Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ваканцията свърши, започна...
Петър Краевски - 4 Април 2008
..отново голяма въртележка с учебните занятия в републиката
Петър Краевски
Петър Краевски

Поглеждам програмата. Първият час е по „морал и право”. Доста объркан предмет. Ако кажеш, че моралът има право, получаваш двойка по политическа подготовка. Ако кажеш, че правото има морал, губиш делото поради липса на свидетели. Омагьосан кръг! Затова Брюксел постоянно пише двойки на съдебната система, а прокурорите и мутрите танцуват по двойки. Истинска веселба! Въпросът с повишена трудност е „какво да правим с парите, които Европа ни отпуска за борба с корупцията”? Да ви кажа...

   Това предлагам на надзорниците –
   да спретнем курсове с париците:
   за политици сред затворниците
   и за затворници сред политиците.

Простете за римите, но така е то – един народ започне ли да говори в рима,  ситуацията е нетърпима.

Няма как. Ваканцията свърши. По програма вторият час е по математика. Вече осемнайсет години учим простите математически действия - събиране и изваждане. Някои събират еврофондове, други събират гласове по изборите, трети събират милиони от закуски, четвърти събират медни проводници с брадва, но ако се наложи, всички вадят от джобовете си рушвети и компромати. Някои вадят и пищови. Голямо събиране и изваждане пада. Само дето сметката все не излиза. Дори финансовият министър е бил забелязан да пуска тото като единствения начин да върже бюджета. Иначе той е старателен ученик, нищо че са го взели на подбив в училищния стенвестник. По повод задачката с плоския данък, някой шегаджия е написал това: 

   Че задачата министърът сгреши
   нямаме съмнение -
   социалното неравенство реши
   като уравнение.

Третият час в програмата, разбира се, е по граматика. Много нужен предмет! Ето, часът започва, учителят влиза в клас и казва:

   - Да внимават всички неизпитани!
   Дайте примери за този феномен –
   събирателните съществителни!
   А децата отвръщат:
   - Инкасаторка! И данъчен агент!

Знаят децата кои са събирателните съществителни. Знае ги целия народ. Но от това не му става по-леко. Затова народа си е глътнал граматиката и пустосва наляво-надясно, без да спазва нормативната уредба на изящния български език. Нищо. Има време. Ще се научи.  Ако не се научи сам, то... ще го научат те него!

Четвъртият час е по химия. Тук сме особено силни. Дори ходим по олимпиади! Прославяме родната химия по света! По този повод един отличник от Ботунец между формулите на химичните елементи е написал:

   Тука, на Кремиковски ливади,
   няма по-добри химици на света!
   Първи сме на всички олимпиади,
   щото химията си ни е в кръвта!

Да, цялата Менделеева таблица ни е в кръвта. Затова ни третират като полезни изкопаеми.

В занятието по българска литература също е интересно. Ще разглеждаме разказа от Иван Вазов „Дядо Йоцо гледа”. Помните го нали – слепият старец с големия идеализъм. Ако госпожата ме изпита, ще й кажа нещо за отличен. Слушайте:
  
   Истините често са безвредни,
   но от таз настръхват ми косите:
   Ако дядо Йоцо ни погледне,
   ще му причернее пред очите!

Ако литераторката е от опозицията, ще ми пише шестица. Но ако е от Тройната коалиция, пак ще повтарям заради литературата.

Както и да го погледнем, обаче, ваканцията свърши, драги съученици. Започна пълната учебна програма. А една програма не може да бъде пълна, ако в нея няма час по физическо. Особено лека атлетика. И най-вече гладко бягане. Защото...

   Спринтира всеки в общия нагон,
   без капка чувство за отборност.
   Ще имаме пореден шампион
   по бягане от отговорност.

Хубави са часовете по физическо възпитание. Обичаме ние леката атлетика, стига да не си бягаме от късмета. Но и часът по пеене също не е за пренебрегване. Напоследък пеенето е любим предмет! Пропяха генералите от МВР. Някои пеят художествено, други пеят фалшиво, трети пеят на ушенце, общо взето какофонията е пълна. Все едно, че сме в шоуто „Пей с мен” или „Мюзик айдъл”. Всички пеят и се подслушват взаимно. И в тази тотална информационна шумотевица ти се иска да запееш и ти:

   Пей ми, славею чудесни,
   пей със звънкия си глас,
   та и твойте сладки песни
   в чалга да превърна аз!

Не знам дали това стихче е от учебника по музика, но няма да се учудя, ако в министерството на образованието го харесат и догодина го публикуват на първа страница.

Ваканцията наистина свърши. Започна се, драги съученици. По-точно – пак ни започнаха. Нали сме в голямото училище „Европа”? Колкото и да сме калпазани, лека-полека ще си вземем матурата. Я що десетилетия са пред нас! Времето е наше, както се казваше едно време. Но и това е до време. Затова е крайно време да си научим урока. Поне за тройка.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Писателят
12 Apr, 2008 | 03:22

10-x

13-ката
11 Apr, 2008 | 15:04

Много обещаващо започва романчето - свежо, весело и леко.
Пускай по нещо от време на време тук - да се радваме на творенията ти!
Пращай насам по някоя излишна муза - да има и нас кой да вдъхновява!!


