Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нина Радева: “Разчитам на своята компетентност и професионализъм”!
24 Септември 2003

     Нина Радева е кандидат-кмет за Пловдив, издигнат от партия НДСВ. Г-жа Радева е народен представител от ПГ на НДСВ, член на парламентарната Комисия по местно самоуправление и Комисията по бюджет и финанси. Магистър по икономика, преподавала е в ПУ “Паисий Хилендарски” и Техническия университет – Пловдив. Била е ръководител на направление в Бюрото по труда, също така е била кредитен инспектор в банка “Биохим”.

     - Г-жо Радева, с какво ще спечелите пловдивчани на своя страна?

     - Разчитам на своята компетентност и професионализъм. Аз съм на страната на всички пловдивчани, които искат да живеем в този град по-добре.

     - Кой ще е основният Ви опонент в предизборната кампания?

     - Смисълът на изборите е да се предлагат алтернативи. Разнообразието им се определя от множеството на кандидатите и политическите им пристрастия. Моето предимство е експертната ми подготовка в управлението на финансите, която е на много високо ниво, както и директното ми участие в разработването на законовата рамка на разширяването на правата на органите на местното самоуправление. За опонент ще приема всеки политик, който се опитва да привлече гласове с евтин популизъм.

     - Ако днес е първият Ви работен ден като кмет, какво ще направите най-напред?

     - Ще се разходя по Главната улица и ще поговоря с хората, защото няма пловдивчанин, който поне веднъж седмично да не мине оттам. Връзката с хората е най-добрият начин да се пипне пулса на града.

     - С какво ще помогне опитът Ви като член на парламентарните комисии по бюджет и финанси и местно самоуправление за бъдещето на Пловдив?

     - Убедена съм, че Пловдив има нужда от промяна. Работила съм по проблемите на местното самоуправление в парламента и вярвам, че потенциалът на местните власти е много по-голям от това, което се реализира досега. Услугите, които те предоставят на гражданите, не са достатъчно добри и има много неизползвани възможности. За един политик е предизвикателство да продължи националната политика като философия и концепция на регионално ниво. Смисълът на новият подход в управлението на общината е да се търсят алтернативи, а не просто да се разчита на централния бюджет.

     - Как ще привлечете пари в Пловдив?

     - За да дойдат инвестициите при нас, ние трябва да приложим един принципно нов модел на общинските финанси. Трябва да се ангажира общинската администрация при реализирането на алтернативи за финансиране, които ще даде процесът на присъединяване към Европейския съюз.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.