Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Да живее братската дружба!
Евгений Тодоров - 21 Март 2008
Дано сръбските братя прочетат възванието на нашите интелектуалци и се уверят колко ги обичаме. Особено катаджиите.
Eвгений Тодоров
Eвгений Тодоров

Малко се поразмотавахме преди да признаем Косово - като хитра любовница, която не се отдава веднага, дърпа се артистично  няколко дни, за да не я помислят за курва, но най-накрая го прави. Защото просто няма как.

За разлика от управляващите обаче стотина интелектуалци държат на честта си. Стискат краката и бранят девствеността си.

Подписката им ,която бе публикувана тези дни, е направо вълнуваща.

Основният им  аргумент срещу признаването на Косово е направо възрожденски. Припомня се, че сърбите са наши  “братя по кръв и вяра”.

Крайно време беше да се каже гръмко и ясно, че в политиката освен интереси има и “братство”.

Лошо ли ни беше 45 години редом с такъв брат по кръв и вяра като Съветския съюз?

Само че тогава сърбите не ги признавахме много за братя.

Моментът обаче дойде – точно наближи моментът да се обединим всички православни славяни, и американците пак развалиха работата.

Представяте ли си каква сила можеше да станем – руснаци, българи и сърби. Остава въпросът дали да поканим в братския съюз македонците. Те са даже нещо повече от братя по кръв, но напоследък техните вестници пишат враждебни неща за нас. Защото вестниците и политиците им са под сърбоманско влияние – както знаем всички.

А, сега нещо започнах да се обърквам.

Защо сърбите са лоши, когато объркват главите на нашите братя македонци. Под тяхно влияние в Скопие даже ни наричат “татари” – тоест излиза, че  не сме братя по кръв. Но тези антибългарски прояви всъщност не са присъщи на братята сърби, те просто са ни малко обидени за подкрепата ни за Америка. Което стоте интелектуалци припомнят правилно. Но за всичко това бяха виновни единствено Иван Костов и Петър Стоянов, а не българският народ.

Ако сега не бяхме признали Косово и се бяхме прегърнали, даже братята можеше да ни върнат Западните покрайнини. Макар че там си живеем открай време по братски.

Тези дни научихме, че и в Косово имаме братя по кръв – някакви горани. Оказа се обаче, че те не са братя по вяра. Тогава – ресто с дружбата.

Вярата е много важно нещо. Когато в Сребреница братята сърби изклаха хиляди наши небратя, не си спомням някакви интелектуалци да подписаха протест. И правилно – основен белег на българския интелектуалец е да поставя правата вяра над някакви си човешки права.

Та дано сръбските братя да прочетат възванието на нашите интелектуалци и да се уверят колко ги обичаме.

Дано това възвание да стигне най-вече до сръбските катаджии, та да се смилят и да не ни глобяват масово, когато пътуваме през Сърбия.

Защото сега е видно как героичният български народ трепери от страх – как ще мине през страната на нашите братя по кръв и вяра, без да го глобят, без да му спукат гумите или поне без да го напсуват.

Голям страх ни тресе и за всичко са виновни американците.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
25 Mar, 2008 | 15:45

...ey,dokoga shte vi kazvam:dvama/bulgari/se karat-Solomon Pasi pi4eli

ГАРГАМУШ
24 Mar, 2008 | 23:35

SD, ЩО СА НЕРВИШ, БРАТО? ПРЕДЛОЖИХ ТИ ДА СЕ ОБОСОБИШ КАТО ОТДЕЛНА СТАТИЯ, ЗАЩОТО ТУКА Е МЯСТО ЗА КОМЕНТАРИ, А НЕ ЗА ТЕЗИСИ НА ТРИНАЙСТИЯ КОНГРЕС НА ПАРТИЯТА. И АЗ КАЗАХ.

SD
24 Mar, 2008 | 14:24

ГАРГАМУШ,
Явно си любител на "късите пасове" - 5-6 словесни престрелки, с които обикновено се "клъцва" евентуален опонент по мнение. Подобни проблеми в кабелната телевизия се решават с помощта на дистанционното - като се прескочи скучното предаване или филм, а във форумите "нечетивните" по-аргументирани мнения или коментари се преодоляват много лесно - с мишлето и се спираш на такива, където се квалифицират качествата на някой колега форумец с цветисти изрази и тарикатски квалификации или с изчанчен български диалект и те обхваща един КЕФ КЕФ КЕФ - изобщо блаженство. Всичко е въпрос на вкус драги. Друг път ако срещнеш подобно мнение, просто правиш с мишока "клик" и бъди сигурен няма да се обидя, защото уважавам свободата и възможността на избора, по принцип. Бъди здрав и по-четивен от мен. Казах.

