Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Министърът падна....
14 Април 2008
Никога България не е била по-смешна и по-жалка в очите на света, както тези дни

Току що Румен Петков подаде оставка.

Подаде я зорлен.

Никога България не е била по-смешна и по-жалка в очите на света, както тези дни.

В редиците на управляващите не се намери един достоен мъж, който да се обърне към народа и да каже истината в очите.

Президентът и министър-председателят се държаха с българите като с олигофрени.

Оттеглянето щеше да бъде достойно, ако беше станало още есента – когато Румен Петков е разбрал, че вече има документ, от който е ясно какво си говорят и какви ги вършат неговите подчинени. Не че той не е знаел за това – просто е трябвало да прецени, че истината е на път да излезе.

Тогава можеше да каже, че в оглавяването от него министерство има хора, които продават държавността. За което и той носи отговорност.

Не го направи. Смяташе, че след като държи парите на партията, държи и цялата власт.

Наблюдавахме една дълга агония. Лъжеха ни с оздравителни процеси, реформи и какви ли не глупости.

А може би бавенето дойде от желанието да се заметат първо следите. Да изчезнат документи, да могат олигарсите, с чиято помощ Румен Петков финансираше партията си, да се подготвят за евентуални непредвидими ходове.

Сега започва второ действие от комедията – ще ни залъгват, че с оттеглянето на Румен Петков всички проблеми са решени. А те сега започват.

Сега е моментът за “Чисти ръце” . Сега е моментът за обиски, арести и бързо прочистване на държавата.

Само че няма кой да го направи.

Просто в тази държава всички сме в лайната.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
30 Apr, 2008 | 08:35

...drug go zameni i tolkoz - kakvo tuk zna4i nqkakva si pipirudka

SDY
26 Apr, 2008 | 19:20

Този път съм напълно съгласен с изложеното в статията на Е. Тодоров. Това, на което сме свидетели в момента е на закъсняла козметика, прах в очите и няма да се изкоренят причините за престъпното сливане на мафиотските структури с държавните институции от всякакъв вид, с престъпния български партиен елит на всички партии, били в управлението през последните 20 години. Гущерът си отряза върха на опашката, а после какво става знаем. Ако все пак се появят някои смелчаци, то те трябва да бъдат готови, подобно на италианския следовател Джузепе Фалконе и приятелите му в изпълнителната власт, да заживеят години наред в нелегалност в собствената си страна, за да се опитат да прережат пипалата на октопода, и да положат главите си, в тази смъртно опасна дейност. Фалконе успя да извърши това в Италия за 8 години, но в крайна сметка, все пак мафията му отмъсти, като взриви автомобила му с 600 кг взрив, заедно със семейството и охраната му, а сподвижниците му един по един бяха също унищожени. Разбира се, сега в Италия мафията пак надига глава, но колегите на Фалконе вече имат смелостта да вървят по неговия път и нанасят постоянно удари по организираната престъпност. За съжаление у нас все още не виждам подобни личности, затова има корупция, но няма корумпирани и осъдени, има поръчкови убийства, но няма разкрити такива и т.н. Така виждам аз положението. В тази връзка си спомням една соломоновска мисъл на наш журналист по този повод: "Ех, изглежда това е цената, която трябва да платим за Демокрацията". Бих допълнил - вярно е, че Демокрацията дава възможност на всеки да изяви спсобностите си и да се надява да бъде оценен труда му справедливо и по достойнство, но в същото време дава тези възможности и на хората с престъпни намерения да осъществят намеренията си. Казват, че при Хитлер и Мусолини мафията не е могла да съществува безнаказано. Всичко е въпрос на избор. Бъдете здрави.

utnapishtim
15 Apr, 2008 | 06:22

otlichno na avtora!predsrochni izbori!VELIKO NARODNO subranie.ostavka na goce paravanov.nova konstitucia.preka demokracia,chrez Referendumi.pulno prochistvane na sud i prokuratura ot podleci i razlojeni,nesposobni sabotiori na zakonite! ZA BULGARIA!

Гериан
14 Apr, 2008 | 18:27

Браво Евгени!!!!

драхе
14 Apr, 2008 | 15:42

какво значи държи парите на партията, той ченге ли беше или ковчежник...?

vulgar
14 Apr, 2008 | 14:26

Bagra, razberi be,4ovek - ne rusnaci,ne amerikanci,ne dori bulgari...sa vinovni za sudbata ni,a satanata v liceto na iyudo masonite i tehnite slugi ot vsqka nacionalnost! Ami 4e lenin, dzerzhinski, stalin, beria, iagoda, svredlov .............................................................................. cqlata evreyska sgan v savetskoto pravitelstvo...unishtozhi 10-ki milioni RUSNACI be,pi4! Evreina TRUMAN pusna atomna bomba,s pomoshtta na evreina s izplezeniq ezik...A be kadeto i da kopnesh v neshtastnata istoria na narodite - vse na evreysko layno shte popadnesh.Stiga mi probutvayte "antisemitizma"za opravdanie na prestapleniqta im,BASTA!!!

VULGAR
14 Apr, 2008 | 11:44

Za ostavkata na r.p.-4estito ! Za operaciq "4isti race"- nqma takav bulgarski film...osven nenau4no-fantasti4en. Nay-mnogo da se izpolzva momenta za oshte po-totalen yudo-masonski kontrol...qstreb plq4ka ne deli

Megi
14 Apr, 2008 | 11:09

Браво на Евгени! Казал го е кратко и ясно! Дано нещо се промени в тази държава, но не ми се вярва...Най-добре е да се изнасяме навън т.е. в чужбина! Кой където може. Тук не се издържа вече...

Багратион Пети
14 Apr, 2008 | 10:18

Предполагам че, че още преди 10-ти ноември в ДС са разпределили офицерите по ресори - ти си политик, ти си бизнесмен, ти си прокурор, ти си главен редактор ти си не знам какъв си т.е. тоталният контрол остава. И старият-нов елит бързо се е договорил със запада, защото един народ, все пак трябва да се управлява, а работата със страия елит е за предпочитане пред гражданската война, предполагам. НЕ МОЖЕ да се реформира такава система изоснови, без да се разруши ТАЗИ ДЪРЖАВА. Лично аз нямам нищо против тайните агенти, стига те да се грижат за моята сигурност, за благоденствието на обикновените хора като мен, а не да въртят престъпни игрички, да ме лъжат, да ме унижават и да предават моето доверие като гражданин на босове, групировки или чужди разузнавания. Това е проблема. Ако задълбаем още малко, може да се запитаме, а, всъщност, не сме ли свидетели на по-голяма игра? Русия ни "сдаде" на НАТО И ЕС, но не вкара ли в западното тяло държави-вируси? Не знам дали е така, но като гледам какво става напоследък... СССР твръде лесно предаде Източна Европа, за да не стои някаква по-дълбока мисъл зад това.

В този смисъл да си говорим че тоя министър бил такъв, а оня онакъв е поредния палиатив. Все едно да парфюмираш фекали /сори/. Доста по-дълбока е истината, но ни я спестяват, защото граничи с национално предателство. Ама то при тоя наш ограничен суверенитет, вече не съм сигурен и в това последното, дето го написах... :)

Поздрави за Евгени! Копни по-дълбоко.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.