Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Георги Ганев: Искам да бъда полезен на съгражданите си
6 Октомври 2003

     Георги Ганев е независим кандидат за кмет на община Куклен. Роден е на 30 септември 1967 г. в Асеновград. В Куклен преминава по-голямата част от живота му. Получава висше образование в Академията на МВР София през 1999г., след което и юридическо образование в ПУ “Паисий Хилендарски”. От 17 години работи в системата на МВР. Преминава през всички нива на службата - от редови полицай до капитан в сектор Криминална полиция. Семеен e от 10 години, има дъщеря.

     -Защо решихте да се кандидатирате за кмет на община Куклен?

     - Живея в Куклен, виждам, че общината има много натрупани проблеми. Познавам хората и трудностите, които те срещат. Искам да приложа в общественото управление своя организаторски опит, както и навиците си да превръщам проектите в реалност. Реших да се кандидатирам за кмет, защото искам да видя една по-уредена, по-чиста и по-сигурна община Куклен. Въпреки хубавата си служба, с която се гордея, приемам това предизвикателство, защото искам да бъда полезен и за съгражданите си.

     -Какво смятате да промените в общината?

     - Ще предложа нов начин на управление на общината - нов начин на водене на политика, нова икономическа програма. Ще въведа отговорност на всички нива, законност, ред и ясни правила. Ще поощряваме предприемчивостта, личната и гражданската инициатива. Планираме провеждане на активна общинска политика за запознаване на инвеститорите със съществуващите икономически възможности в общината.

     -Кой проблем на община Куклен оценявате като основен?

     - Основен проблем на общината е липсата на канализация. В момента с предизборна цел се разпродава безразборно общинска земя, за да се строи канализацията. Това подвежда хората, хвърля прах в очите им, защото в действителност няма осигурени средства за такъв проект. Изграждането на канализационна система в Куклен ще струва 4 млн. лв. Тъй като общината не разполага с тези пари, ръководството й разпродава общинска собственост. Това може да породи много проблеми в бъдеще, по-конкретно общината да остане без терени за местно ползване и да не е в състояние да задоволи инвеститорското търсене. Традиционно КЦМ оказва сериозна подкрепа на Куклен. Помощта, на стойност около 200 хил. лв., която е оказана в настоящия момент, не е достатъчна за реализацията на такъв мащабен проект. Има опасност разкопаните сега улици да останат в това състояние. Съществуват няколко варианта за финансиране изграждането на канализация. Основният източник, на който ще разчитам е програма САПАРД на Европейския съюз, мерки 7 и 8. Програмата осигурява 100% финансиране на комунална и пътна инфраструктура. Разчитам и на финансова помощ от държавата, подкрепа за която имам в лицето на управляващата партия.

     -Кои са другите приоритети на управлението ви?

     - Един от тях е подобряването на сигурността и реда в общината чрез създаване на Общинска полиция. В момента броят на полицейските служители в община Куклен е крайно недостатъчен за разрешаване на съществуващите проблеми - разпространението на наркотици, честите автопроизшествия и кражби. За целта ще създадем общинска полиция. За доброто управление в тази насока ще приложа в цялост опита, придобит от сегашната ми професия.      Следващата ми цел е подобряването на пътната инфраструктура. От ключово значение за екипа ми е изграждането на нов път от с. Куклен до манастира ”Св. Св. Козма и Дамян” и отсечката до с. Гълъбово и Цар Калоян. Ще свържем с. Яворово с общинския център Куклен. В момента няма пряка пътна връзка между тях, на хората от Яворово се налага да минават през Асеновград, за да стигнат до Куклен. Няма да забравим и селата Руен и Добралък.      Като съществен приоритет възнамеряваме да превърнем манастира “Св.Св. Козма и Дамян” и местността около него в туристически център. Нашият стремеж е той да стане по-посещаем от “Бачковски манастир”. Кукленският манастир е част от националното ни културно-историческо наследство. Наше задължение е да го съхраним и направим известен у нас и в чужбина. Развитието на туризма в парк “Родопи” и насърчаването на селския туризъм са ключов момент в моята управленска програма. Успешната ни работа по тези конкретни инициативи ще създаде повече възможности за работа и по-високи доходи за жителите на общината.

     Друг ангажимент от моята програма е свързан с нашите деца и младежи, с тяхната сигурност и липсата на достатъчно възможности за спортуване. С добро управление можем да предпазим децата от наркотици и да ги върнем по спортните площадки и игрища. Имам амбицията да възродя и местния футболен отбор. Планираме да въведем за децата профилактични медицински прегледи за съдържание на тежки метали в организма, както и за други рискови заболявания. Ще превърнем в практика организирането на зелени училища.

     -Известно е, че Куклен е район със смесено население. Очаквате ли подкрепа от ДПС?

     - Не си позволявам да деля хората на етническа основа. Ще отстоявам интересите на всички. Нашите цели и стремежи са общи - по-добър живот, така че е нормално да разчитам на подкрепа от ДПС.

     -По кой въпрос ще поискате ревизия на работата на предшественика си?

     - Ще бъда безкомпромисен към всяко срещнато закононарушение. Няма да прикривам липсата на професионализъм, както и управленската некомпетентност.

     -Ще декларирате ли личното си имущество, ако станете кмет?

     - Разбира се, че ще го направя. Съвестта ми е чиста. Готов съм да предоставя трите си имена и единния граждански номер на всеки, който желае да провери имущественото ми състояние и миналото ми. Призовавам всички кандидати в изборната надпревара за община Куклен да направят същото.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.