Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ветко с едни гърди напред...
Евгений Тодоров - 14 Януари 2008
Парче от баницата на светската слава...
Евгений Тодоров
Евгений Тодоров

След като цяла година Георги Гергов беше най-обсъжданият бизнесмен в Пловдив, а и не само в Пловдив, дойде ред и на други богати хора да посегнат към парче от баницата на светската слава.

В края на годината Венцеслав Георгиев – съсобственик на “Белла” отстреля в Канада една от 12 разрешени за убиване бели мечки. След това се закани на все още неподозираща нищо анаконда.

Известно е, че г-н Гергов също е страстен ловец и вероятно ударът с мечката го е засегнал право в сърцето. Дали няма да го видим скоро в африканско сафари – устремен към успех по-голям от канадска бяла мечка?

Или може би  ще хвърли сили да организира ново ненадминато парти, което ще бъде описано вдъхновено в “Труд”, “24 часа” и някои местни вестници.

В борбата за слава тези дни се намеси много агресивно и друг хотелиер – Ветко Арабаджиев – кумец на г-н Гергов.

Точно преди 2 години Ветко организира една много мащабна 50-годишнина. За тази цел хотел “Марица” бе основно предекориран под личното ръководство на г-жа Арабаджиева, чийто дизайнерски талант дразни някои злонамерени завистници. Юбилейната софра включваше какво ли не, а раците бяха докарани живи от топлите морета.

Тези дни – две години по-късно, не по-малко шумно България отбеляза 52-ия рожден ден на г-н Арабджиев.

Казвам “България”, защото десетки вестници отделиха на  тържеството и на събитията около живота на фамилията толкова място, колкото г-н Гергов не е получавал за цяла година. И като се има предвид, че един редови 52-и рожден ден не е никакъв юбилей, можем смело да предположим, че г-н Арабаджиев така оповестява старта на нов възходящ период в своя живот.

Този път може да сме сигурни, че над пиар акцията са работили професионалисти. В нея се обръща внимание на качеството на рождения ден, а не само на количеството ядене, пиене и гости – както наблюдаваме при повечето отразявания на фамилния празничен календар на кума.

Акцията имаше и подгряващ период – наскоро пред офиса на г-н Арабаджиев се появи нов “Ролс Ройс”. Време беше за такъв ход, тъй като досегашният автомобил номер 1 в парка на известния хотелиер остаря морално, а може би и физически – стана сигурно на две години. Прекалено дълъг живот за едно “Бентли”. Новината обиколи не само медиите, но закономерно тръгна от уста на уста. А подобен интерес към личността на г-н Арабаджиев не беше имало от времето, когато в един полуапокрифен анонимен документ бяха зададени 21 въпроса към министър Румен Петков, сред които се питаше и дали министърът не е участвал с влияние за оправяне на един непотвърден никъде официално данъчен дълг от 150 милиона лева.

Някои по-вътрешни в държавните работи хора смятат, че последното тържество и обявените паралелно оптимистични инвестиционни планове за 40 милиона евро всъщност доказват, че проблемът с данъците е вече история.

По Нова година и г-н Арабаджиев и г-н Гергов подариха по един нов автомобил на човек от колектива, но собственикът на панаира успя да създаде от това по-забелязваща се новина.

Сега обаче кумецът мина с едни гърди напред.

Някои казват, че  е можело да се желае повече от програмата на рожденния ден, която – въпреки известните имена, бледнее в сравнение с гостуването на Демис Русос на 50-ия рожден ден и редовните участия на Слави Трифонов на купоните на г-н Гергов. Списъкът на гостите също не беше много впечатляващ –нямаше го президентът, нямаше го Румен Петков, редови министри нямаше даже – само зам.министри. Да не говорим, че от Бойко Борисов нямаше и следа.

Тези малки слабости обаче не впечатлиха обективните журналисти, тъй като те имаха по-интересна история за описване. Вдъхновено те предадоха вълнуващата история за това как малкият Чочко Арабаджиев успява да убеди майка си баща си да платят операцията на едно умиращо дете.

Благородният жест впечатли всички, участниците в пиар акцията си получиха заработеното, след което фамилията потегли на заслужен отдих към любимите си Малдивски острови.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

MUUUN4O_CIGANIN
14 Jan, 2008 | 20:53

VETKO ARABADJIEV,MNOGO INTERESNA SADBA.OT ASENOVGRAD IDVA TAP KATO GALOSH I RABOTI KATO TOVARACH NA HLADILEN KAMION V RODOPA ,PLOVDIV.PO VREME NA SPIRANIATA NA KAMIONA E RASHVARLIAL PIRATSKI VIDEOKASETKI V RASLICHNI MESTA NA PLOVDIV,NEGOV BISNES.TVARDE IASNO E ,CHE PERE PARI NA IVAN SLAVKOV....E TVA E VSADBATA,PREDI HODISH SPOKOINO ,PIESH EDNA RAKIA S PRIATELI,SEGA SAKLUCHEN V SOBSTVENIA SI SATVOR ,OT KOITO ISLISA NA PRIBE6KI S GOLIAMA OHRANA.........BADE6TA MI6ENA.........AMIN.......

007
14 Jan, 2008 | 18:25

Евгений е умен журналист.А,тези двамата Гергов и Ветко един ден ще лежат здраво в затвора и се ядат корички от други политици на които им перат парите,на разни от СССР -кагебисти и от БГ -ДС.Ще умираме от густо и ще се кефим.

fen
14 Jan, 2008 | 17:57

Браво, Евгений!

Доста смел материал! Харесвам тънката ти ирония, но можеш да понатиснеш още малко!

Не се отказвай да пишеш по този начин, въпреки незначителния брой хора, които разбират и четат между редовете.

АНОНИМЕН
14 Jan, 2008 | 17:00

ДЯЛАН КАМЪК, МАЙНА. ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА - КАТО ЗАПОЧНЕШ С КОМЕНТАРИТЕ ЗА ПОЛИТИКА, ТА СВЪРШИШ ДО СВЕТСКИТЕ ХРОНИКИ. ОСТАВА ТИ САМО ДА ЦЪКАШ И ДА СЕ ДИВИШ , И ДА ГАДАЕШ ДОКЪДЕ ЛИ ЩЕ СТИГНЕ ПЕРОТО МУ?

А бе,
14 Jan, 2008 | 16:56

така сте се родили, вие, преждекоментиращите, или тъпотата ви е заразила по-късно?

паричков
14 Jan, 2008 | 16:13

Гений на перото си ти,но все още с ЕВ отпред.
Седнала буболечка да пише за мечка,незнаейки,че само докато се премести от хълбок на хълбок-ще бъде смазана.

анонимен
14 Jan, 2008 | 13:21

ЕВГЕНИЙ МИНЧЕВ Е ПРЕД ФАЛИТ! КОНКУРЕНЦИЯТА ОТ СТРАНА НА Е.Т. Е НЕСРАЗИМА.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.