Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Йордан Лечков: Време е да се залага на личности в местното управление
Илиян Златев - 2 Октомври 2003

     “Златното теме” се включи активно в кметската надпревара за град Сливен. Пред репортер на “Български Фактор” кандидат-кметът изложи някои основни моменти, на които ще заложи в предизборната надпревара.


     - Г-н Лечков, защо решихте да се кандидатирате за кмет на Сливен?

     - Постоянно ми се задава този въпрос и аз винаги отговарям по различен начин. Мисля, че със знанията и уменията, които имам мога да раздвижа нещата за бъдещето на по-младите в Сливен.

     - Какви прийоми ще използвате за да привлечете избирателите в Сливен на своя страна?

     - Прийоми е силно казано, но общо взето познавам себе си най-добре. Винаги съм бил открит и сега нито е времето, нито мястото да се променям, продължавам да бъда така открит. С хората около мен сме изградили някаква стратегия, която пак казвам е чиста и открита. Ние предлагаме, даваме идеи. Да се говори предварително, затова че нещо ще се направи, е грешно според мен. Идеите са важни и ако всичко е наред ще ги осъществим.

     - Според вас как трябва да се развива вашата община в бъдеще?

     - Това е голяма тема и мисля, че не само за Сливен, но и за България важи да си помогнем първо сами, за да могат и другите да ни помогнат. Но другите да ни помогнат винаги има някакъв интерес. Мога да говоря от опит това, което съм видял в Германия, затова страшно много зачитам германците. Оставям кусурите на една страна, но те страшно много правят за бъдещето и за децата си с ежедневния си труд, морал и дисциплина.

     - Как се справяте в тази напрегната обстановка и като кандидат-кмет, и като бизнесмен, и като треньор? Как протича един ден на Данчо Лечков?

     - Важното е когато човек върши една работа, тя да не му тежи, а при мен това е така. И без тази кампания съм достатъчно социално и обществено ангажиран. По-лесно ми е, благодарение на това, че имам все хора специалисти около мен. Един човек не може да разбира от всичко. Затова мисля, че посоката, която сме поели, е правилна и с общи усилия всичко се постига.

     - Да разбирам, че разчитате на голям , сериозен екип от професионалисти?

     - Точно така, екипност - това ми е останало от спорта. Не случайно имахме успехи, въпреки интригите, които се вмъкваха отвън, ние бяхме добър колектив.

     - Вие сте независим кандидат, какво ви е мнението за партийните кандидати за кметове?

     - Моето мнение е, че 13 - 14 години се нагледахме на партийни обещания и партийни управници. Не искам да засягам никого, но това е моето мнение. Мисля, че е време да се залага на личности, когато става въпрос за избори на местно ниво.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.