Зума
11 Apr, 2008 | 08:35

Такава книга вече е под печат в ИК "Жанет 45" и е анонсилана в медиите. Роман. Позакъснял си.

Писателя..
11 Apr, 2008 | 05:30

Става въпрос за матинето на моя приятел Виктор и Петър Маринков (когото не познавам) на 04.04.2008 г. в издателство "Захарий Стоянов" по случай новата им книга "Изменници в нощта".

Писателя....
11 Apr, 2008 | 05:23

Погледнах с трепет към коментариите на юзерите – нямаше никой. Аз бях пръв. Душата ми преливаше от щастие, като на студент на изпит, на който му се е паднал единствения въпрос, който знае.
Тук трябва да отблежа, че да бъдеш пръв в коментариите на някой форум дава огромно предимство пред останалите. Това е нещо като да дадеш тон за песен в училищния хор или на манифестация. Нещо като да шибнеш пръв един по-здрав тупаник в сурата на опонента си в някоя кръчма, по време на пиянски спор, преди да те е шибнал той

Писателя Еди Кой си
11 Apr, 2008 | 05:17

мерси 13- ти номер
Това е началто на книгата, което написах преди седмица:

Матине

Онази сутрин се събудих доста рано, около 3, както често ми се случваше напоследък. Веднага почуваствах , че съм недоспал. Очите ми още лепнеха за сън. Не съм се и усетил кога съм се озовал пред голямото огледало в антрето. Отсреща ме гледаше някакъв кретен. Доста нагло според мен. “Кой си ти бе ач кьопек? Кога успя да се намърдаш тука? Да не си новото гадже на жена ми?” Интересно, че кретенът задаваше същите въпрси и на мен. Останах смаян! Как успяваше да запомни толкова дълги и сложни фрази и да ги повтаря веднага след мен? Замислих се, кретенът също. В следващия момент се сетих , че е време да напиша коментар във форума на Краевски в БГ Фактор. Краевски се беше довлякъл тук, в София, от Пловдив и си беше намерил доста топло местенце. Пишеше по един два коментара на седмица за нещо си и след това седеше на гюме и гледаше как юзерите се разлайваха, най-напрад плахо и неуверено, после все по-уверено и нагло, докато накрая като в кода на Бах, Бетовен, Вагнер, Майкъл Джексън или Михаел Шумахер започваха да се замерят с псувни. Шоуто беше грандиозно и неотразимо. Аз обожвах да пиша коментари там и да се дърля с разни други кретени като мен. Забравих да отбележа, че дърленето на мен ми е любимото занимание.

№13
11 Apr, 2008 | 00:06

Dear Uncle Al,
не се извинявай, няма защо.:)
В каквото време ти си живял, в същото и аз сега живея.
Съветите ти ми бяха много необходими за моето оцеляване Тук и Сега на тази географска ширина.
Може някой път пак да се видим и пак да ме посъветваш.
Еххх, uncle Al, късметлия си бил , уискито ти поне е било истинско....

Проф. Д-р Табов
10 Apr, 2008 | 21:42

Какви са тези бикове, какви са тези крави? Едно време имаше една такава игра. Не познавам такъв човек изобщо, нещо ви е преметнал пак този тук...

Багратион Пети
10 Apr, 2008 | 20:56

Умряла циганката и Седящия Бик взел да се хвали. Като си математик, решавай си задачки, кво се буташ в писаното слово?

Uncle Al Capone
10 Apr, 2008 | 20:39

Искам най-вежливо да се извиня на г-н No 13 за неоснователните закани, които отправих по негов адрес, за което най-дълбоко съжалявам!
Освен това г-н Бул, който замина на почивка на Малдивите, ме помоли да предам на г-н Краевски жокер да провери, не е ли давана тази същата задача през 1963 г. на радиоконкурс по математика за ученици до 7- клас и дали г-н Бул не е бил класиран тогава на 1-во място. Също да попита Проф. Д-р на Математическите науки Йордан Табов, декан на математическия факултет в СУ, дали случайно през 1965, не са били с г-н Бул в националния отбор по математика на България. Други жокери не пожела да сподели, защото нещо не беше на кеф.
Хайде и аз си отивам вече, че в Чикаго ме чакат аверите...



vulgar
10 Apr, 2008 | 18:03

Bull,o4akvam sledvashtata ti namesa da e ot imeto SITTING...wait horse /bull/ for green grass,kakto e kazal naroda...makar s latinski bukvi

Петър Краевски
10 Apr, 2008 | 10:28

Offtopic.

SittingBull
10 Apr, 2008 | 09:58

Аз пък защо ли си мисля, че ти, който се имаш също за голям, умник не можеш да построиш трапец по зададени бедра и диагонали с линийка и пергел, която е за 7-ми клас. След една година като я "решиш", прати ми "решението" , за да ти покажа къде ти е грешката.

