Факти, Анализи, Коментари
   1 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Валери Цеков: “Оставката на г-н Близнаков е негов личен избор!”
Роза Колева - 15 Юли 2003

     - Г-н Цеков Вие сте избран за един от зам.-председателите на ПГ на НДСВ. Как ще работите за обединение на групата занапред?

     - Начините, по които ще работим по този въпрос, ще бъдат различни. Във всички случаи смятам, че задължително условие е да осигурим достъп до ръководството, да изслушваме проблемите, които възникват в процеса на работата ни и да осигурим условия за тяхното разрешаване.

     - Какво е отношението на другите парламентарни групи към вашата?

     - Разнопосочни са мненията на колегите от другите групи. Някои тълкуват нещата като една формална размяна на местата; други смятат, че това евентуално би улеснило разговорите между парламентарните групи, лично аз смятам, че работата, която предстои да извършим, е съвсем ясна, ние трябва да създадем такава организация на работата, че всеки да бъде пряко ангажиран с изпълнението на програмата на НДСВ. Колкото до работата с другите парламентарни групи, смятам, че не е нужна коренна промяна на работата ни с тях - в някои детайли да, но не и като цяло.

     - Вие ще отговаряте за един труден ресор - работа със синдикатите и браншовите организации, как ще се сработвате с тях?

     - Това е работа с целия неправителствен сектор, в който са включени и тези организации. Смятам, че работата с тях ще бъде в аспекта, в който и досега съм работил с представители на гражданското общество, а именно: пряк контакт, изслушване на позицията на представители на тези организации, вслушване в тяхното мнение, осигуряване на достъп до законодателната дейност, касаеща тези организации, помагане на представителите, съдействие, когато се затрудняват с администрацията.

     - Как ще коментирате оставката на г-н Веселин Близнаков от поста зам.-председател на ПГ на НДСВ?

     - Това е негов личен избор. Той има право да реши къде би бил по-полезен. Ние трябва да му отдадем дължимото, така че намирам оставката му за съвсем нормална и не виждам нищо драматично в това.

     - Антoния Първанова тази сутрин заяви по телевизията, че при един балотаж НДСВ и СДС ще са заедно. Как бихте коментирали участието на НДСВ в местните избори?

     - Разбира се, че съществува такава възможност. При балотаж между кандидат от БСП и някои от нашите кандидати, естесвено е десните сили да се обединят. Беше обявено официално, че ние ще имаме собствени кандидати за местните избори.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

иван
15 Jul, 2003 | 10:00

защо г-с Цеков не иска НДСВ да подкрепи БСП ?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.