Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Светлана Терзиева – Сесил: “Не съжалявам за скандалния си имидж!”
Десислава Бакърджиева - 26 Май 2005

     Светлана Терзиева - Сесил бе сценарист и водещ на еротичното предаване “Нощен магазин”, което се излъчваше по тв “7 дни”. В момента Сесил осъществява PR контактите в радио и тв “Веселина”. Светлана Терзиева е завършила ВИТИЗ, изявява се като актриса в много български филмови продукции.


Сесил: “Вярвам в положителната енергия и в Бога!”
     - Коя всъщност е Сесил?

     - Сесил е Светлана Терзиева, зодия Телец. Завършила съм НАТФИЗ, специалност “Кинознание и Драматургия”, с художествен ръководител проф. д-р Вера Найденова. Омъжена съм от 18 години и имам дъщеря на 17 години - Диляна, която учи в Първа руска гимназия ”Пушкин”. Съпругът ми се казва Ивайло, работи като инструктор по кормуване. Покрай работата му се запознахме, когато бях на 18 години карах курсовете при него и една година по-късно се омъжих за Ивайло. След две години се роди и дъщеря ми. Обичам да пиша текстове по музика за песни, събирам цитати от умни и знаменити личности, чета почти всички биографии и автобиографии за известни хора. Вярвам в положителната енергия и в Бога. Разбира се и в себе си.

     - Разкажи повече за новия български игрален филм “Леден сън”, в който участваш?

     - Това е една продукция, създадена по идея на студента по кинорежисура от Нов български университет Живко Георгиев. Режисьор на "Леден сън" е Иван Георгиев - Гец, син на известния български актьор Георги Георгиев - Гец. В главните роли на “Леден сън” са познатите звезди от сцената и екрана Асен Блатечки, Малин Кръстев, Валентин Танев, Кръстьо Лафазанов и др. Моята роля е много интересна, героинята ми се казва като мен - Сесил, и е сексапилна изкуствоведка, която обаче е леко префърцунена, говори досадно много и високопарно за изкуството и светския живот!

          - Разкажи повече за новия български игрален филм “Леден сън”, в който участваш?



     - С нея си приличаме и по всичко, и по нищо. Героинята ми е човек, който ходи по-светски събития и се подмазва на известни личности, от които може да има евентуално някаква полза. Може би си приличаме с нея по това, че тя е облечена добре, изискана е и води светски живот.

     - Скандален ли бе според теб за времето си “Нощен магазин”?

     - Да, наистина, предаването “Нощен магазин”, на което бях сценарист и водеща, бе доста скандално за онези години. По това време си имах доста проблеми в НАТФИЗ с преподаватели, а и не само там. НАТФИЗ би трябвало да е място, където всички хора да са разкрепостени, но се оказа, че съвсем не е така. Не всички, които опитаха, успяха да се задържат в “Нощен магазин”. Все пак това предаване е част от моето минало, сега смятам да се занимавам с други неща, най вече с кино. Омагьосана съм от киното. Обичам го, чувствам се изключително комфортно пред камерата и не го крия - това дразни другите. Смятам че имам излъчване и присъствие.
     В никакъв случай не съжалявам за “Нощен магазин”, не съжалявам и за скандалния си имидж. Наричат ме ексцентрична, но интелигентна. Не използвам цинизми. Познавам много интересни и необичайни хора. Мога да напиша бестселър за едно отминало време.


“Здравейте палавници, аз съм вашата Сесил!”
     - Има ли тема табу за теб?

     - Със сигурност. Всеки си има своя тема табу, аз не правя изключение. Когато разговарям с някого обаче, той не би могъл да улови, че дадена тема е табу за мен, защото винаги знам какво да отговоря и то по начин, който не ме издава.

     - Как получи артистичното си име Сесил?

     - Не съм го получила, сама си го избрах. Когато бях ученичка, децата бъркаха името ми, наричаха ме по всякакъв начин, но не и Светлана. Реших, че ще е най-добре да имам псевдоним. Имаше всякакви предложения, но остана Сеси. По-късно отидох на кастинг за участие в една рубрика. Пред камерата казах: “Здравейте, аз съм вашата Сесил!” Всички много харесаха името и попитаха дали така се казвам наистина. Аз отвърнах, че сега си го измислих. Така реших, че Сeси вече не ми отива, че ми трябва име, което да е по-женствено, по-френско, като за мадам Сесил. От филма “Опасни връзки”, героинята на Ума Търман се казва Сесил тя е начинаеща в тези работи, но е много секси и напредничава в това отношение! Репликата “Здравейте палавници, аз съм вашата Сесил!” стана моментално хит!!!

     - В кои филми си се снимала? Смяташ ли, че “Вагнер” е странен филм?

     - “Вагнер” е един от филмите, в които работих с режисьора Андрей Слабаков. Прекрасен млад режисьор, на който предстои да заснеме нов филм, желая му много успехи! Не бих казала, че “Вагнер” е странен филм, той е много кинаджийски, арт. Със сигурност не е комерсиален и ако това са очаквали зрителите, то той наистина им се е видял странен. Иначе съм участвала и във филма “Прости нам” на режисьора Владислав Икономов. В този филм ролята ми бе на медицинска сестра. В 4-серийния игрален филм “Бай Ганьо се завръща от Европа” на режисьора Иван Ничев играх в ролята на г-жа Тюфекчиева.

     - Вълнуваща ли е работата ти като PR в радио и телевизия “Веселина”?

     - “Веселина” е радиото и телевизията на народа. Телевизия “Веселина” е семейната телевизия. Тя е пъстър калейдоскоп от шоу програми, поднесени с оригинални режисьорски решения. Хумор, забава и букет от усмивки - това е “Веселина”. Най-вълнуващ в работата ми е контактът с медиите и журналистите.