ГАРГАМУШ
24 Mar, 2008 | 09:27

SD, КОМЕНТАРЪТ ТИ Е НЕЧЕТИВЕН - ЦЯЛ ФЕРМАН. НАПИШИ СТАТИЯ, ПУСНИ Я, ЩО НИ МОРИШ ТУКА?

SD
22 Mar, 2008 | 23:37

Авторът, както и всички наши политици и политолози играят театро на сцената "Балкани", като че ли не знаят или не искат знаят кой е написал сценария, който се разиграва и ще се играе в близките години пред очите ни. За тях е важно кой им плаща /а, някои безспорно и от идейни съображения/ и не ги интересува, че бъдещете поколения ще им сърбат попарата. Накратко, коне с капаци, не виждащи по-далеч от носа си. Говори се за косовари, българи, сърби, руснаци, панславизъм, но не и за панамериканизЪм, не и за геополитически интереси, контрол върху енергийните нефто и газопотоци, а след 30-50 години ще се борят за контрола и върху сладките водопотоци. Така, че всичките те, подскачайки на сцената се стараят да не се вижда, какво става и какво се готви зад сцената на театрото, защото знаят, че обикновеният човечец най-много се интересува да има хляб и зрелища и не се замисля, какво го чака на следващия ден. Прекалено много e стресиран от протискащото гo ежедневие, за да се замисля много. Засега виждам само форумеца Bagration, който загатва , че разбира за какво иде реч, но изглежда умишлено се въздържа да ни светне по въпроса и ни разкаже за какво е тази цялата игра. "А тя, опърничавата Сърбия се е подложила за пореден път на Русия и за пореден път ще бъде изиграна, защото руснаците нямат ресурс за продължителна стратегичеста игра на Балканите. И не само тук." Умно е момчето. Точно така - става въпрос са стратегическа и геополитическа игра. А "братската дружба", за която говори авторът е следствие от голямата игра на великите европейски сили, в която през последните 60 години успешно се намеси и Биг Брадъра - САЩ.
1. Кой през 1978 г. се намеси и редуцира резултатите от руско-турската война, като не позволи създаването на голяма и силна трета българска държава върху всички територии на бившата втора българска държава /преди да ни ощастливи турското "присъствие"/ ? - сегашните ни големи братя в ЕС: АвстроУнгария, Германия, Англия, Франция - на Берлинския конгрес, а събитията: Съединението в 1985 г., Балканската война 1912 г., Междусъюзническата война - 1913 г. и т.н. са следствие от това "благоприятно" за България решение на Берлинския договор. Значи тогава не разрешиха да се създаде държава върху териториите, населени с български етнос, а сега може – сами създадоха Косово. За кой ли път “интереса клати феса”.
2. Кой след края на ПСВ създаде изкуственото образование - Югославия - същите сили, а защо ? - за да бъде буфер на болшевишската зараза идваща от Русия. След ВСВ опърничавата Югославия на Тито, също се оказа много нужна в противопоставянето й срещу Сталин и СССР.
3. Кога стана излишно образованието Югославия ? - когато се разпадна главната опасност за западните велики сили - соцлагера и СССР, а грешките на сърбите в Косово /провокирани успешно от косоварите-албанци, включени вече от западните велики сили в геополитическата игра/, са само повода големите брадъри да започнат изпълнението на геополитическия план за 21 век- хуманитарни бомбардировки над Югославия, провокиране на сепаратизъм, а сега създаване от САЩ и НАТО на първата своя държава в света – Косово, която е и първата наркодържава. САЩ успешно преодоляха непокорството на старите западноевропейски страни – Франция на Саркози и Германия на гедерейката Менцел и заедно с останалите страни на НАТО създадоха и признаха наркодържавата Косово – независима от Сърбия, но много зависима от САЩ и НАТО, затова и веещите се знамена на САЩ по повода в Прищина бяха повече от знамето на майка Албания.
Няма други, като аглосаксонците, които да имат геостратегия още преди 100 години и така последователно да я следват, независимо кой е на власт – републикаци или демократи. За такова държавно управление може само да се завижда. За сравнение, България е единствената страна може би, която няма изработена национална доктрина, още от създаването си преди 130 г., затова и през този период се е включвала винаги към губеща международна коалиция.
