Факти, Анализи, Коментари
   19 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Привиденията на един лидер
Николай Заяков - 23 Юни 2008
От човека можеш се освободи, но от името му – никога.

Наистина, политиката не е за кафеджиите. Не случайно Христос изгони търговците от храма. За да не спомена името му в непосредствена близост с името на Спасителя, ще кажа, че настоящият лидер на СДС направо не знае какво приказва. Той е в състояние да поръси с простотии всяка състояла се или предстояща политическа манджа.

Не зная кой му внушава лъжите за рейтинга на СДС, но зная, че г-н Юруков, возейки се насам-натам, бива срещан с отбрани, провинциално говорещи, но напористи и претендиращи да казват истината функционери. Ако слезе от колата на някое случайно избрано от него място, то той ще остане твърде учуден от факта, че малцината дясно мислещи човеци, като чуят за СДС и тутакси си мислят за г-н Костов.

Уверявам самовлюбения и разноговорещ г-н Юруков, че неговото име не говори нищо на неговите хора.

И ето го същия господин да размахва някакъв рейтинг и да плаши гаргите, че щял бил да се яви сам-самичък на избори. Ми да го направи. Смята ли, че някой се интересува от хамлетовските му въпросителни. Като на всеки левичар, и г-ну Юрукову пречка се явява г-н Костов. Хем ще да се яви самичък, хем ще опонентът му да се не явява. Тъпото в това говорене е, че е говорене без кръчмаря. Значи, официозната агенция за проверяване и натъкмяване на общественото мнение, след като е получила задачата си от онези, дето са на власт и й плащат, вади и съответните рейтинги. На момента тези рейтинги са нужните на властта. И г-н Юруков се намества в тях.

 Естествено е г-нът Костов да го няма там, понеже е крайно нежелан в полити-ката, в раздаването на картите и в къщичката на биг-дебилите. Но мястото на г-на Юрукова е тъкмо там. Той вече има рейтинг, е, не той, а СДС. Най-отчайващото е, че рейтингът на СДС продължава да бъде рейтинъг на г-н Костов. Юруковците толкова са набикаляли съпартийците си, та те все още не знаят, че не са партия на Костов. Препоръчвам им да не бързат да ме преборват с оглушителни епитети, ами да си направят допитването.

И сега една твърде неприятна изненада. ДСБ, партията, която г-н Кафеджи тъй люто ненавижда, тръгва да прави разяснителна кампания из областите, та да се знае кой какъв е и кой кой е. Не стига, че рейтингът на СДС е силно преувеличен поради удобството да си в компания с лидер като Юруков, ами и половината от него ще падне, понеже не е негов. Нека тогава могъщата някога партия, паднала в ръцете на един търговец, да върви сама на избори. Когато тоз г-н спре да говори един път едно, а друг прът друго, кога си изясни Бойко ли е неговият човек или Доган, Свинаров или Капон, тогаз да обясни и на последователите си какви ще ги върши. От вършене до свършене обаче разликата велика.

Ако човек рече да цитира бълнуванията на г-н Юруков, ще излезе, че днешната му уста не знае какво говори вчерашната. Най-вълнуващото е, че, според него, СДС се реформира и обновява със Софиянски, Бисеров, Цонев и Бакърджиев. Чака се и богоявлението на Елеонора Николова. Идели нови хора в партията му, които правели “нов прочит на политическите проблеми”.

Де ги тез хора, питам аз. Де го новия прочит. Вероятно думата е за неговия, на Юруков, прочит. Но до тоз момент такъв прочит ни се е чул, ни се е видял. Ако думата е за нов прочит на цените на кафето, то друга работа. И още г-н Гномът вещае какво, че “ десният разговор за обединението е на ръба да се случи”. Без да съм гном или шаман, ще кажа пък, че десният разговор за обединението е на ръба да Не се случи. И то точно заради хора като сегашния лидер на СДС. Този човек със сигурност пречи на пар-тията си, дори съм изкушен да кажа, че партията пречи на лидера си.

Г-не Юруков, не произвеждай грях подир грях, не произнасяй напразно името на Костов. От човека можеш се освободи, но от името му – никога.     


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Старшината
30 Jun, 2008 | 22:01

Е... аз тук май се пресилих, но да ме прощават обидените!..... То е щото ме е яд че "уж учени" пък все на лични обиди се хвърлят тука, а по най-интересните констатации..... МЪЛЬЧАТ!


Един прост старшина стопля..... дипломираните не??? Вай-вай-вай.....

(както казваше комшийката ми татарко Емел..... дето сега се пише за "чиста кадънка")

Старшината
30 Jun, 2008 | 21:16

Ще го уцелиш бре.... цветномислещи тъмносин ....... Просто се наведи с разтворени задни бузки..........


Като ви чета тука..... сичките боички дето се плюете един друг.... май си търсите КОЙ ДА ВИ ОБГРИЖИ ОТЗАД....... запазвайки непокътнато БОЛНОТО ВИ ЕГО???

Тъмно син
30 Jun, 2008 | 12:49

За вулгар - силен син шут отзад, може о отпред, но няма какво да уцеля.

Старшината
30 Jun, 2008 | 04:54

Не съм казал, но ще повторя! -Човек се затрива! Даже и името му се променя (както на оня дето стана чрез съда....Манчестер Юнайтед"............ И писано се изтрива! Разкази се манипулират!................................................................
Чутото дори и веднъж, но верно......... обаче остава като дупка в зъба караща езика подсъзнателно да я "обхожда тази дупка"..........................................................
............ а пък и гузната съвест с времето си свършва работата!


vulgar
25 Jun, 2008 | 06:09

докторе,пий един костоф и се обеси на бряста

vulgar
25 Jun, 2008 | 05:49

Черпя всички по един РОМ - хайван Костов,наздраве!