Петър Краевски
10 Apr, 2008 | 09:38

Ситинг бул, аз пък не знам защо се сетих за онази мисъл: "He who is born a fool is never cured". С това не визирам никого, разбира се. :) Само надувки и раздувки не стигат за да си истински умник, така мисля аз. Бъди здрав и по-леко с менторските напъни, да не стане беля. :)

NobleFairSittingBull
10 Apr, 2008 | 09:05

Хайде и аз на изпроводяк да кажа нещо.
Хората се умориха от политика, искат малко да си починат. Трябва да кажа, че през целия си 90 годишен живот не съм се смял така както през последните 24 часа. Мисля, че Марк Твен имаше едно прозиведение, където един журналист постъпил на работа в един вестник за селското стопанство. В него той пишел нарочно тъпи статии от сорта, че морковите растят по дърветата и други подобни. Тиражът на вестника се вдигнал неимоверно. Редакторът, обаче го уволнил, защото подронвал имиджа на вестника. На изпроводяк журналиста, обаче му казал: "Аз направих твоя вестник най-търсеното четиво в цялата страна. При това всичко правех напълно съзнателно и умишлено. Ти обаче нищо не разбра....". Тук не визирам никой. Просто не знам защо се сетих за този случай.

Greetings from Montreal !



vulgar
10 Apr, 2008 | 08:36

priemam zabelezhkata,4e polzvam/po tehni4eski pri4ini/latinica...vse pak mislq tova naistina e po-malkoto zlo ot :1.da ni q nalozhat nasilstveno za oficialna,i 2.da pishem na kirilica,no gluposti. Shto se otnasq do t.1.- dosta slavqni pishat s latinski bukvi i po tova li4i vseobshtoto NERAZBIRANE na ponqtieto SLAVIANI. Tazi duma se poqvqva s azbukata /ne sam siguren dali v glagolicata ili po-kasno v kirilicata/,ot bukvata S-SLOVO.Ottam horata,koito zapo4nali da si sluzhat s nego, stanali SLOVENI...slavqni

Петър Краевски
10 Apr, 2008 | 08:29

Валгър, the pleasure is fully mine.

На изпроводяк пускам за Седящия бик една епиграма писана по друг повод, която върши работа и тук /затова заглавието е допълнено/:

ДЕПУТАТ / ЮЗЕР

Участва в дебата
разгърден и потен.
Работи с устата.
Умът – безработен.

В епиграмата никъде не се визира конкретен юзер. Който се познае - здраве!

Бъдете работливи и ученолюбиви! :)


vulgar
10 Apr, 2008 | 08:00

Mr Kraevski,thank you for the interesting improvisations!Especially about the languages...

NobleFairSittingBull
10 Apr, 2008 | 07:49

No 13, само ти си ми приятел тук, за това че се раходи по линковете ми. Даже зарди теб се сбих с оня с пурата и го накарах да обещае, че ще ти се извини, дето ти се е заканвал, неосновтелно. Иди на линка да видиш, ако не вярваш. Хайде да си ходим, ти вземи Марая, щом не искаш филипинката, а аз ще взема нея и ще ходим в гората на разходка...
Петре отивам при Евгений, той поне ме слуша, защото бързо схваща.
Преди една година му казах да си смени снимката и човека изобщо не се пазари - веднага я смени, защото разбра че съм прав.

Петър Кревски
09 Apr, 2008 | 18:08

"Поправката" е неуместна, но я приемам. Куцо и сакато я знае тази фраза, затова е хубаво да се мине с по-елегантен финт. Както и да е. Мисля, че посланието го разбра, това е важното. Останалото, както казва Чичото по Шекспир, е мълчание.

Чичото
09 Apr, 2008 | 17:01

Краевски,
Мога ли да те поправя малко само за последната фраза.
Тази фраза аз много я харесвам, тя е от Шекспир, монолога на Хамлет, малко преди да си отиде от този свят. В нея има дълбок философски смисъл. Сещам се често за нея и за това бих искал да я цитирам съвсем точно:

"Останалото е мълчание..."


Петър Краевски
09 Apr, 2008 | 16:12

Мале, мале... Колко коментари и все покрай темата. Валгър, ще пусна епиграма за говедата сега:

ПАСТИРЪТ

Предъвквайки сочен котлет,
виновно усмихва се дедо:
- Открило под вола теле,
поредното родно говедо...

Може и по-разширено:

КАНИБАЛИЗЪМ

Днес науката особено се тачи,
а пък тя установява с реализъм:
щом ядеш себеподобните си, значи
проявяваш форма на канибализъм.

Следва изводът - крилат и неизбежен:
политиците ни щом са се ояли
от похапване на свинско и говеждо,
значи са безспорни канибали.

А по повод "дебата" около кирилицата и латиницата ще река:

ПОЛИГЛОТИ

Все сме си лика-прилика,
като близнаци сме даже –
знаем по десет езика,
няма какво да си кажем.