В коя друга държава, като в САЩ, Конгресът й е изработил и приел “Стратегия по националната сигурност през 21 век” ?. Дори Русия, която през последните 7-8 години се поизправи на крака, не може да се похвали с такава.
Ако има нещо, за което трябва да се уважава Америка, това е, че в повечето случаи са имали управници - държавници, които неотклонно са действали според държавните си интереси, формулирани в национална доктрина, с дълбок поглед далече напред във времето. Известно ли е на играчите на сцената, че преди 15 години ЦРУ е изработило план /в духа на геополитическата стратегия и тактика/, съгласно който следва да се прекроят границите на Балканите, така че да може трайно да се настанят САЩ в този район, и както виждаме плана се осъществява последователно и успешно, а следващите стъпки – ще ги видим скоро.
Какво трябва да знаем, когато чуем думата Косово? :
1. Област, в която в началото на 20 век албанският етнос е бил 15-20 % от населението, а сега е 90 %, вследствие на планиран отпреди 130 години демографски бум. Албанските семейства са задължени от години да отглеждат по 8-10 деца. Както е казал един албански вожд “сърбите ще ги бием со ку...ц”. Е, накрая пуснаха в действие и Калашника за да ускорят процеса.
2. Главното препитание на албанския етнос е наркотрафика. В момента от албанската мафия се страхува и “Коза Ностра”. Албанската мафия контролира 40 % от наркотрафика в САЩ и ЕС. Албанците имат силно лоби и в американската администрация. Идете в Македония и вижте какви са къщите на македонците и тези на албанците.
3. Преди 7-8 г. косоварите са печелили от наркотрафик около 40 милиона долара. А след 7-8 годишно присиствие на САЩ и НАТО /под техните “зорки” очи/ косоварите печелят вече годишно по 2 милиарда долара !!!!!. Дали “гостите” не знаят за това ?. Едва ли.
4. Върху закупени 500 хектара земя от Джордж Сорос, от голяма американска компания, в която “случайно” се оказва съдружник и симпатягата Бил Клинтън /по времето на който започнаха “хуманитарните” бомбардировки върху сърбите/, през последните години беше построена най-голямата американска военна база извън САЩ -“Бондстийт”. Така САЩ си имат голям непотопяем самолетоносач-плацдарм на Блаканите, от който в момента котролират цялото въздушно пространство – до Кавказ. Е, как няма да признаеш пръв Косово. На САЩ и НАТО не им трябва нова държава, трябва им територия, от която могат да действат свободно и необезпокоявани по всички посоки на света. А, от турска територия, примерно, не може така. Преди 3 години, въпреки че предложиха на Турция 26 милиарда долара безвузмездно, Турция не разреши от нейна територия /базата “Инджерлик”/ да се удари Ирак –информация за размишление.
5. Създаването и признаването на независимо Косово означава, че САЩ са установили окончателен политически и икономически диктат над ЕС.
6. Дава се старт на около 2500 временно потушени етнически конфликта по света, което ще доведе до голям хаос и напрежение в междудържавните отношения, а както знаем най-добре се лови риба в мътни води. А, кой е риболовеца, познайте от първи път.
7. Косово трудно ще функционира като самостоятелна държава и в нея ще трябва да се наливат милиарди долари през следващите години и да се издържа – главно от ЕС, значи и от България.
И последно, кое наложи тези дни САЩ да вземат решение да доставят оръжие на “мирно” Косово ?. Дали няма достатъчно оръжие в Косово ?. При падането на тоталитарния режим в майка Албания бяха отворени и изпразнени всички военни складове – бяха взети 2 милиона единици огнестрелно оръжие, даже някои си откараха и цели танкове на село, от което бяха иззети после едва 30 %, срещу предложено изкупуване. Така, че и в момента-без братската помощ на САЩ, сигурно и за всяко албанско бебе ще се намери калашник. А, Армията за осовобождение на Косово бе разоръжена от НАТО само частично и всички си пазят в къщи още камуфлажното военно облекло и при първия зов, редиците на АОК ще бъдат оформени. А, защо, ще разберем скоро.


