Факти, Анализи, Коментари
   21 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Какво ми е дала България?
Евгений Тодоров - 15 Август 2007
А не е ли време да се запитаме НИЕ какво сме дали на България...

Евгений Тодоров

Когато Стоичков попита патетично какво му е дала България, всички българи се почустваха засегнати.

Само че аз този въпрос го чувам всяка вечер на пейката пред блока.Там той звучи малко по-конкретно: „Какво ми е дала България, че да й плащам?”

Един комшия даже твърди, че 10 години не е дал лев на държавата. Нито данъци, нито парно, нито вода. Не си плащал даже кабелната телевизия, макар да е частна. Частна, но изглежда част от системата.”Режат ме – казва той, но аз пак се връзвам”.

Всъщност какво очакваме от държавата?

Очакваме да ни осигури достойни старини, но тя ни предлага унизителен край на живота ни.

Очакваме да ни лекува, но тя ни изправя лице в лице с една не винаги хуманна система.

Очакваме да ни осигури спокойствие, но такова няма.

Йордан Кюмюрджиев – бивш директор на РДВР –Пловдив и настоящ лидер на ГЕРБ в града снощи каза в едно предаване в прав текст, че полицията не се е променила на йота през последните 20 години. Създадена като репресивен апарат, тя продължава да се изживява така – вместо да бъде в услуга на гражданите – цитирам по памет генерала.

Защо тогава ще я издържаме? – питаме ние.

Малко преди това по същата телевизия една гражданка размахваше сметката си за парно, пълна със заплахи и с допълнително начислени 45 лева хонорар за юристконсулта на Топлофикация.

Жена ми пък получи бележка за няколко лева лихви върху някакъв данък. Бележката беше пълна със закани за бъдещи репресии – опис от съдия изпълнител, запори и какво ли още не.

Започвам и аз да се замислям дали да продължа да плащам на държавата.

Но се сещам за Кенеди, който навремето беше казал, че ПРЕДИ ДА ИСКАМЕ ОТ АМЕРИКА, НЕКА ДА ПОМИСЛИМ КАКВО ВСЕКИ ОТ НАС МОЖЕ ДА ДАДЕ?

Всъщност ДАВАНЕТО и ВЗЕМАНЕТО са скачени съдове. Едното не може да съществува без другото.

Американците тръгнаха да решават този фундаментален за едно общество и една държава проблем преди половин век.

Не е ли време и ние да се изправим лице в лице с него?


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

balluk
22 Aug, 2007 | 20:02

Щом американците решават фундаментални проблеми значи са ФУНДАМЕНТАЛИСТИ - терористи

haha
19 Aug, 2007 | 15:53

Kolko umilitelno!Ste se razplacha ot umilenie!
I osobeno tezi,koito kradoha naj-mnogo,provejdaha umishleni faliti,ikonomi4eski i finasovi mashinacii,iznesoha parite i sazdadoha mafiotski strukturi,a sled tova zagrabiha s pomoshta na rakovodeshti kadri ot vsiakakyv vid i rang vkusnite parcheta ot banicata,no tova ne im stigna - zapochnaha da troviat i decata na bg s trevoliaci.
Na kogo da plashtam g-ne?Na tezi rykovodeshti?Niama da stane,te ne sa Bylgaria.
Kogato gi vidia da si razmyrdat zadnicite,s novi idei i proekti,kogato gi vidia che dejstvitelno rabotiat v polza na grajdanite,a ne imitirat,moga i da polucha prosvetlenie da platia.

Devis
16 Aug, 2007 | 14:19

Do tyka zle, a tyka na kade .

LUBO
16 Aug, 2007 | 02:47

*OK, no neka se razberem za amerikanskia mit. Niama hubavo tam, i ni6to ne sa re6ili predi 50 godini. Po-skoro ot 100 godini nasam imat dostup do ogromni koli4estva evtina energia, koeto im e oporata v vsiako edno na4inanie i pri4inata za osu6testvenata amerikanska me4ta, koiato si zamina s smurtta na kenedi. Sega, kogato energiinata kriza izpravia pred izpitanie ikonomikata na celia zapaden industrialen sviat, 6te se proli4i koi naistina e re6il ne6to, i koi s pomo6tta na medii i drugi promivki v produljenie na stoletie ni e kazval, 4e e nai-velikia i svetul idol.
Po vuprosa s Bulgaria, svetata nacia, "Gospod" moje samo da kaje dali sme gre6ni i vinovni, a nie triabva da si pomagame, kakto i vinagi sme pravili-TOVA NI E V PRIRODATA. Edinstvenata pri4ina nie da ne sme na vurha e ogromnia natisk i razruha idva6t ot "zapadnia industrialen sviat", podkrepia6t cialata absurdna mafiotska organizacia, koiato kontrolira nas(pravitelstvoto).
Dali da im pla6tame ne znam. Ne sa zaslujili s sigurnost i sa si vzeli pove4e ot kolkoto triabva. Vseki sam da re6i dali mu e po silite da se bori s "TIAH".
Skoro mu 6te mu se vidi kraia...

nina
15 Aug, 2007 | 15:48

na men mi e dala sam nachalnoto obrazovanie i srednoto. qd me e 4e ot moite smetki i danaci jiveqt romite

Веселин Казаков
15 Aug, 2007 | 13:41

ХА ХА ХА
Тъпо та дрънка!
Или по-скоро "плоско", като данъците ни!



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.