С тези параболи не визирам никого лично. Само ще помоля да се води някакъв смислен дебатец. Позната ми е детската болест с никовите превъплъщения, но тя изтощава. Дайте каквото мислите по темичката, та да стане наистина интересно. Другото е... /мълчание :)/


Чичото
09 Apr, 2008 | 14:54

Господин Краевски,
Най-искрено ви моля да направите забележка на ЧУКУНДУРА - VULGAR
1. Да пише на кирилица ако е на български или руски.
2. Ако иска да пише на латиница да пише на английски, както е прието в ЕС.
3. Да престане да замъсява форума ви с цинизми. Цитирам дословно писаното от него по-долу:
"bull,dobre si sedish na gaza"
Как може въобще да напише такава мръсна дума в един почтен и уважаван форум?
Ами, да беше казал нещо от сорта "output backside hole", а то цинизми....Срамота...


Чичото
09 Apr, 2008 | 14:39

Абе тоз ЧУКУНДУР vulgar няма ли някой да го научи да пише на кирилица, бе!
Поне пиши на английски да разбираме, какво приказваш!


№13
09 Apr, 2008 | 14:32

Тая филипинка за харесване ли е, бе братче?
Ай не се излагай, моля ти се.

vulgar
09 Apr, 2008 | 14:31

G-n Kraevski,improvizirayte,molq Vi,na tema:Govedata i imat li te po4va u nas?! No ponezhe otgovorat e qsen,prepora4ayte im pone da pasat na poleto,a ne po saytovete...s uvazhenie

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
09 Apr, 2008 | 13:55

Ама филипинката не ви ли хареса? Ако тя не ви е харесала вече не знам какво да мисля, вие нещо май тук послъгвате май. Ами момичето е едва на 21.

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
09 Apr, 2008 | 13:52

Ама, господине вие нещо не сте разбрал, тези жени ги харесва Чичо Ал, не аз. Аз си харесвам тук колежките, сервитьорките в ресторанта, служителките в банката, особено Ванчето, ах тази красавица, всяка сутрин като се събудя и веднага се сещам за нея, само че тя не знае. Дали пък да не и кажа, ами ако ми фрасне един през зъбите пред всички клиенти? Нищо, няма да ми е за първи път, вече съм свикнал и да ме ритат, и да ме фраскат през зъбите. Поне ще знам че съм опитал....:-)

you 13 be
09 Apr, 2008 | 12:52

WOW
Прав съм бил, g-n-f-w-e-s-s-bull-а бил въоръжен и много опасен хихихи
Така - първо: чух съветите на чичо Ал, второ: изпрасках един "туист агейн", още нещо?
Ама като влезнах в проф-а, за да видя какви жени харесваш - отчаях се тотално, ми то Кен Лий-ката НАЙ-МЛАДА бе?!?!?!
Бре, викам си, Bulla нещо го е закъсал, що така?
Сигурно ще е от книгата дето пишеш - повредил си сЪ е нещо.?.

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
09 Apr, 2008 | 08:28

Ох, ще ме спукате с тази латиница,
Нямам свободно време да разчитам латиницата, тези коментарии направо не ги чета. Тук на vulgar го разчетох, ама пак изгубих маса време. Интересно предложение, кога да го изпълня - преди да дойде вуйчо ти или след като си отиде?
Няма да пиша повече, щото виждам, че този човек умора няма.
Тои е като едно топче за пинг-понг в ръцете на китйаските майстори на тази игра.
Tова, което публикувах тази сутрин е поздрав към всички които пишат на кирилица:

http://www.youtube.com/watch?v=ATUtJsnTlw4

Хайде на купон с Чуби Чекър!


vulgar
09 Apr, 2008 | 07:37

Bull,vzemi da si kazhesh vsi4kite imena,a posledniq kato nastigne parviq...za opashkata i se samonagaltay

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
09 Apr, 2008 | 05:32

Понеже знам, че като идете на линка няма да се оправите, за да видите посланието и понеже съм благоразположен към вас, все пак вие и двамата с коментариите си влязохте току-що в поредната глава от новата ми книга (как се казва ще кажа по-късно, когато любопитството нарастне) ще ви дам жокер. Там дето пише:

Comments: 0

Щракнете с мишката върху 0 -та (с левия бутон).

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
09 Apr, 2008 | 04:47

Към vulgar и N13,
Пичове, ще взема да ви пиша и на двамата двойки. Пропускате занаятия и не четете добре материала.
Vulgar на теб ще предложа да викнеш вуйчо си, авджията, и да му предложиш да те гръмне с чифтето, щото за нищо не ставаш.
И вземи най-после да пишеш на кирилица, ама ако така и така ще викаш вуйчо си няма смисъл.
А към No13, за какви маргаритки дрънкаш, аз не съм цветар, бе човече, не разбра ли, че имам друга професия?
Я сега идете на този лик и двамата и вижте оня с пурата, май нещо иска да ви каже:

http://www.youtube.com/watch?v=ziEKLEGwe_g




№13
09 Apr, 2008 | 02:55

LOL!
G-N-F-W-E-Sentimental-S-Bull, опасен човек си ти!
Мноого ги чаткаш пролетно-хормонните реакции!
Като гледам с каква лекота препускаш във флирто- любовните пространства,(като в прерия), - направо ме обзема бяла завист...