Дупка в зъба
25 Jun, 2008 | 00:22

Човек се затрива! Писано се изтрива! Разкази се манипулират! Чутото дори и веднъж, но верно......... обаче остава като дупка в зъба караща езика подсъзнателно да я "обхожда тази дупка"............. а пък и гузната съвест с времето си свършва работата!

Любопитен
24 Jun, 2008 | 21:17

Аз пък мисля че Интернет чатовете ( както и медиите за други ) позволяват на чатещите използвайки разни никове..... да си понахрянат прегладнялото и болно за ръкопляскания злобничко ЕГО- взело чрез преврата на дипломи(или не)... мястото на "Естествен лидер на личността"!!!............................... Смешно нали? А старите хора, че и по-млади глупаци...... още дрънкат че егото е... понякога полезен слуга, но Душата е истинския господар на личността!.......................... И че човек не става по-висок ако отреже главата (буквално или "интелектуално") на по-високия от него??? .......... Просто ..... жалкостта му става по-видима!!!

Да, обаче!
24 Jun, 2008 | 21:07

От човека можеш да се освободиш (по сталински) От името си даже можеш да се освободиш (както оня дето чрез съда стана Манчестер Юнайтед)..... От собствената си простотия и жалкост обаче .... кой ли чоже да се освободи???

Не бе!
24 Jun, 2008 | 21:03

Нидейти така, гуспуда! Тука може биля да съ псувами идин друг.... по приятелски и иззак кумпутъръ! И.... спокойно ни е!.............. Дъ ни земи някой да иди там дето наистина псуват не само политическите ни зеленчуци, ами и държавата ни... и племето ни!!! .................. пък ако някой ви каже че му се повръща от "интИликтуалци" като вас...... ВЕРВАЙТЕ МУ!!!

да де
24 Jun, 2008 | 20:58

Слава на ППД (партия на празноглавите дрънкала) ............... То и е по-добре за някои... да се правят че не усещат как им го.... слагат четвъртит с резба.... че да не превърта! Щото май е по опасно да види човек кво става, и да търси начин да реагира! Затуй.... да живей Великия другар Костофффф! Да живей още по-великия ББ .... и естествено.... най-натоварения с медийно-политическа поддръжка и пари....татаро-циганчето Доган!!!

Господин Гюров
24 Jun, 2008 | 19:39

Странна работа е тоя Костов, изглежда е много подходящ за религиозен лидер на секта :) Почти никой вече не му вярва и за 5 ст., обаче шепа хора продължават ревностно да се кълнат в него кажи-речи като в Христос, и нищо не може да ги разубеди...

д-р Брест
24 Jun, 2008 | 19:26

Поздравления за статията.В България има само една дясна партия и тя се нарича ДСБ.Дано повече мозъци проумеят това и не се превръщат в пионки на разни псевдодемократи.Да не се повтарят грешките от 2001 година,нима този народ е сляп и мазохистки настроен.Надявам се да бъда опроверган в тези си съмнения на следващите избори.

vulgar
24 Jun, 2008 | 18:27

синия,вече ти се извиних,че ме приемаш толкова навътре-инсайд,но ако си бил в казармата знаеш,че има "леви-десни"и те са за да не спира войника,или да не подскача на един крак...Лично аз бих те нацелил много по-добре с един ДЕСЕН-прав,или ъперкът,но ако съдбата вече го е сторила...сори...А др.Юруков не е ДЕСЕН,не е и ЛЯВ,а е най-обикновен ЛЕВАК /сигурно си приличате/

ян
24 Jun, 2008 | 14:05

Г-н in ,по- голяма тъпотия от твоят коментар не бях чел.

in
24 Jun, 2008 | 13:06

Само дето не си написал Слава на БКП, пардон БСП. Това ли е сега повелята на партията-мрежова война със всичко мърдащо вдясно, център и прочие. Колко тши дава БСП за коментар? Хилядарка? Повече? Те имат, смучи ги.

vulgar
24 Jun, 2008 | 11:43

Г-н Заяков,тоя намусения мухльо/намазания/,бил страшно разочарован,че Партията го е натоварила със задачата да бъде опозиция. Партията обаче била непреклонна: " Ти,др. Юруков,ще бъдеш опозиция! И точка. Без друго все си недоволен,че само в кафения бизнес сме те допуснали. Нека недоволството ти бъде оползотворено като имитация на партийно,анти-комунистическо дело, а другото ти остави на нас..." Др. Юруков едва тогава осъзнал,че партийния Бизнес е по-изгоден и от кафето...и МНОГО по-сладък. Освен това разбрал,че притежава точния талант - нацупена примадона,пожертвала егото си заради изкуството да бъдеш просто накъртващо...БЕЗЧЕСТЕН

pump it!
23 Jun, 2008 | 21:28

Поздравления, Кольо!
Текстът ти е страхотен!
Радвам ти се и дори малко ти завиждам, че аз не успявам така да натъкмявам словата...
Бъди здрав и ... продължавай!
Има голяма нужда от хора като теб!

Господин Гюров
23 Jun, 2008 | 19:13

Хайде сега, симпатизантите на Костов още не били разбрали, че той вече не е в СДС, по-голяма глупост не бях чел скоро.
Личното ми мнение е, че и СДС, и ДПС заминават на политическото бунище на следващите избори. То там им е и мястото след всичко, което натвориха в новата ни история...

Читател
23 Jun, 2008 | 13:12

Чети Женя и виж как пишат хората!

ЕУген
23 Jun, 2008 | 13:11

Ха, ха добре казано (написано)!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.