Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кристина Димитрова: "Искам много от живота, но и много давам от себе си!"
Десислава Бакърджиева - 1 Август 2003

Известната българска певица е завършила естрадния факултет при Музикалната академия в София. По-късно работи като солистка към оркестрите “Спектър”, “Метроном”, “София” и “Динамит брас бенд”. Изключително важна роля за кариерата й изиграват композиторката Мария Ганева (“Добре ми е така”, “Вчера, днес и утре”, “Без билет”) и Иван Тенев - автор на текстове и продуцент. Едни от най-големите хитове на Кристина Димитрова са дуетите й с Орлин Горанов - “Детски спомен”, “С днешна дата” и мн. др. Звездата на българската музикална сцена има и редица международни участия - във Велокобритания, Франция, Полша, Румъния, Гърция.


“Обичам всички свои песни!”
     - Разкажи за новата си песен "Ела".

     - Вторият сингъл от предстоящия ми албум е по текст и музика на Димо от група ПИФ. Аранжиментът също е на групата, песента бе записана в тяхното студио. Изключително съм доволна от съвместната ни работа. Момчетата от ПИФ са модерни млади музиканти, едни изключителни професионалисти с нестандартно мислене. Мисля, че парчето се получи доста добре - уникална смесица от денс, хаус и джаз елементи.

     Заснехме и видео към песента с режисьор Лъчезар Петров. Изключителни благодарности отправям към гримьорката Светла, която успя да създаде една моя по-нестандартна визия. Клипа съчетава елегантност, секс и еротика, примесени с финес, който внасят цигулката и виолончелото. От самата песен лъха неподправена загадъчна атмосфера.

     За разлика от клипа на първия ми сингъл “Обичам само теб”, където имаше 40 човека статисти, сега в новата ми песен, участваме само трима - аз и двама прекрасни мъже. Единият от тях бе агент Иван Тенев. Той е една изключително артистична натура и въпреки, че досега не бе се снимал във видеоклип се справи наистина чудесно. Другият участник бе моят приятел Пламен - красив мъж с перфектно тяло. Обичам в клиповете ми да участват красавци!

     - Кога да очакваме новия ти албум?

     - Вече две песни са записани, надявам се преди Нова година албумът да излезе, но не обещавам сто процента. Искам нещата да бъдат добре изпипани. През август ще снимам клип за още една песен от него. Снимките ще бъдат в София и на морето във Варна, където ще работя с една модна агенция и ще използвам модели мъже и жени. Надявам се да изпратя лятото с морски клип. Парчето ще е на група “Булгаро” и ще се казва “Кекс”. Текстът е написан от Иван Тенев и Анн Джи, която внесе еротични елементи в песента.


“Надявам се да изпратя лятото с морски клип!”
     - Имаш рожден ден. Как ще го отпразнуваш?

     - Ще пътувам за Бургас, където ще участвам във фестивала “Бургас и морето”. Ще представя песен в дует с Тодор Георгиев от група “Момчешки свят”. Със същата песен през месец септември ще участвам на фестивал в Македония. След това ще отпразнувам рождения си ден на брега на морето в едно малко закътано ресторантче в тесен кръг.

     - Поддържаш ли отношения с Орлин Горанов?

     - Разбира се, не само приятелски, но и професионални. Той в момента пътува с операта, но това не пречи, когато имаме възможност да бъдем заедно. През август месец имаме няколко съвместни ангажимента - първият от тях ще е на 10 август в Поморие. Всички, които ще почиват това лято на южното ни черноморие, могат да дойдат да ни гледат. До края на годината имаме и други концерти с Орлин. Предстои ни да запишем нова песен - комбинация от поп музика и оперно изпълнение.

     - С кои други певци си работила в дует?

     - Дуетните ми изпълнения не са много. Предишният ми сингъл “Обичам само теб” бе с Наско Сребрев, който написа и музиката, и текста. Друг известен мой дует е песента “Обич моя” с Теди Георгиев.

     - Имаш ли своя любима песен?

     - Всичките са ми любими. С голяма любов ги създавам, лошото е, че съм перфекционист и след време намирам слаби моменти в тях. Много обичам песните от времето, когато започнах - “Добре ми е така”, “Вчера, днес и утре”. От по-новите любими са ми “Вечен празник”, “Розов свят”. Най-важаното е публиката да ги харесва.


Едни от най-известните дуети на Кристина Димитрова са с Орлин Горанов.
     - Как успяваш винаги да си така красива и женствена?

     - Може би ми помага положителната енергия в живота. Винаги съм казвала че в мен няма завист. Радвам се на чуждите успехи. Хората преждевременно остаряват от отрицателните емоции, които ги разяждат. Поддържат ме контактите с младите хора. Може би защото се чувствам по душа тинейджър.

     - Някога пречила ли ти е известността?

     - Не, в никакъв случай. Понякога е малко досадно, защото почитателите стават все повече и повече и искат да им се обръща внимание, а човек се изморява. Но приемам известността за нещо по-скоро положително.

     - Какъв е девизът ти?

     - Определено се придържам към девиза на моята зодия Лъв - “Аз искам!”. Постоянно искам нещо от живота, от себе си, от околните. Искам много, но пък и много давам!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.