Маргаритката в ръката какво ти показва - ОБИЧА ли те или НЕ те ОБИЧА?

???
09 Apr, 2008 | 02:46

zasto pishete neshta izvan temata?

vulgar
08 Apr, 2008 | 22:53

bull,dobre si sedish na gaza...i koreni sigurno pusna,na rogata ti-lestica poniknali,na ustata ti-prazni bratvezhi!4UKUNDUR-kato men,no ne 4e v smisal na pi4,a to4no4UKUNDUR

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
08 Apr, 2008 | 04:02

Багратионе, скъпи, къде ще ходиш, нима там където ще идеш е по-интересно? Че ние тук, скъпи ми колега, ние не пишем коментарии, ние творим, ние пишем книга. Как каква книга, хайде сега не се прави на гръмнат. Всички знаят, само ти не знаеш. Къде бля, като се наговаряхме онзи ден? Пак си зяпал младите колежки. Ама стига вече с тези мацки, бе. Колко пъти ще ти повтарям, мацките ще ги гледаш с бащински поглед, не с похотлив. Сега аз разбирам, пролетта идва, птичките чуруликат, хормоните също, ама въздържайте се малко бе. Казал съм ви, колко пъти ви набивах в чутурите, с мацките да се правите на гръмнати. Никога не нападайте първи. Праете се на жертви. Т. е. чакайте те да нападнат първи. Нима мислите, че само вашите хормони чуруликат? И техните чуруликат, само че те, както е прието в природата, чакат на гюме мъжа пръв да подходи. Те обаче, чакат така, както паяка чака мухата да му кацне на паяжината. После сценария е ясен до болка на всички - ох нещо ми става лошо от миризма на кафе, май съм бременна, олелееее, ами какво ще го правим това дете сега? Що не вземеш да се разведеш с оная кучка? Как така няма да се развеждаш, а какво приказваше преди да си легнем, аз ти дадох всичко, което имах, цялата си младост....и т.н, и т.н.
Така че и вие чакайте. Скъсайте им нервите от чакане. Правете се и вие на жертва. Говорете отвлечено, несвързано, със загадки и недомлъвки. В един момент те ще проумеят това, които ние всички знаем, че в тази игра, не може да има две жертви едновременно. Някой все пак трябва да е ловецът тук. И от нерви и чакане, щат не щат ще нападнат те, каквато е и нашта цел.
Тогава остава само да намерите терен, да издебнете жена ви, когато е на пазара за зеленчуци, и.... по-нататък сами знаете какво да правите. Аз ли да ви уча...стари коцкари такива.... Имайте предвид, че имам един братовчед от Варна, той е голям хитряга, обикновено вечер се жени, сутрин се развежда...Това пък е другата тактика, но за нея друг път...

Багратион Пети
07 Apr, 2008 | 23:23

Коментарите не са интересни. Аз излазам.

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
07 Apr, 2008 | 22:11

Ончо, абе ти защо не си пишеш пълното име Онанчо, ами се криеш с това Ончо. Я виж какво ти се заканва този с пурата тук, малеййй, сега я загази, знаеш, че при него прошка няма:

http://www.youtube.com/watch?v=ziEKLEGwe_g

А и ония двамата май ще те погнат...


Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
07 Apr, 2008 | 21:30

Абе момчета, защо няма движение по коментарите, нещо да не би да се разсърдихте. Между впрочим Доктора никакъв не се обажда. Той има тоя табиет да хвърли някакво изказване в пространството и да изчезне като дим. Къде ходи този човек, защо не се дърли като нас?
Може би след като постне коментара си отива за риба? То там в Швеция риба има ли? Те нали са на Севрния полюс. Каква риба там в ония ледове? Рибата им е само в консервите в магазините. Сигурно ходи на лов за бели мечки. Или за китове, От ония дето карат сноуборд по ледниците. Като се засилят от високото на ледника и цамбур долу във водата. С главата напред. Като пързалките в аква парковете. Кажи бе, докторе какво ловуваш. Защо те няма? Тук е скучно без теб, ето виждаш че всички се умълчаха. Да не би пък да тъгуваш по България? Да ти кажа и аз едвам изтрайвам в чужбината. Като бях в Куба преди двайсетина години, от мъка по България започнах да дружа само с тъмно сини негърки. Като ме видеха как ходя като отнесен по улиците на Хавана идваха и ме питаха да не би да съм се загубил. След това ме хващаха за ръка и ме отвеждаха до Сиерата, дето е на брега на океана. Абе какво правиш изобщо в тази студена Швеция? Защо не идеш в Куба, там на Нова Година се къпехме в океана. Вярно, че кубинците са малко гладни, но те са на принципа "По добре гладен и отпочинал, отколкото сит и уморен!" Поради тази причина не си дават зор за нищо. За всякакви ангажименти и при най-плахи опити да им се намекне за работа отговарят с достойство - Маняна! Което на руски звучи Будет! а на български - Ше стане (някога). То маняна на кубински значи "Утре". но понеже утре пак казват "Утре!", та става едно безкрайно отлагане - т.е "ще стане"...никога обаче не казват, че няма да стане...

