Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
На борба с американския начин на живот
Евгений Тодоров - 25 Февруари 2008
Сърбите пак излязоха по-юнаци от нас, пред техните, нашите протести приличат на селска вечеринка
Евгений Тодоров
Евгений Тодоров

Сърбите пак излязоха по-юнаци от нас. Направиха си демонстрация, пред която нашите протести срещу правителството приличаха на селска вечеринка.

Сръбските патриоти попиляха американското посолство и още де що видят наоколо. Включително “Макдоналдс”.

Не е ли време да последваме примера на нашите православни братя?

Защо ни са и на нас тези закусвални – проводници на американското влияние? И храната им не е здравословна, както е известно, и човек не може една цигара да запали. Камо ли да си поръча едно малко поне.

Американските закусвални убиват българската идентичност  - става дума за традиционните баничарници и  шкембеджийници, които биват изтласквани от централните улици, а на най-хубавите места в градовете никнат макдоналдсите. Ако остане празно място – там се намесват пък дюнерджиите.

Специалисти казват, че има връзка между пълненето на стомаха и промиването на мозъка. Така че от това кой с какво закусва зависи и как ще мисли.

Много опасно е празнуването на рождени дни в американските закусвални – така децата още от най-ранна възраст възприемат американския начин на живот.

Можем да последваме примера на сръбските телевизии, които свалят американските филми от своите програми. И на тяхно място слагат руски.

Предлагаме да направим и ние същото. Стига американски бози –искаме истинското руско славянско изкуство.

БНТ да отвори своите архиви и да извади старите незабравими съветски филми. Може да се възстанови и старата традиция в петък да се дава съветска, пардон, руска телевизия. Тази норма може да стане задължителна и за другите телевизии – с една малка промяна на закона. И сега в Закона за Радио и Телевизия има един малък антиамерикански текст – казва се, че 50% процента от програмата на всяка телевизия трябва да бъде европейска. Но като се има предвид колко европейски страни подкрепиха американския план за Косово, може текстът в закона да се промени така “50% от телевизионните програми трябва да са произведени в държави, употребяващи кирилицата”. Просто и ясно. Само не помня дали монголците още пишат с буквите на Кирил и Методий и да не се наложи всяка вечер да гледаме монголски филми.

Има още един проблем – Интернетът. Покварените от американското влияние младежи и девойки ще продължат да гледат вредни американски филми на компютрите си.

Ако забраним интернета – нашите сръбски братя сигурно се канят да направят и това, тогава обаче няма откъде да гледаме литургиите на пловдивския митрополит дядо Николай.

А може би е най-добре да си направим свой интернет?

На този етап едва ли нашите учени ще се справят с тази задача, няма да се справят даже сръбските. Но ако привлечем и руските военни специалисти, които безспорно са най-добрите в света, няма начин да не успеем.

И тогава православният свят ще си има свой интернет, който ще работи само на кирилица.

Ще си имаме и “Гугъл” – само че ще трябва да му измислим име.

Предполагам, че сърбите ще искат да се казва “Цар Лазар”.

Но ние няма да им отстъпваме.

Защото братя- братя, но всеки трябва да си държи за своето. Ако трябва и със сила.

Което се доказва от общата ни балканска история.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
18 Mar, 2008 | 13:15

Todoroff,ne sravnqvay Rusia i SSSR-poslednata e 4ifutska,koqto uni6toji ruskata, *****

Noble Sitting Bull
05 Mar, 2008 | 08:45

Евгений, според мен ти си перверзен.
Ама как можеш да се кефиш на първобитните тупани (ударението е на а), които се връзват на твойте приказки тук! Нарочно ли ги ръсиш такива, та да видиш кои шарани ще се хванат на въдицата?
Oсобено последния тук, някакъв си Мони, дето е толкова тъп, че дори не знае че е тъп.
А може би искаш да отсееш умните от глупавите - в смисъл, които се вържат са глупавите, другите са умните? И после да направиш статистика на коефициента на интелигентност на населението.
Абе, отдавна подозирам че някой от някои послоства ви поръчва нарочно да разлайвате форумите по зададени от тях теми, за да видят какво мисли населението по различни въпроси.
Това не е зле, даже бих казал че е много добре - не е гениално, но е добре. Така имат полезна обратна връзка по даден въпрос. Така по-лесно се управлява масата, като имаш информация какво мислят.
Мдааа, ако е така - значи все пак по свирката на Бжежински, а не на Чомски! Много интересно...
Добре, продължавай да изследваш тях (тупаните де), а аз ще изследвам тебе и този дето ти дава поръчкие...
Интересно ми е, и аз искам да напиша книга как трябва да се управлява светът, както вече са го сторили Чомски и Бжежински...