valentin
22 Mar, 2008 | 22:58

suzdavaneto na svobodnata narkozona kosovo i metohia i priznavaneto i e grubo nasilie na mejdunarodnoto pravo! i to shte donese domino efekt na sveta. reshenieto e vzeto ot judo-masonskata plutokracia.za BULGARIA to e vzeto ot chetirimata chujdenci upravliavashti nasia narod vupreki voliata mu.te sa:simeon ferdinandov kohani-ungarski hazar,georgi zaiakov hoh-pirinski-rutenski hazar,sergei jakov-ukrainski hazar.chetvurtiat e ahmed demir jigrov-agenta sava.za dobavka petia e goze sedefchov,sushto agent.ta kakvo da ochakvame ot vrajdebni chujdenci.shopite otgovariat sarkastichno-"ot kjoravo oko sulza".otnovo za 100 godini BULGRIA e zobikolena otvsekade s ne-priateli.a za neshtasnicite-shovinisti na zapad ot morava,i kopaonik planina shte dobavim,che te veche ne sa nujni na judomasonskata geopolitika.ZA BULGARIA!

100 въпроса
22 Mar, 2008 | 21:34

За признаването на Косово могат да се кажат колкото лоши неща толкова и добри. Което означава че каквото и решение да беше взела България винаги щеще да има някои недоволен вътре или извън държавата. В случая държавата избра решението на 2- ма от тримата големи а именно Америка и ЕС. Всъщност Русия само се пъне за спорта иначе и е писнало да решава чужди проблеми, и отдавна е заела друг курс. Ако искаше да направи нещо щеше да го направи когато бомбите падаха в Белград. Радвам се че това решение не бе взето на база на емоционални чуства: - за самостоятелно Косово заради двуличната политика на Сърбия през последните 140 години (които се чуди защо 140 да иде да прочете за ревулюционното движение на Раковски), или Не за самостоятелно Косово заради братските славянски чувства. България просто възприе политиката на ЕС.

Темата е деликатна. Всъщност гледам че и вие господин Тодоров повече редите факти отколкото вземате страна. Истината е че Европа като политико икономическо формиронование няма нужда от остатъци от стари порядки на своя територия. Всички ние в региона имаме само едно бъдеще и това е ЕС. Сега следващата стъпка е всички бивши югославски републики да станат членки на ЕС зада бъдат гарантирани човешките права на отделните етнически групи. В противен случаи ни чака модела на Израел и Палестина и непрекъсната спирала на кръв и насилие.

Бугаро-татарин
22 Mar, 2008 | 19:04

Браво на автора, време ни е да си направим сметката повече сърбите, или неосъзнатите осъзнатите си братя македонци, дето сръбската пропаганда, маскирана като югославска им трови съзнанието пък и им е ирязала главите от Междусъюзническата война досега. Пък който иска да им защитава завзетата с оръжието "Бебе" територия, да отиде четник в Косово. Пък кога нашите от Западните покрайнини поискат автономия, да се прехвърли с четата там. Рубладжии е имало, има и ще има, докато Московците ни броят за Задунайская губерния и заповядват при "революционна ситуация, Септемврийски въстания, като преди това са измислили "доктрината" за неутралитет на своите слуги - комунисти у нас борбата между градската и селската буржоазия. Ако интелектуалците си спомнят, тогава земеделците още на 9 юни са поискали съюз в борбата си срущу военния преврат на други "патриоти". Сющите после "осъществиха" Деветосептемврийското въстание с военни части.

Багратион Пети
22 Mar, 2008 | 17:55

България трябва да следва собствените си интереси, а не да се подлага на Сърбия поради некви измислени "братски" чувства. Тея същите "братя" ни удариха ножа в гърба при Съединението на България, та нашите капитани трябваше да сритат високомерните им генерали. Сърбия винаги е била срещу България. Истинската Сърбия е малка без Косово и без Войводина. На нас не ни трябва силна и Каинска Сърбия на границите. От назионален интерес за българите е Сърбия да бъде малка, укротена и по възможност, в бъдеще, в ЕС. В момента протича процеса "укротяване на опърничавата". А тя, опърничавата Сърбия се е подложила за пореден път на Русия и за пореден път ще бъде изиграна, защото руснаците нямат ресурс за продължителна стратегичеста игра на Балканите. И не само тук.

band
22 Mar, 2008 | 08:44

...naistina trudno e s edna banda da pobedish evreyskata mafia,scorpio,ama tvoqta tikva moozhe

vulgar
22 Mar, 2008 | 08:33

koy vi razbuta zmii i skorpii,koy vi nastapa?