Ончо
07 Apr, 2008 | 21:24

Бикове, трандафори, чуй-хуйове от Китай... само един Ончо ви требе. Те го.

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
07 Apr, 2008 | 16:47

Ееее, пък ти за едни ритници ли си? Аз що ритници съм отнесъл до сега пък нищо ми няма. Не се бой, той Краевски е миролюбив. Нали казахме, че няма да се бием, нежно го погали тогава по вртлето. Два пъти, все едно са две малки шамарчета. Гледай да сте насаме да не се излагаме пред хората.

Трандафор
07 Apr, 2008 | 15:51

Бик, шамарите ги бий ти. Аз не съм по тая част. Че в подобни случаи се отнасят ритници.

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
07 Apr, 2008 | 15:43

Е, това изяснява нещата съвсем драги Трандафоре. Просто като срещнеш Краевски някй път, най напред се запознай любезно с него да не каже после, че го бият непознати и с чиста съвест му шибни два шамара зад врата, ама не го удряй много силно - нали все пак е наш човек, пък и трябва да пазим реномето му на водещ във форумите му.

Трандафор
07 Apr, 2008 | 15:21

Не знам вече кой кой е. Дори самият аз се питам - дали съм трандафор? Ако срещна Краевски, ще го питам, макар, че не се познаваме лично.

Mu Tant Hui
07 Apr, 2008 | 14:27

4i4o neka AZ-grubo i despoti4no,kato pitBULL...roga i kopita

Moo 4ui Hui
07 Apr, 2008 | 14:14

na pikaeshtata legnala krava: 50-60 malki kitaeca,no uporiti i ot sardce...shte mu se izpravqt i rogata dazhe,osven 4ervata/pravoto/...konkretno:Mo-o-o-o-o! Stand up,Bull !Be quiet,please!Mozhe bi shte ti haresa...

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
07 Apr, 2008 | 13:26

Краевски,
Имай предвид, че малко по-долу казах на Трандафора да шибне по два шамара на тези с многото никове. Така че имаш два шамара от него, зад врата.
Освен....Ако ти не си и бикобореца и Трандафора в същото време. Брех, мааму стара, нещо много сложно стана, като рекурсивни методи на класове дето викат сами себе си и пълнят ли пълнят стека с поинтери докато гръмне програмата.
Виж какво ще решим въпроса по Соломоновски. Ако ти си Трандафора, просто сам си шибни по два шамара зад врата за всеки ник, който използваш. Може и да не са чак толкова силни, че да се чува плющене.
Така мисля, че ще бъде най-справедливо.

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
07 Apr, 2008 | 13:03

Абе, Краевски, да не би ти да си се маскирал като бикобореца?
Това "Нежни Бико..." ми напомня за тебе.
Абе, момчета не си правете такива майтапи. Извинявай малко се разгорщих в предишния коментар. Ти естествено, че изобщо не си тъп, даже по начина по който ме финтира, смятам, че си почти на мойто ниво по интелигентност. Имам предвид че все пак аз съм и математик и сертифициран супер-програмист и по двете технологии J2EE и VS.NET и т.н. и т.н.
Ама не се крийте бе, аз никога не съм се представял с чужди имена.


бикоборец
07 Apr, 2008 | 12:22

Нежни бико, фънкизирал си се, а това си е чиста рок-чалгия. Мухахахахаха...

vulgar
07 Apr, 2008 | 09:55

edno vreme masovata shizofreniq se izrazqvashe v: edno mislim,drugo govorim,a treto i 4etvrto-pravim. Eto gi i plodovete na 50-60g. kultivirane na demoralizaciq-totalna pri tova

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
07 Apr, 2008 | 09:46

Към бикоборец,
Ама ти не разбра ли, че седящия не е професионален, музикант та да ходи да се учи при някого на музика, бе ач кьопек? Ами той Седящия си изкарва хляба от съвсем друга дейност и ако прочетеш малко по внимателно коментариите ми, щеше да разбереш каква е. За твое сведение моят единствения учител по музика, когото признавам е Джими Хендрикс, ама ти и него сигурно не го знеш шом ми говориш за чалгари!
Вси си мислих че си обиновен тъпак, но ти явно си толкова тъп, че дори не знаеш, че не знаеш че си тъп!

бикоборец
07 Apr, 2008 | 07:34

Точка 10: Седящият бик да се върне в първи клас да повтаря материала, макар че това няма да му помогне особено. :) Подточка: учител по музика да му бъде Майкъл Джексън. Частни уроци - при Азис.

