Факти, Анализи, Коментари
   22 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сламено правителство, парцалена държава
Николай Заяков - 28 Март 2008
Когато не остане друг за арестуване, Румен Петков ще трябва да арестува себе си. Ега ти държавата.
Николай Заяков
Николай Заяков

Неведоми са пътищата. Това правителство със страшна сила напомня едно друго, пак с мандата на ДПС и пак доминирано от БСП. Не зная дали групата граждани, до която се свихме, си дава сметка, че се върнахме пак там, от където тръгнахме. Олигофренията е всеобща. Този път – под чадъра на НАТО и ЕС. Разлика май няма.

Цяла седмица вече из България се подмятат парцали. Един парцал цапа, след него тутакси друг парцал бърше, но тъй, че цапаницата става още по-непрогледна. Явява се трети парцал, който се опитва да произведе от цапаницата картина. Предполага се, че колкото по-високо е нивото, толкова по-нищожно е внушението. Г-н министърът на министерството на специалните ситуации разхожда карикатурнатата си усмивка от газета в газета и с фасона на кабинетното пиянде дава взаимно изключващи се интервюта. Не  остана човек в държавата, когото да не е заплашил. И децата разбраха, че сума ти дни вече този човек търси кого да обвини за собственото си пропадане. Изглежда невероятно, но това се случва.

И представяте ли си, случва се пред погледа на натовските и европейските посланици, които със сигурност вече се чудят в държава ли са акредитирани или в долнопробна кръчма. Съдете сами.

В медиите е отпечатана справка за нерегламентирани разговори на голяма клечка от служба БОП. Човекът си иска своето, а говоренето му съдържа незавоалирани намеци за искане. Както и да е, всеки иска нещо, всеки е в нужда, всекиму едната заплата не стига. Впечатляваща е обаче простотията в тези разговори. Трудно е да повярваме, че лице с такова говорене и с такъв език е представител на висшия етаж в МВР. Създава се впечатлението, че работата в тази институция не е повече от една лакардия, някакъв битпазарен алъш-вериш, нескопосно замотаване на следите или оплитане на милиционерски кълчища. Излиза, че МВР е последният пристан на бандитите, нещо повече, че не институцията плаши лошите, а лошите са взели страха на институцията.

Един неадекватен млад човек с руско презиме, лансиран от Ахмед Доган за премиер, представя всичкото това просто като случващо се. Някакъв зам. министър, пак лансиран от Доган, в упоение рецитира крилатата фраза на Нейчо Неев: Ега ти държавата, щом аз съм й  министър! Ега ти, повтаряме и ние.

Висш полицейски началник дава политическа пресконференция. Същият влиза в софийско кафене, където журналистът Коритаров и о.з. генералите Атанасов и Танов си говорят, и вследствие на пребиваването му там из газетите се появява снимка на тримата. Ега ти държавата.

Ден преди да се яви пред парламентарна комисия, ген. Илиев е арестуван показно, а г-н Главният прокурор лицемерно съжалява за случилото се. Не остана човек в тая държава, който да вярва на прокуратурата. Откакто е вътрешен министър, г-н Петков арестува наляво и надясно, говори си каквото му падне, арестуваните биват оневинени, но него нищо не може да го спре. Изкара гнусни всички ни, а не ни пита дали пък случайно ние не се гнусим от него. Изглежда, че в БСП всички са зависими от някой Румен и че всеки Румен си има своето БСП. Премиерът с руското презиме оня ден изкара нас виновни за проваления си ментор. Какво знае Румен Петков, което ние не знаем. Нищо, или поне нищо съществено.

В МВР всички са къртици, тъй  като министърът ги е натикал в миша дупка. Ще има още арести. Развръзката обаче не е толкова далече, колкото би им се искало. Очевидно министърът вече губи контрол, както над ситуацията, така и над себе си. “Падение”, “низост”, “гнусно” – това е неговият оскъден речник. За жалост, тези епитети идеално пасват на поведението на самия вътрешен министър.

В същото време премиерът, изпаднал в необяснима зависимост от своя подчинен, ни представя случващото се като оздравителен процес, т.е. заболяването се представя като лечение. Управляващите са в пълна прострация. Характерното за това състояние е, че в него се влиза, но от него не се излиза. След Куйович и Муйович, идва ред и на Уйович.

Когато не остане друг за арестуване, Румен Петков ще трябва да арестува себе си. Ега ти държавата.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

А.
04 Apr, 2008 | 13:13

Поздравления, Заяков!!
Не спирай да пишеш, и... не се съмнявай - има хора, коита четат!

Adolfino
30 Mar, 2008 | 18:23

Всички от това правителство са зависими един от друг: министър-председателя от министъра а той от бандитите и Русия Гоце от ДС и от Русия и други от бандитите и от ДС и от КГБ и като теглиш чертата или търсиш общия знаменател получаваш братска страна

4uy Hui ot Kitay
29 Mar, 2008 | 09:34

gleda slusha ne razbira...po-trudno ot kitayski,taz drzhavata - Bulgaria iskam da kazha.Nie v Kitay vadim o4i,vie pishe vezhdi na prestupnik.No te may o4i nqmat sigurno,trqbva da prisazhda o4i na zhaba - hem da gleda,hem da ne vizhda tebe.I but4eta ne stava zhabeshki ot tqh-ska4a,bqga i krastavo-kato ministar-predsedatel May Stani,stani yunak-stanisheviq,kato ne mu stava kak da bide shefff

vulgar
29 Mar, 2008 | 08:40

"nevedomi sa patishtata"...Gospodni,g-n Zaqkov. Na laynqra Petkov sa vedomi-ostavqt laynqna dirq i...mirishe

Asensi
28 Mar, 2008 | 18:53

поздравление за статията, много е добра

Genadi Vachev
28 Mar, 2008 | 11:56

egati dargavata a toq piqnica Rumen Petkov moga da mu oredq le4enie v 4ugbina


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.