленум на Партията през 2056 година......оставам на Вас да ми отговорите например,колко броя българчета ще са останали в тази страна,колко от тях ще са мафиоти,корупционно зависими,наркодилъри,оръжеини търговци,проститутки,спекуланти с лекарства,семена,храни,имоти,органи,деца.......- ако може по-именно за да вземеме крути мерки за справяне с престъпността в тази страна /не знам ,как казваща се вече/.


Мутрю Чалгата
16 Jul, 2008 | 00:27

С БОЙКО БОРИСОВ И ЗЛАТКО БАРЕТАТА - КЪМ НОВИ НАЦИОНАЛНИ ВЪРХОВЕ!!!

Мутрю Чалгата
16 Jul, 2008 | 00:12

Да! Разбрахте ли колко големи патриоти са мафиотите, а! Не се продават като политическите мутро-продажници? Не се даваме на албанската мафия пък! И на следващите избори Златко Баретата щял да е в гандем с "актрисата-каратистка" Б.Б. ! И Герб ще си стане официално наша партия!!!

jimi
15 Jul, 2008 | 20:52

mafiqta e n
mrasna nezavisimo koq uni6tojava naroda smart za zlatko baretata


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.