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
07 Apr, 2008 | 00:09

Мисля, че най-после реших дилемата с ревнивия Китаец! Ще ви го опиша като Use Case диаграма от Rational Rose, за да е по ясен алгоритъма:
1. Ако доктора приеме поръчението на Партията и Правителството
се отива към точка 5.
2. Ако Доктора откаже поръчението се отива към точка 3.
3. Поръчението се възлага на Седящия Бик.
4. Седящия Бик вече каза, че ако Докторът се откаже, ще приеме поръчението, така че няма да го питаме иска ли или не иска да оправя Азис. Отива се към точка 5.
5. Азис бива оправен от Доктора или от Седящия Бик, в зависимост от това по кой клон на диаграмта сме стигнали до тук.
6. Китаеца ревнува и иска да бие Доктора или Седяшия. Отива се към точка 7.
7. Доктора или Седящия оправя и Китаеца! Отива се към точка 8.
8. Азис и Китаеца бидейки оправени от Доктора или Седящия, в резултат от добре свършената работа се сбиват помежду си за да спечелят любовта на Доктора или за Седящия.
9. Изход от програмата.

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
06 Apr, 2008 | 23:04

Ама, сега кои сте вие тука, бе! Защо говорите така сякаш мен ме няма!
Тандафоре, ако ги знаеш ония двамата с различните никове вземи да им кажеш: Гел бурда бе ач кьопеци да ви шибна по два шамара и на двамата зад вратовете! 2+2 = 4 шамара общо!

Ваканций Трети
06 Apr, 2008 | 20:50

Прав си.

Трандафор
06 Apr, 2008 | 11:14

Имам чувството, че коментарите се пишат от двама души, които си праскат различни никове. Стига.

Pey Hui-bariton
06 Apr, 2008 | 10:14

4uy Hui,nomera na kitaykata e qsen,no aktualniq e na Ken Liy-ot Hasano-evreyskata bulgarska papla4.Pey sarce!

Sey Hui ot Kitay
06 Apr, 2008 | 09:50

bratov4ede Bay Hui,zna4i ANTIKITAIZAM mozhe,a antisemitizam-NE MOZHE! Bulgaria da ne bi da e yudeyska dazhava ve4e,brat4ed-bez da iska,ili bez da go osaznava?..

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
06 Apr, 2008 | 09:48

Едно съвсем малко уточнение. Случката беше в края на Септември през 1975-та.

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
06 Apr, 2008 | 09:31

Към бикоборец,
Ама няма проблем с Азис бе момчета. За мен той е една красива девойка. Аз не съм ли ви казвал колко обичам мангалките. Ами едно време като ученик колко пъти съм ги водил на разходки в парка, в гората, в царевичака изобщо където ми падне. Те са много всеотдайни и любезни. Изобщо хубави, жени и се държат с достойнство. Веднъж ходихме с една такава девойка в Руския клуб на Добруджа и Славянска, това съвсем серизно ви го говоря, беше по татово време и цените там бяха нормални. Момичето беше много красиво. Приличше на мексиканка или испанка... Накрая не ми даде да платя сметката и докато не ми тикна в джоба половината пари не миряса. Ако не вярвате питайте Вальо Пензата от Сандански. Вальо сега го раздава композитор...Той тогава също много и беше навит, само че аз го изпреварих и от тогава ме намрази, макар че свирехме в една група. Пейо от Спринт ни беше тогава барабнист. Ако не вярвате питайте и него. А случката беше през 1975-та.
Аз също с удовлствие бих се заел с неговия (на Азис) проблем, защото е красив(а), ама при наличието на Неудържимия Тайфун на всички форуми Доктора, просто смятам че той е по-достоен и ще се справи по-добре от мен. Сега, помислете малко, къде съм аз къде е Доктора.
е, ако доктора се откаже, аз с удоволствие ще предложа на Азис да му реша проблема. Само сега пък Китаеца да не вземе да ревнува?



De Hui De ot Kitay
06 Apr, 2008 | 09:22

do vsi4ki bratov4edi - ostavete horata da govorqt! Bulgarin mnogo govori,malko varshi...a i da varshi-ne e kakto trqbva

Bay Hui ot Kitay
06 Apr, 2008 | 08:47

Petocvetniq,stiga s tozi "antisemitizam"ve4e,be...obezcveti se ve4e tazi izmislena duma. Trqbva li i v Kitay evreite da pusnat atomna bomba,4e da imame pravo da gi kritikuvame? Samo deto mislq osaznavash,4e shte im e trudno vsi4ki Hui da zatriqt... oshte po-malko v Dupnica da ni zaselqt...

бикоборец
06 Apr, 2008 | 08:42

много скачаш срещу Азис, бик, ще си помислим, че имаш личен мотив...

