Факти, Анализи, Коментари
   1 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
DJ PAT CUE: “Keep the music alive!”
11 Юли 2003

DJ PAT CUE е роден в Ню Йорк. Той открива страстта си към музиката от ранна възраст и днес е един от най-добрите диджеи в “хаус” стила.


Неповторим миксатор, DJ PAT CUE използва много ритми, груув и вокални елементи.
     DJ PAT CUE в момента е на турне в България, което се провежда под егидата на “Релаксатор” и “Навигатор”. Неповторим миксатор, DJ PAT CUE използва много ритми, груув и вокални елементи, които само ъндърграунд сцената може да предложи. Той е уникален, един от малкото диджеи с физически увреждания. От рождението си DJ PAT CUE страда от церебрална парализа, но това не може да го спре да постига целта си и да остане верен на мотото си “Keep the music alive!” - “Запази музиката жива!”

     - Какви са впечатленията ти от България?

     - Много се радвам, че съм тук. Виждам, че българите много харесват музиката ми. Ето защо за тях съм готов да дам всичко от себе си.

     - За втори път си в страната. Какво е различното сега?

     - Първият път бях тук за три дни. Беше доста кратък престой. Сега имам възможността да видя много повече.

     - Подготвил ли си нещо специално за партито в Пловдив?

     - Всеки път е нещо специално. След Пловдив отиваме на северния плаж на Бургас, където ще направим грандиозно парти. Мотото на кампанията е “Няма различие”. Входът за всички хора с увреждания ще бъде безплатен. За тях са предвидени специални колички, чрез които те ще могат да се движат свободно навсякъде. “Няма различие” означава - нека се опитаме да накараме хората да гледат и на по-различните от тях нормално. Разлика не съществува и искам да покажа това чрез себе си.

     За първи път организираме такова събитие в България. 2003 г. е европейската година за хора с увреждания. Турнето е част от интеграцията на хаус музиката в българското общество. Стремежът е това общество да забрави за различията между хората. Аз самият най-добре знам колко трудно е да бъдеш различен!

     След Бургас имаме парти в Приморско на 14 юли, а на 15 юли завършваме в Китен.


“В своите партита всеки път предлагам нещо специално!
     - Българската публика как приема твоята музика?

     - Развитието на хаус музиката в България още се намира в начален стадий. Електронната музика в Европа се развива постепенно, докато в България ефекта бе като да скочиш в движещ се влак. Една част от хората не правят разлика между хаус и техно, и въобще различните стилове в електронната музика.

     - Има ли място, на което не си бил, но желаеш да посетиш?

     - Бил съм къде ли не! В Щатите, цяла Европа, Южна Америка. Имам голямо желание да направя азиатско турне. Може би някой ден.


DJ PAT CUE е верен на мотото си - “Keep the music alive!”
     - Как се чувстваше в “Шоуто на Слави”?

     - Първоначално бях много нервен. Казаха ми, че трябва да говоря около 20-25 минути. Това много ме притесни. За бога, какво щях да приказвам през цялото това време! Когато седнах срещу Слави, неусетано излетя половин час.

     - Какво ти е мнението за българските журналисти?

     - Те проявяват голям интерес към това, което правя. Медиите са много важен фактор в съвременното общество. Те са начина да се покаже, че различието между хората не е от значение.

     - Музиката, с която релаксираш?

     - Харесвам стила “лаунч”. Това днес е музиката, която слуша Европа. “Лаунчът” представлява лека разновидност на хаус музиката и се слуша главно в клубовете. Освен това обожавам и “дийп джази хауса”.


Сегашното ми турне представлява опит за интегриране на хаус музиката в българското общество.
     - От диджеите, с които си работил, на кой се възхищаваш най-много?

     - Глория Гейнор, един от основателите на диското и фънка.

     - Би ли поканил приятелката си в България?

     - Опитвах четири седмици да я склоня, но е много заета. В момента тя живее в Кьолн, работи, освен това е студентка и й предстоят важни изпити. Надявам се двамата да дойдем на почивка в България някой път. Нека само да намеря малко място в претрупаната си програма.

     - Харесваш ли българките?

     - Може да се каже. Останах с впечатлението, че те много обичат да се показват. Интересно е, че когато искат автограф, момичетата не идват направо при мен, а пращат някой свой приятел.

     - Любимата ти мисъл?

     - “Keep the music alive!” - “Запази музиката жива!”. Ако тя не съществува няма да има какво да ме поддържа. Музиката е моят живот.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.