Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Самальот за Първанов
Петър Краевски - 1 Февруари 2008
Не му се отворил колесникът на българския Air Force 1. Мъка! И медийната вълна тръгва като цунами!
Петър Краевски
Петър Краевски

Това, българският политик, все едно, че не го е раждала българска майка юнашка. Голямо перде е българският политик. Ролетна щора алуминиева дограма! Не можа да намери 80 милиона за учителите, ама се нагуши с милиард и половина излишък. И още пари иска - за самальот на Първанов! Не му се отворил колесникът на българския Air Force 1. Мъка! И медийната вълна тръгва като цунами!

 Разгръщам казионните ежедневници. На по четири-пет страници заглавия с плакатен шрифт: „Държавата без самолет”, „Резил във въздуха”, „Срам е да не се купи нов самолет”, „Първанов: участвах в „Сървайвър”, „Догодина нов самолет за властта”... Цитатите са само от един вестник. Представяте ли си колко терен за свястна журналистика е отишъл бадева, заради това евтино медийно мероприятие?!

 Ояде се тая власт. Ояде се и казионната журналистика покрай нея. Разни бивши комсомолски секретарчета изпълзяха на припек, научиха се да пафкат пури и бързо-бързо поеха кормилото на т.нар. „свободна преса” /кавичките си дойдоха от самосебе си/. Ескортират властта, умилкват й се или откровено правят метани, в зависимост от съответната й принадлежност. А че тя, властта, не принадлежи на народа кой ще го отрече?

 Замислям се пак. Май тезата ми не е вярна. Всъщност, доколко български е българският политик?

 Ей на - вчера се срещнали Станишев и Жеваго т.е. украинец срещнал украинеца и аха да сключат сделка за комбината на Прамод Митал - индиеца. Разговорите протекли под зоркото око на Ахмед Доган и оня гражданин на Испания Симеон Сакскобургготски. Юнал Лютфи пък преборил Пирински, дето е шеф на Парламента, напук на американското си гражданство. Министърката Емел Етем обсъдила някакви български проблеми с министър Мехмед Дикме, а Лютви Местан се изказал люто по въпросите на българщината. Мда.

 Не самальот, космическа совалка ще купят на Първанов, приятели! А след това ще му вземат и един самолетоносач за морски круизи. А пари за достойни заплати и пенсии няма да видите скоро! Защото на чужд гръб и сто тояги са малко. Като превивате гръб, ще ви ударят и двеста!


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Соларис
02 Feb, 2008 | 23:00

Така е,fen! В т.нар. "национални медии" няма нищо национално. Толерират гьобеци, педали и пр. простотии. Водят си шефовете на тия продажни медии в самолетите, за да ги хранят и поят като че са им домашни любимци. Отвратителна история. Нещата трябва да се казват така с истинските им имена, не да се хвърля прах в очите на хората.

fen
02 Feb, 2008 | 21:37

От тези, които носят на "върха на перото си" свободата на българския печат най-много ми се гади.
В наши дни свободата е нещо, което можеш да ползваш,например, ако си на борда в президентския самолет, не е като едно време...
-Свободата, Санчо,... - започваше Дон Кихот...
-...салама, салама,... отвръща ТВ-рекламата за някакави си колбаси..., ..., ...

Пилот
02 Feb, 2008 | 00:46

batikoto, ама и ти ли си от новата президентска партия, бре? Ха дано на тебе пък да ти купят хвърчило!

batikoto
01 Feb, 2008 | 23:29


***** vi lelina mnogoznainizi!

Пилот
01 Feb, 2008 | 23:01

Политиците все високото ги влече. Стълбата на Смирненски не ги вразуми, та сега искат и нови самолети. Трябва да помнят, обаче, че от високо най-лошо се пада.

Йероним
01 Feb, 2008 | 14:13

Най-напред трябва да се запитаме, защо ни трябва Президент след като си имаме Цар - Негово Величество Симеон ІІ? Негово Величество след като си прибере окончателно бащинията (имотите) няма да търси повече нито самолети нито аероплани.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.