Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Светлана Тилкова АЛЕНА: “В хороскопа, който звучи по BTV, гледам да има по нещо за всеки!”
Десислава Бакърджиева - 9 Септември 2003

В годините 1987 - 1993 Светлана ежегодно прекарва 30-45 дни във високите части на Тибет. Там получава духовното си име АЛЕНА.

     През 1974 година завършва Софийската гимназия с преподаване на немски език. Дипломира се през 1980 година във Висшият икономически инсттитут София, специалност Международни икономически отношения. През 1990 година получава ценни знания в областта на кармичната астрология при Линда Гудман - САЩ. През февруари 1999 организира Първия в България задочен курс по номерология и астрология.

“BTV е на изключително високо ниво, тя избра мен заради знанията ми!”


     - Как се насочи към астрологията?

     - За самата мен също бе изненадващо. Случи се през 1977 г., когато отидох на гости на мой колега в Япония. Неговият дядо, който беше много възрастен, 92- годишен, ми каза: “Ти си се родила с дарбата да странстваш с времето! Защо не се занимаваш с астрология? Колко хубаво ще е да започнеш да съчетаваш кармата с науката”.

     В интерес на истината бях започнала да се занимавам с номерология две години преди това. Започнах на шега, в един момент се оказа много интересно. Дядо Шикава ме запали. За два месеца той ме научи на доста неща, след това внукът му ми преведе разни книги на български и продължих заниманията си упорито. Човек тръгне ли по този път спиране няма. Стига наистина да го иска и да има вътрешната нагласа да го прави.

     През 1983 г. завърших 18-месечен курс в САЩ по астрология и психоанализа. Оттогава не съм спряла да се интересувам, да се занимавам. Искам да подчертая нещо, астрологията е наука, за която не мога да кажа: “Аз всичко знам!” Тя непрекъснато се развива.

     - Получила си духовното си име в Тибет - Алена. Какво означава то?

     - В Тибет името звучи по различен начин, трудно е за произнасяне. В Алена ударението може да пада и в началото и в края, аз не се сърдя по какъвто и начин да се обръщат към мен. Името е в съзвучие със Светлана Тодорова Аркова-Тилкова. Алена само по себе си е с вибрация 16 върху 7. Ако някой си кръсти детето така, рискува то да попадне под ударите на най-близкото си обкръжение. Но мен това име предпазва от ударите, насочени към мен.

     - Трябва ли човек да притежава нещо специално, за да се занимава с астрология?

     - С астрология може да се занимава всеки, макар и любителски.. Въпросът е дали ще избере правилно литературата. Има страшно много книги, някои от тях са особено ценни. В част от тези книги обаче, знанието е поднесено по такъв начин, че липсват ключове. Можеш да направиш звездна карта много лесно, но не можеш да я разтълкуваш, тъй като не разбираш тълкуванието на текста. Ако тя съдържа всички ключове, любителят може да се превърне постепенно в професионалист.


Желанието ми е да се обогатявам с нови знания и нови впечатления”.
     - Обучавала си се в Япония и САЩ. Какво те накара да останеш да работиш в България?

     - Аз съм пропътувала две трети от земното кълбо и винаги съм се връщала в родината си. Желанието ми е да се обогатявам с нови знания и нови впечатления. Родена съм в знака на Водолея и едно такова закотвяне за мен е пагубно. Човек не трябва да се отказва от родината си, особено, ако може да и бъде полезен, той трябва да остане в нея. Съдбовният ми път не ми позволява да ида да живея в чужбина.

     - Как те приеха в Германското дружество на астролозите?

     - Членувам в него от 1999 г. Официално приетите до миналата година бяхме 856. Дружеството съществува от 54 години. В него астрологът не трябва да бъде само астролог - той задължително трябва да има и някакво друго образование, ако иска да прави наистина верни тълкувания. В дружеството членуват лекари, психолози, журналисти, интелектуалци.

     За да остане човек в организацията, той трябва да допринася по някакъв начин за развитието й. Аз например зареждам сайтовете portal.bg, btv.bg и списанието “Кармичен кръг”, които се четат в цял свят. Издала съм и 20 книги.

     - Разкажи за списанието “Кармичен кръг”.

     - Сътрудничих най-напред във в-к “Психо”, след това “Феномен” и “Лична драма”. Със съпруга ми Андрей пълнихме страхотни страници. През септември 2000 г. приключих с в-к “Лична драма”, защото бяха свалили много важен мой материал. Така с Андрей решихме ние сами да издаваме списание. На 26 януари 2001 г. на рождения ми ден излезе първият брой на “Кармичен кръг”. Това е авторско списание, в него дизайна и снимките са на съпруга ми. Смятам, че списанието се разви доста добре за няколко години.

     - Как попадна в BTV?

     - По покана на самата телевизия. BTV е на изключително високо ниво, тя избра мен заради знанията ми, които съм предала в своите книги. Освен това аз съм обикновен човек, а не звезда. Това също е много важно, защото влагам много в работата си!

     - Помага ли на хората хороскопът, дава ли им сила и самочувствие?

     - Хората си мислят, че хороскопът трябва да е само положителен. Дори когато е отрицателен обаче, той не трябва да е стряскащ. Хороскопът е предупреждение. В тези три изречения, които звучат по BTV, гледам да има по нещо за всеки. Когато изречението звучи малко по-песимистично, точките, които вървят на екрана може да са добри. Това означава, че денят ти е прекрасен. Когато точките са една или две, това не означава непременно срив. Например, ако точките за здраве са малко, това означава, че може само да се спънеш.

     - Как гледаш на хората, които смятат, че хороскопите са глупости?

     - Стигнала съм до извода, че най-големите неверници, най-много се ровят в хороскопи. Ако хороскопът е хубав му вярват, ако не е - не вярват!

     - Какво правиш в свободното си време?

     - Обожавам да слушам хубава музика, да чета интересни книги. Понякога рисувам. А най-много обичам да пътувам из хубавите кътчета на България!

     - Твоят девиз?

     - Няма невъзможни неща. Имам и друг девиз, който доскоро беше мото на списанието: “Няма неразрешими проблеми, има незададени въпроси от страх, от съмнение, от притеснение. Питай и ще ти се отговори!”.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.