Mony
01 Mar, 2008 | 02:01

Как можа да напишеш такава статия?! Ти мислиш ли изобщо?! Какви руснаци ще ти правят интернет?! Защо досега няма руски интернет? Какви руски компютри?! Просто нямам думи. Мисля че си много тъп, с тази статия се изложи окончателно! Само заради глупостите ти вече започвам да подлагам на съмнение цялосната информация в "bgfactor". Ти започваш да вредиш на този сайт!!!

Che Guevara
26 Feb, 2008 | 23:00

Евгений, обикновено пишеш добри коментари, но с този страшно си се изложил, приятел. Тази ирония е не само неуместна, ами и глупава, все едно да се намираш на кърмата на Титаник и да се радваш, че тези на носа се давят. Щото, като пламне плевника на съседа........, нали знаеш продължението?

анонимен
25 Feb, 2008 | 18:37

Знаете ли какво, може направо да си изградим български интернет, но да си направим и софийски, габровски, самоковски, а отделните махали могат да си направят техен - така няма да има проблеми с имената. Всеки ще си ги кръщава както му е на душа.

Освен това можем да застреляме дядо коледа, защото и в америка го слагат по витрините. Можем да забраним на децата да учат английски език и всички заедно да се преместим да живеем в русия, че ползват нашата кирилица.

Можем да преподаваме в училище география само на половината от земното кълбо. Всъщност защо не започнем със затварянето на границите. Те нещата ще си дойдат от самосебе си.

И аз не харесвам това, което правят американците във външната си политика, но който има проблеми с телевизора може да си го изключи.
Не ни е виновна латиницата, че идва нова епоха. По тази логика трябва да се сърдим на китайците, че произвеждат повече, на японците, че са перфикционисти, на испанците, че танцуват по улицата.

Разходете се в една градинка, по един произволен тротоар, по една произволно избрана улица - повредата е в нашия телевизор. Правим се, че чистим. Правим се, че ремонтираме. Правим се, че садим и косим. Правим се, че гледаме и се правим, че не гледаме. Ние все се преструваме, че нещо правим, но всъщност истината ни заобикаля.

Престанете да се правите, че критикувате и започнете да говорите за конкретни отвратително грозни неща от нашето ежедневие, които трябва да бъдат ремонтирани. Това е един безкрай от проблемни точки. Нашата драма не идва отвън, а отвътре.

Казват от някоя община "но как, има страхотен вандализъм" - аз не видях някой да изтрие графитите от скулптурите за пет години, надписите са едни и същи. Дори ванадлите не желаят да повторят отгоре. Фирми слагат по нещо, на парче, но никой не поддържа нищо. Изрязаха метални скулптури, кой ги е приел за скрап, къде са предадени, от кого на кого, кой отговаря за това? Много е трудно да питаш такива неща.

Нима няма хора, на които се плаща да почистват? Колко точно време отнема измитането на един парк - три месеца на алея?

А вие говорете за американизацията и ако искате съборете всички ресторанти на макдоналдс, спрете всички сериали, закрийте интернет, направете си български интернет и си сложете снимки от най-красивите ни планини и реки, защото останалото не става за гледане.

But Why I Am A Fan?
25 Feb, 2008 | 10:53

Иронията е неуместна в случая.

Когато липсва Български стил на живот, а има голямо разнообразие в предлагането, харесваш онова, което е "най-стилно", по-точно "най-силно".

Този, който е заложил на мързела на хората, той е успял!

Хубаво е, че сърбите успяват да защитят националното си достойнство, а не се вторачват в стила си на живот.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.