Факти, Анализи, Коментари
   22 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Студено-о-о!
Петър Краевски - 13 Ноември 2007
Голям студ ни скова! Голяма поледица! За радост на някои отговорни фактори.

Петър Краевски

Голям студ ни скова! Голяма поледица! За радост на някои отговорни фактори. По секретни данни представителят на Международния валутен фонд колегата Хер Фликеншийлд е бил забелязан да гледа пързалящите се и претрепващи се българи по улиците и да потрива доволно ръце: «Вече мога да си ходя!» – казал той, - «И тия ги изпързалях!».

Студенооо, студено! Заплашват ни арктически температури! Обикновените хора мръзнат без парно. Спират АЕЦ «Козлодуй»! Космически студ нахлува на талази от озоновите дупки! Партенките отново са на мода И в тази критична ситуация какво научавам аз: «Правителството се охлажда за 50 000 лева»! Климатици за 50 000 лева охлаждат Министерския съвет”. А, кажете ми, не е ли това политическа зима? Не сме ли избрали да ни управляват снежни човеци? Преди ни управляваха сламени хора, сега дойде
ред на снежните човеци. Снежни човеци работят и в топлофикация! А после се чудим защо вдигат цената на парното. За да имат пари да се охлаждат, затова! Ето една от сметките едно към едно: “Лудост! 707 лева ми е парното!” – това проплаква Николай Николов в родната преса. 707 лева! Предполагам, че въпросният гражданин вече е открил съвременната технология на подовото отопление – плащаш 707 лева и цял месец ти пари под краката! То и аз като си видях сметката за парното и си казах: “Май, че съм станал ескимос”...

Студ на кутийки, дами и господа! И в къщите ни, и в пресата! «Само камшик спасява тялото от студа»! – водещо заглавие в централен вестник! Е, после става ясно, че този камшик всъщност е чай от растението «камшиче»., но кой ти гледа подробностите! Още навремето класикът беше казал: «За народа – камшик! Руски камшик!». И братушките ни го шибнаха –  от 2010 година вече ще си плащаме за руската газ като за световно! Западняците също ни удариха една сопа – спираме съответните реактори в АЕЦ «Козлодуй». И, както е тръгнало, скоро ще я караме само на биотокове!

Падат температурите под екзистенц минимума! Сриват се. А в един вестник четем: “Брус Уилис пак се кани да умира трудно”. Подозирам, че именитият актьор иска да направи реалити филм на тема как се оцелява в екстремални условия. Филмът очевидно ще се заснеме в България, София, квартал “Факултето”, където Брус Уилис ще е опита да преживее един месец на социални помощи, без парно и под надзор да не би да краде ток. Да ви призная, искрено съм разтревожен за кариерата на Брус Уилис. Мисля, че при тези обстоятелства новият му филм спокойно може да се преименува на “Мисията невъзможна”!

Дърво и камък се пукат от студ! Глобално. Добре, че алкохолът е пряко свързан не само с физическото, но и с политическото затопляне. Задавали ли сте си въпроса защо наполедък Русия замрази своите отношения с НАТО? Защо се държи така странно, така предизвикателно? Я ще спрат газта на Украйна! Я ще ни вдигнат цената на петрола. Я ще се изрепчат на Америка - ей така за авторитет... Защо е това?... Аз открих причината! Вече знам на какво се дължи осъзнаването на руснаците! Вижте: “Руснаците свършват водката!”, смразява ме вестникарско заглавие. Това е един от големите световни пробеми! Трябва да се погрижим за руснаците, защото от тях зависи глобалното затопляне Трябва да им пратим нещо за пиене. Но да е от 40 градуса нагоре. Защото който пие, зло не мисли! А който се напие, въобще не мисли и го удря на топли чувства, братска обич и взаимно-изгодно сътрудничество.

Ето такава топла, приятелска Русия ни трябва на нас! Затова да деблокираме алкохолния резерв и да го подарим на руснаците! И като си дадем алкохола, какво ще ни остане на нас? Да пием по една студена вода и да продължаваме да оцеляваме. Като ескимосите.

Студеноооо...


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

hahah
26 Nov, 2007 | 17:35

умно написано

Попокатепепъл
14 Nov, 2007 | 00:55

Статия, която търси топлина дори в статичното електричество. :)

Читател
13 Nov, 2007 | 22:11

Хахаха, много хубава статия. Браво! :)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.