“Наричат ме ексцентрична, но интелигентна!”
     - Какво винаги си търсила?

     - Хората казват, че онова, което всички ние търсим, е смисълът на живота... Аз мисля, че онова, което действително търсим, е усещането, че сме живи, така че нашите житейски преживявания, в чисто физически план, да намерят съзвучие със собствената ни най-дълбока същност и реалност. По такъв начин наистина можем да усетим екстаза от това, че сме живи! Въпреки че човек е крехко същество и оживява, изковавайки слабостите си в сабя!

     - От какво си бягала?

     - В крайна сметка се опитваме да избягаме от въпроса за съществуването като трупаме имущество, престиж, власт, стоки, слава, забавления. Независимо колко често човек мисли за Бога, ходи на църква, доколко вярва в религиозните идеи, ако остане като цяло глух към въпроса за смисъла на съществуването, ако няма отговор на този въпрос, той чисто и просто регистрира изтичането на времето, живее и умира като милионите предмети, които произвежда. Такъв човек мисли за Бога, вместо да преживява Бога.

     - Разочарована ли си от нещо?

     - Признавам, че бях разочарована от прекалените си амбиции. Това ми се случва често - губя пътя, заслепена от силно желание да постигна Целта. Но човек трябва да постигне някакъв вид успех, за да разбере, че съществува и друг. И това е Любовта. Смелостта в любовта е не по-малко важна от куража да предизвикаш промяна в обществото. А най-важната форма от Любовта е да приемеш последствията от израза на нечия свободна воля. Ето защо се сбогувах с общоприетата представа за Любовта и си помислих, че сексът е танц между желаното и необходимото. Постепенно започнах да разбирам смисъла на израза ”Не съдете, за да не бъдете съдени!” Защото когато съдим другите, всъщност съдим себе си.

     - Сподели любимата си мисъл?

     - “Да тръгнеш по добрия път не е достатъчно. Направи така, че да ти е приятно!”, Конфуций.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

FACEBOOK
01 Sep, 2011 | 17:26

http://deeronbradley.blogspot.com/2010/02/blog-post_2050.html

кинев
24 Dec, 2009 | 09:44

Тази смешна, повърхностна и елементарна жена си мисли, че е журналист и водещ. Глупава и елементарна е. Като повечето простовати"публични"личности днес у нас! Да не говорим колко е нахална. Ще те забравят скоро, мила, толкова си глуповата, едно изречение не можеш да направиш без грешка.

Andrey
28 Nov, 2008 | 08:06

Какво би казала в твоя защита за скандалното видео ( порно ) , което се появи наскоро с теб в интернет ?

cecocharpa
19 Nov, 2008 | 22:25

******

ilian
10 Nov, 2008 | 20:37

straxotna e sesil, obicham te i ti si edin ot nai prekrasnite i dobri xora koito poznavam,perfekcionist v rabota si, a za priatelite si e tigrica,istinski priatel,a i niama drug takuv kupondjia kato neia zatova e straxotna :))) kakvoto i da se sluchva ili se pishe nikoga za nishto nedei da sujaliavash v jivota i si gledai napred i tova e vajno e ne koi te mrazi ,a koi te obicha :))))))) az sum edin ot xiliadite koito te obichame celuvkiiiiiiiiiiiiiiii ilian

FOX
14 Mar, 2008 | 22:46

Da, oba4e TJ E NASHATA-VASHA SESIL!...:)

.........
03 Sep, 2007 | 22:44

nz no men mnogo me tvari tazi s 4esno kaznao i intervuta sym gledala sneq i ni6to osobenno ne vijdam v neq .. nz az qvno ne vijdam tova koeot drugite gi privli4a za mne tq e poredniq natipati4en 4ovek a takiva gi ima s milioni :) (ni6to li4no)

Dinko Kumbarov
07 Oct, 2006 | 20:08

Каквото и да кажем за СЕСИЛ,добро или лошо тя е публична личност.Естествено да има и критики срещу нея,това си е напълно в реда на нещата,по неплодородни дървета никой не хвърля камъни.Има един коментар по долу в който се казва че тази жена възбужда.По логично нещо от това няма.Само слепец не би видял сексапила на СЕСИЛ.Пътя по които е поела е доста труден и изпалнен с неизвестности.Всеки ден трябва да се доказва и отстоява своите позиции в обществото.Да и пожелаем успех и да и кажем,че до целта се достига не като се бърза,а като не се изостава.
УСПЕХ СЕСИЛ

satins
20 Jul, 2006 | 21:21

TAZI JENA E VELIKA!:))) MUCH RESPECT!!!

RADO
17 Jan, 2006 | 18:40

мен пък много ме възбужда тази жена

Sesil fen
22 Jun, 2005 | 12:32

Не знам, защо на някой, който не му е интересен даден човек, въобще ще влезе да чете интервю с него! В тази връзка, долния коментар е много безсмислен, просто да не беше влизала въобще да го чете префърцунената Лили! Ама образи всякакви де, на мен интервюто ми хареса! :) Поздрави на Сесил, продължавай в същия дух!!!

lili comunication
16 Jun, 2005 | 11:25

Tazi Svetlana mn dosadna we! ujas. ne moga da q disham! siguren sam 4e dvata komentara si gi e pisala tq.. hahah

ivan
31 May, 2005 | 16:25

Странно, но много, много интересно интервю. Явно, образът който Сесил е насадила в представите на хората, като следствие на участието й в "Нощен магазин", е доста различен.

ju
26 May, 2005 | 10:29

Напълно съм съгласен със заглавието!

:-P


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.