до Една Българка
21 Mar, 2008 | 16:40

Тъпо мнение, драга. А на всичкото отгоре и промито.
То Грузинците дали са ни братя? Явно по вяра са - християни са много преди кой да е славянин - ама и по кръв трябва да са защото цялата руска върхушка се е направила на аристокрация чрез грузинска жилка.
Да ама Абхазия и Южна Осетия ги цепят едните братя от другите. Явно въобще не ги бръснат за братя.


Scorpio
21 Mar, 2008 | 16:03

Празноглавци изказват мнения... Трагедия! Реших и аз да се включа.
Американците, дето някои толкова много мразят, имат една приказка: "Мнението е като дупе - всеки си има такова". Обвиняват Америка, че се прави на "световен полицай", че се намесва навсякъде... Ами аз не съм чувал все още някоя държава да призовава Иран, Китай че и Франция даже когато имат проблем.
Някои искат да видят Русия пак всемогъща и въоръжена и България под руското крило. Руснаците толкова много пострадаха от промиването на мозъците по време на комунизма (че и след това), че от велика и надарена нация се превърнаха в пословични пияндета. Путин и бандата му арогантно се разправят по комунистически с всеки, който е про-демокрация, убиват журналисти... Наистина ли искаме да станем руски "партньори"?!


vulgar
21 Mar, 2008 | 15:03

edno neshto ne mozhe da se otre4e na 4ifutite,na prozelititeim i na podvlastnite tqm mekereta-taka izvartat neshtata,4e vinagi DRUG da se izkara vinoven za grehovete im...a tova sa vse pove4e i pove4e narodi po sveta,koito te nastoy4ivo obezli4avat ako ne sa v sastoqnie izobshto da ZALICHAT

бай
21 Mar, 2008 | 15:02

Ей, ЖЕНЯ, ПАК ЛИСЕ ПРАВИШ НА ИНТЕРЕСАНТЕН?
Ами мойто момче, че ти отдавна си престанал да стискаш кълките и си се навел разчекнал ги йощ като юноша бледи на червените, после продължи позата при сините и Сорос. Ех, навици, навици!

Една Българка
21 Mar, 2008 | 14:30

Така е наистина, по принципа на "преклонена глава сабя не я сече" не рискуваме, а само губим достойнството (за пореден път). Във Франция например тази поговорка не е известна.

от автора до Една Българка
21 Mar, 2008 | 14:09

Не разбирам каква е връзката между непризнаването на КОСОВО и Родопите? Впрочем има връзка - ако изучим грешките в сръбската история внимателно, тогава ще знаем как да си запазим Родопите. А ние се опитваме да вървим в коловоза на грешките и да ги повтаряме.

Една Българка
21 Mar, 2008 | 12:47

Обожавам саркастичния Ви стил, толкова колкото Вие признавате основанието на отвореното писмо на 100-те непродадени души.
Каня Ви да погледнете малко по6далеч от ръба на носа Ви и да предвидите останалите последствия освен катаджийските контроли. Каня Ви да си представите още от сега как ще Ви заболи задника когато всички други Балкански държави признаят бъдещите самопровъзгласили се държави "Родопите" и други подобни - те нямят брой. Може би в такъв случай очаквате помощ от любимите Ви американци (като говоря специално за тези които са на власт и промиват мозъците на нашите политици - имам пред вид редовните разходки на български политици до Щатите за да им се "обяснява" що е "демокрация" - да не говорим за това че най-малко американците могат да дават такива уроци).
Май поговорката известна в цял свят "Не прави на другия това което не искаш да ти направят" или не е позната на българския министерски съвет, или му е позната, но той няма нищо против това да го боли задника !

VULGAR
21 Mar, 2008 | 12:22

A be dokoga shte otazhdestvqvate evreyskiq SSSRE s Rusiq be,kaputi?!?SSSRE,koeto naistina UNISHTOZHI Rusiq i 60mln.rusnatsi,za razlika ot izmislenite 6mln.evrei v izmisleniq ho-holokist...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.