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Angry Sitting Bull
06 Apr, 2008 | 08:22

Знаете нрава ми и това, че обожавам да съдърля с някого, дори с цели групи хора. Даже предпочитам да идват и да си отиват на групи, защото нямам толкова много свободно време да се дърля с всеки поотделно. Затова директно ще отперя един въпрос на Доктора, няма смисъл да казвам, че говоря за д-р Чолаков, то тук други доктори няма. Имаше преди един, ама дойдоха двама с носилка и един с лопата. Оня с лопатата го шибна два пъти по тиквата, за кеф и удоволствие и го отнесоха нанякъде. Та въпроса ми много уважаеми Докторе (сега аз знам, че не вие а баща ви е доктор, но мисля, че няма начин да не сте наследили тази благородническа титла от него) кой е тоя Главинчев, ако смея да запитам? Кой е този ач кьопек та му отделяте толкова много внимание? Да не е роднина на турския султан Абдул Азис 2-ри? Че той не умря ли доста отдавна? Като казах Азис та се сетих и за Костинбродския мангал. Абе, тоз мангал няма ли някой достоен българин (или по-добре май турчин) да му ог отпери отзад та да миряса! Ама много незадовелен бе! Ама то китайци, японци, монголци около него и тоя все иска още и още...
Докторе, в теб ми е надежадата! Като гледам какъв си неудържим и напорист по всички форуми, мислия, че на теб са пада честта да свършиш тази благородна и отговорна работа, та да миряса малко мангала му с мангал...
Искренно твой,
Горе пише кой

Петър Краевски
06 Apr, 2008 | 08:21

Афродизиак, благодаря ти, че прочете. Лично аз бих добавил още много неща, но мястото е ограничено. Всъщност, пуснах в сайта моето изказване по зададена тема в БНР. Темата зададе Весел Цанков за едно от неговите предавания. Ако прочетеш текста, минава точно за 5 минути, което беше и едно от изискванията. Както и да е. Честно казано, веднага бих добавил в статийката нещо и за часа по биология. Представи си, че са стигнали до урока за клонирането и малкия Петьо става, па казва:

НАУЧЕН ПОДХОД

С екип от биолози стари
клонирахме едно магаре
и се получи чуден резултат –
клониран депутат!

Весела неделя! :)


4uy Hui ot Kitay
06 Apr, 2008 | 08:15

Peresopol,ne sekne taka v internet,please!

Аф...роди...зНак
06 Apr, 2008 | 02:22

P.S. Чолаков просто е объркал адреса, не му се сърдете. Случва му се често. Иначе човека е свестен, слушах го по една кабелна ТВ.

Краевски, много ми хареса статията, опитах се да приложа мозъчна дейност и поне едно 4-стишие да добавя, но освен да римувам География с Мафия - друго не можах да родя,.. Дали да пробвам с "Гинко - прим"? Рекламата ми го препоръчва почти като заместител на таланта?!?


Багратион Пети
05 Apr, 2008 | 22:18

Г-н Чолаков, не смятам, че вашият коментар има някаква връзка със статията на Краевски. Моля, не използвайте пространството тук за антисемитска пропаганда.

STEFAN D-R D TCHOLAKOV - SVERI
05 Apr, 2008 | 21:30

*****

Параспул
05 Apr, 2008 | 16:44

Към Хуй от Китай:
Г-н Хуй, кандидатирайте се за ординарец на Путин. Побързайте, за да не ви изпревари Курникова, щото тогава ще ви заврем в Дупница.

Hui Piy 4ay ot Kitay
05 Apr, 2008 | 16:17

...sega i az shi moga da se kandidatiram za darzhavna sluzhba,nali mozhe ve4e?

Ваканций Трети
05 Apr, 2008 | 08:15

Тройната коалиция е окупационна сила. Крайно време е да излезе във ваканция!

Параспул
05 Apr, 2008 | 08:12

Нежни бико, за продажниците ваканция няма. Заради парата и езика ще ни бастисат, и самосъзнанието ще ни унижат, па и паметник на продажниците ще издигнат. Така е като има кой да им се подлага за паница леща.

Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
05 Apr, 2008 | 05:14

Петре, това е една от последните ми творби:

http://www.youtube.com/watch?v=S_yNJaRYa2E

Enjoy!


Gentle Noble-Fair Well Educated Sentimental Sitting Bull
05 Apr, 2008 | 05:06

Сега, преди да почнете да ме ругаете, съобразявайте се кой стои насреща ви, да не стане като с оня, преди известно време, дето бил гаджето на Кайли...

Gentle Noble-Fair Sentimental Sitting Bull
05 Apr, 2008 | 04:55

Абе не знам това с ваканцията кък е, но нещо се мъте в парлимента -някакъв закон билгарския да не бил задължителен за изучаване.
Абе тук нали сме в Булгария, щото вече взеха да ме обземат симнения киде съм всищност.
Ето виждате, че вече пиша на развален билгарски. Или може би аз пише вече на новобилгърски? Куй ке ми отгивори?
Аз мисли, че билгарски трябва да е задильжитилен, но да има и турски.
Защото:
"Гел бурда бе ач кьопек да ти шибна два шамара зад врата!" Това ако може някой да го каже по добре на билгарски ке му кижа евалла. Аз лично турския в този му вид го употребявам всеки ден, за да изразя чивствата си към някой низдрави илименти в упществото - ачкьопеци, гьонсурати, гьотверени, кютуци и прочее идиоти.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.